Skip to content
Open mobile menu

5+ Caracteristici interesante ale panourilor SIP

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: septembrie 7, 2023
Distribuie:

O buna parte din casele modulare pe care ti le propunem sunt construite cu ajutorul panourilor SIP, o solutie din ce in ce mai apreciata la nivel mondial pentru numeroasele avantaje pe care le ofera.

SIP nu au o istorie foarte bogata, prima casa construita cu ajutorul lor datand din 1952. Ideea a prins rapid si din anii ‘60  pana astazi panourile au inceput sa fie produse pe scara larga, dintr-un numar din ce In ce mai diversificat de materiale: lemn, polistiren, spuma poliuretanica, etc. 

Datorita acestor panouri, putem sa iti oferim o diversitate mare de case la preturi excelente, pe care le poti monta in doar cateva zile direct pe terenul tau.

SIP vine de la „Structural Insulated Panels”, adica panouri structurale izolate. Acestea sunt folosite in constructii si se remarca, in primul rand, printr-un nivel ridicat de izolatie termica si acustica, ceea ce reduce consumul de energie. SIP-urile pot reduce cu pana la 50% costurile de incalzire si racire ale unei cladiri, ceea ce este un argument cat se poate de convingator pentru cei care isi doresc o casa economica.

Izolarea foarte buna a spatiului interior nu este singurul avantaj al panourilor SIP. 

Iata alte cateva caracteristici care te pot convinge

  • Usurinta de instalare. Daca te preocupa timpul si efortul de a construi, atunci vei fi incantat sa afli ca panourile SIP sunt usor de instalat. Cu toate acestea, instalarea necesita manuire atenta si experienta, asa ca este recomandat sa angajezi profesionisti.
  • Rezistenta Structurala. Panourile SIP sunt remarcabile si pentru rezistenta lor structurala. In comparatie cu metodele traditionale de constructie, acestea ofera o rezistenta mai mare la incarcaturi verticale si laterale, ceea ce le face perfecte pentru zonele cu risc seismic.
  • Versatilitate Un alt aspect fascinant este versatilitatea acestor panouri. SIP-uri pot fi utilizate in diferite tipuri de constructii, de la case la cladiri industriale si chiar spatii comerciale.
  • Durabilitate. Pe langa eficienta si rezistenta, panourile SIP se pot lauda si cu o durabilitate ridicata. Daca sunt instalate si intretinute corespunzator, pot avea o durata de viata de zeci de ani.
  • Siguranta impotriva Incendiilor. Panourile SIP sunt de obicei fabricate din materiale care sunt rezistente la foc sau pot fi tratate pentru a rezista la incendii. 

Chiar si din punct de vedere estetic, Panourile SIP permit o flexibilitate foarte mare deoarece pot fi personalizate cu usurinta. Daca ai in minte un anumit model de casa, cu siguranta poate fi construita cu ajutorul acestui material inovator.

Daca esti pasionat de mediu, atunci te vei bucura sa afli ca multe tipuri de panouri SIP sunt realizate din materiale reciclate si pot fi reciclate dupa ce se termina perioada de exploatare a casei. 

Cu siguranta, aceasta optiune de constructie a unei case, a unor cladiri comerciale sau chiar a unor cladiri industriale este una care merita toata atentia. 

Daca vrei sa vezi cum arata o casa construita din panouri SIP si cum este atmosfera in interiorul ei, te asteptam sa descoperi fizic mai multe modele in showroom-ul nostru!

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom