Skip to content
Open mobile menu

5+ Caracteristici interesante ale panourilor SIP

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: mai 28, 2024
Distribuie:

O buna parte din casele modulare pe care ti le propunem sunt construite cu ajutorul panourilor SIP, o solutie din ce in ce mai apreciata la nivel mondial pentru numeroasele avantaje pe care le ofera.

Panourile SIP nu au o istorie foarte bogata, prima casa construita cu ajutorul lor datand din 1952. Ideea a prins rapid, iar din anii ‘60 pana in prezent, panourile au inceput sa fie produse pe scara larga, dintr-un numar tot mai diversificat de materiale: precum lemn, polistiren, spuma poliuretanica, etc. 

Datorita acestor panouri, putem sa iti oferim o diversitate mare de case la preturi excelente, pe care le poti monta in doar cateva zile direct pe terenul tau.

SIP vine de la „Structural Insulated Panels,” adica panouri structurale izolate. Acestea sunt recunoscute pentru capacitatea lor excelenta de izolare termica si fonica, fapt ce duce la o reducere semnificativa a consumului de energie in cladiri. Utilizarea SIP-urilor poate reduce costurile de incalzire si racire ale unei cladiri cu pana la 50%, facandu-le o optiune atractiva pentru cei care doresc sa construiasca sau sa renoveze o cladire mai eficienta din punct de vedere energetic si economic.

Izolarea foarte buna a spatiului interior nu este singurul avantaj al panourilor SIP. 

Iata, alte cateva caracteristici care te pot convinge:

  • Usurinta de instalare. Daca te preocupa timpul si efortul de a construi, atunci vei fi incantat sa afli ca panourile SIP sunt usor de instalat. Cu toate acestea, instalarea necesita manuire atenta si experienta, asa ca este recomandat sa angajezi profesionisti.
  • Rezistenta Structurala. Panourile SIP sunt remarcabile si pentru rezistenta lor structurala. In comparatie cu metodele traditionale de constructie, acestea ofera o rezistenta mai mare la incarcaturi verticale si laterale, ceea ce le face perfecte pentru zonele cu risc seismic.
  • Versatilitate. Un alt aspect fascinant este versatilitatea acestor panouri. SIP-uri pot fi utilizate in diferite tipuri de constructii, de la case la cladiri industriale si chiar spatii comerciale.
  • Durabilitate. Pe langa eficienta si rezistenta, panourile SIP se pot lauda si cu o durabilitate ridicata. Daca sunt instalate si intretinute corespunzator, pot avea o durata de viata de zeci de ani.
  • Siguranta impotriva Incendiilor. Panourile SIP sunt de obicei fabricate din materiale care sunt rezistente la foc sau pot fi tratate pentru a rezista la incendii. 

Chiar si din punct de vedere estetic, Panourile SIP permit o flexibilitate foarte mare, deoarece pot fi personalizate cu usurinta. Daca ai in minte un anumit model de casa, cu siguranta poate fi construita cu ajutorul acestui material inovator.

Daca esti pasionat de protejarea mediului inconjurator, vei fi incantat sa afli ca multe tipuri de panouri SIP sunt realizate din materiale reciclate si pot fi, la randul lor, reciclate dupa incheierea perioadei de exploatare a casei.

Fara indoiala, constructia unei case, a unor cladiri comerciale sau chiar a unor cladiri industriale folosind aceasta optiune este una care merita toata atentia.

Daca doresti sa vezi cum arata o casa construita din panouri SIP si cum este atmosfera in interiorul ei, te asteptam sa descoperi personal mai multe modele in showroom-ul nostru!

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta, fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Aceasta este domeniul in care excelam, deoarece dispunem de echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu vasta experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Inginerii si tehnicienii nostri de top opereaza masinarii de inalta precizie si, ca echipa, ne dedicam integral fiecarui proiect pe care il fabricam sau il construim.

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau al materialelor care vor compune viitoarea dumneavoastra locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si implica imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dumneavoastra Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom