Casa modulara – metal greu
Structura tip container
Constructiile realizate din containere au fost utilizate preponderent in parcuri de camping, pe santiere sau pentru cazare temporara in zonele afectate de calamitati naturale. Aceste structuri, cunoscute tehnic sub denumirea de „case modulare cu structura metalica”, erau initial construite folosind containere maritime retrase din uz, reprezentand o solutie rapida si adecvata pentru astfel de necesitati.
In prezent, acestea se construiesc de la zero, intr-un mediu controlat de fabrica, unde procesul tehnologic este atent verificat si reprezinta o alegere potrivita atat pentru o casa de vacanta, cat si pentru o locuinta permanenta.
Casele realizate din containere au dimensiuni standardizate, dar pot fi personalizate si adaptate in functie de necesitati prin adaugarea de ferestre, usi, pereti despartitori.
Cum au aparut casele prefabricate tip container?
Chiar daca pare un concept nou, casele construite din containere exista pe piata de cateva decenii, dar au devenit populare dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Primele case tip container, se pare, au aparut in jurul anului 1962, dar erau constructii rapide, care nu necesitau un plan elaborat, fiind considerate asezari temporare.
O data cu trecerea timpului, casele tip container s-au desprins de imaginea locuintelor temporare si, intr-un timp foarte scurt, au devenit alegerea preferata a celor care doresc confortul unei case, fara a investi sume semnificative in fundatie sau construirea unei locuinte conventionale. Datorita functionalitatii lor remarcabile si a costurilor reduse, casele realizate din containere au oferit arhitectilor din intreaga lume oportunitatea pentru a-si exprima creativitatea si pentru a crea spatii confortabile, atat pentru turisti, cat si pentru alte destinatii, dezvoltand astfel chiar si proiecte complexe folosind aceste module versatile.
Caracteristici ale caselor prefabricate tip container:
- Sunt locuinte mobile indiferent de anotimp.
- Costuri de productie semnificativ reduse fata de constructiile conventionale din beton si zidarie.
- Aceste locuinte sunt izolate termic, sunt dotate cu sisteme electrice si reprezinta spatii de locuit foarte confortabile, cu un design aparte.
- Nu este nevoie de o autorizatie de constructie complexa, ci doar de aviz de amplasament.
Containerele modulare sunt, in general, disponibile in doua dimensiuni standard de inaltime. Cele mai des intalnite modele sunt cele de 2.50 m, dar pentru clientii care doresc un container personalizat, se pot construi si containere de 3.00 m sau chiar 4.00 m.
Latimea containerelor modulare poate fi de 2.40 m si 3.00 m, iar lungimea variaza de la 4.00 m / 5.00 m / 6.00 m / 7.00 m / 8.00 m.
Lungimea maxima poate ajunge pana la 12.00 metri, oferind astfel posibilitatea crearii unor spatii mai mari si mai deschise, ideale pentru o zona de living cu bucatarie in stil open space.
Aceste dimensiuni standard permit flexibilitate in proiectarea si asamblarea caselor din containere. Datorita faptului ca laturile au dimensiuni egale, containerele pot fi combinate atat in plan orizontal, cat si vertical, permitand astfel crearea unor structuri cu mai multe niveluri, inclusiv cele cu nivelul de inaltime P+3.
Punerea in opera se bazeaza pe cateva operatiuni principale
- Pozitionarea prin alaturarea containerelor
- Alipirea modulelor container prin sudura;
- Realizarea decupajelor pentru usi si ferestre;
- Montarea altor materiale si instalatii care completeaza proiectul.
Aceste operatiuni de lucru se realizeaza rapid si vor conduce la diminuarea drastica a timpului de lucru. Practic, peretii si tavanul sunt deja functionale, iar structura, in sine, este asigurata de rezistenta proprie a acestor carcase metalice. In cele mai multe situatii, nu este necesara o fundatie in stilul clasic cunoscut. Cu toate acestea, cand studiul geotehnic recomanda turnarea unei fundatii tip postament, aceasta trebuie inclusa in costurile proiectului pentru casa container.
Beneficiile caselor tip container
- standardul pentru spatiul de locuit prevede o inaltime de minimum 2.5 m;
- pretul unei case tip container este semnificativ redus fata de o alta constructie conventionala de aceeasi dimensiune;
- castiga o popularitate din ce in ce mai mare datorita procesului simplificat de montaj, de cele mai multe ori, aceste case tip container se predau complet finisate.
In ultima perioada, tot mai multi clienti aleg sa locuiasca intr-o casa de tip container din mai multe motive, incepand de la reducerea amprentei de carbon, pana la adoptarea stilului minimalist, dar si pentru a avea un stil de viata mai flexibil.
Avantajele locuirii intr-o casa tip container
Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!
Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare
Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov