Skip to content
Open mobile menu

Quantum Premium Modules Group

Quantum Premium Modules Group reprezinta un parteneriat dedicat investitiilor in acest domeniu, dezvoltat de catre echipa de management a companiei SudRezidential.ro. Quantum Modules Premium Modular Building System este divizia specializata in productia de case modulare a acestui grup, in timp ce Quantum OxyGo Park reprezinta divizia rezidentiala a aceleiasi companii.

Quantum Premium Modules Group are ca obiectiv dezvoltarea de proiecte rezidentiale mixte, alcatuite din locuinte cu regim de inaltime redusa, case verzi, vile eficiente energetic, dar si proiecte complementare, comerciale si dezvoltarea facilitatilor sociale si de shopping, in Sudul zonei metropolitane a Capitalei, o zona aflata intr-o continua expansiune.

Quantum Premium Modules Group dezvolta in acest moment prin divizia sa de proiecte rezidentiale, proiectele de vile: Quantum OxyGo Park Berceni si Quantum OxyGo Park Vidra.

Prin divizia de case modulare, Quantum Modules Premium Modular Building System, grupul dezvolta proiectul Quantum OxyGo Park, primul proiect de case modulare din Romania.

In plus, Quantum Modules Premium Modular Building System a inaugurat la mijlocul anului 2022 prima expozitie permanenta de case modulare din Europa, situata in Judetul Ilfov, Comuna Berceni. Aceasta expozitie poate fi vizitata de luni pana sambata si prezinta aproximativ 50 de modele de astfel de constructii, care utilizeaza diferite tipuri de structuri.

Despre casa modulara produsa in fabrica, pe diferite tipuri de structuri

 Manager General Alexandra Baicoianu

Ce sunt casele modulare mai exact, cum trebuie descrise ?

Casa modulara este o constructie usoara, ce vine in locatia clientului rapid, asamblarea se face la fata locului si este mult mai accesibila decat o casa traditionala construita din beton si caramida. Unele dintre aceste case sunt mobile, astfel incat le poti muta oriunde este nevoie de ele, chiar si in zone greu accesibile.

De asemenea, sunt complet autosuficiente daca se doreste, si permit montarea lor literalmente in orice locatie, cum ar fi o plaja sau un varf de munte, sau zone in care accesul este aproape imposibil utilajelor de mare tonaj.

In general casele prefabricate sunt structuri durabile si sigure care pot fi produse intr-un timp foarte scurt, intr-un mediu de fabrica, case care sunt foarte rezistente la cutremure si pot fi numite si case gata facute.

In ultima perioada interesul din partea cumparatorilor pentru acest tip de constructie a crescut foarte mult!

Vocabularul care inconjoara acest tip de constructie este foarte amplu si creste tot timpul datorita rolului din ce in ce mai mare pe care il joaca pe piata imobiliara din intreaga lume.

Acest tip de proprietate este, de asemenea, din ce in ce mai popular in Europa, mai ales pentru ca oamenii cauta o schimbare a stilului de viata, probabil si ca o consecinta a pandemiei COVID-19.

Unul dintre marile avantaje ale cumpararii unei case prefabricate este pretul, care este de obicei, semnificativ mai mic decat cel al constructiilor traditionale, astfel ca nu prezinta riscul depasirii bugetului initial.

Un alt avantaj al constructiei industrializate este timpul de executie, care se diferentiaza clar de constructia traditionala, deoarece la constructia industrializata, standardizarea proceselor si fabricarea intr-un mediu controlat, unde exista mult mai putine variabile, ofera termene mult mai scurte de executie decat ale caselor conventionale, cu economisirea consecutiva a costurilor indirecte.

Acest tip de constructie are si foarte multe alte destinatii, nu este strict utilizat ca resedinta sau ca o casa de vacanta.

Da, ele pot fi proiectate si produse in scopuri foarte diferite si ulilizate in foarte multe sectoare si domenii de activitate.

Pot fi utilizate precum zone de cazare, birou de administrare pe santier, diferite tipuri de unitati pentru industria Horeca sau in industria ospitalitatii, unde chiar sunt foarte cautate de catre client pentru pensiuni si chiar ansambluri de vacanta formate din acest tip de casa oferite spre inchiriat in regim hotelier.

Desi casele prefabricate sunt considerate structuri simple, accesibile, cu un aspect neimpresionant, se pot produce case destul de luxoase, cu design modern si structuri durabile si de inalta calitate in care mii de oameni sa poata sta in siguranta perioade lungi de timp.

Se produc astazi peste tot in lume, zilnic, mii de astfel de constructii modulare, prefabricate, pe diferite tipuri de structuri usoare, cum sunt casele cu strucura de lemn sau casele pe structura metalica simpla sau pe structura metalica modulara, case din panouri Sip sau Timber Frame, iar capacitatea fabricilor producatoare de a produce si livra structuri foarte mari si multiple intr-un timp foarte scurt, creste de la o zi la alta.

Care sunt cele mai importante avantaje ale acestor tipuri de constructii pe care trebuie sa le cunosc, daca sunt in cautarea unei locuinte de acest tip pentru vacanta sau vreau sa investesc intr-o mica afacere?

 • Casele modulare sunt rezistente, rapide in executie si montaj, au izolatie termica si fonica ridicata, sunt ecologice, nu dauneaza mediului, precum structurile din beton armat, sunt rezistente la foc, nu implica perioade lungi de constructie, si poti detine o astfel de casa in doar cateva saptamani.

 • Casele prefabricate iti ofera un numar mare de avantaje, raportat la casele clasice, acesta fiind principalul motiv pentru care sunt tot mai cautate in prezent.

 • Au un design flexibil, sunt posibile diferite modele de case, atat la interior cat si exterior, poti opta pentru multe: terasa ampla, acoperita sau nu, tu decizi in final ca si client.

 • Preturile casei prefabricate sunt mult mai economice decat structurile din beton armat ale unei case construita conventional.

 • Pentru o casa prefabricata, nu trebuie sa economisim bani ani de zile, pentru ca acestea sunt accesibile si in plus de asta colegii mei au pregatit alaturi de bancile comerciale tot felul de solutii financiare.

 • Casele prefabricate sunt produse in fabrica si sunt asamblate doar in teren, timpul de finalizare fiind de doar cateva zile.

 • Casele prefabricate sunt construite din materiale moderne, care ofera eficienta energetica si siguranta suplimentara.

 • Casele prefabricate nu sunt expuse umiditatii, peretii ramanand uscati si fara mucegai.

 • Pretul unei case modulare este mult mai mic decat pretul unei case normale cu dimensiuni similare.

 • Realizarea tuturor elementelor componente ale casei sunt perfect drepte, ceea ce duce intr-un final la o executie foarte usoara si ieftina a finisajelor interioare.

 • Fiecare element component al caselor modulare este obtinut prin metode de prelucrare foarte precise, de unde rezulta faptul ca la final nu exista imperfectiuni de corectat, asa cum se intampla in cazul caselor construite clasic.

Au nevoie aceste constructii de o fundatie sau nu?

Acest tip de constructie este o constructie usoara si din acest considerent, greutatea mica a structurii presupune proiectarea si executarea unor fundatii de dimensiuni mai mici, ceea ce implica si aici costuri reduse deci raspunsul este da, avem nevoie de o fundatie simplificata daca vrem o casa modulara de mari dimensiuni cu o terasa generoasa, iar daca vrem o casa de dimensiuni reduse aceasta vine cu sisteme de montare la sol care inlocuiesc vechea fundatie, cum este cazul pilonilor sau stalpilor de sustinere.

Sunt casele modulare constructii ecologice?

Constructia de locuinte modulare este mai ecologica decat orice alta constructie realizata in mod traditional.

Sunt utilizate materiale de constructie proiectate la milimetru, iar reciclarea efectiva a resturilor realizate este posibila la majoritatea componentelor de fabricare a casei.

Aceasta inseamna ca toate materialele in exces pot fi ulterior reciclate cu usurinta atat in fabrica cat si in orice alt atelier.

In consecinta, in timp ce deseurile de la un santier conventional se duc de obicei intr-un depozit sau poate chiar la groapa de gunoi, deseurile dintr-o casa modulara sunt reciclate.

Timpul de constructie in general va fi redus datorita lucrarilor simultane, atat pe santier la fundatie si utilitati, cat si in fabrica la constructia de casa propriu-zisa, deci un consum de resurse foarte scazut.

Deci, casele prefabricate sunt fabricate intr-un mediu de productie monitorizat si verificat riguros, unde calitatea este in prim plan. Procesul de productie genereaza mai putine deseuri decat productia unei case obisnuite, iar materialele sunt 100% reciclabile.

Care sunt costurile unei asemenea locuinte?

Casele prefabricate au avantajul de a fi finalizate intr-un timp mult mai scurt, cum ar fi cu 60-75% mai rapid, comparativ cu o constructie conventioanala din beton armat si caramida.

Perioada de constructie, care dureaza saptamani sau chiar luni in sistemul de beton armat, nu depaseste, de regula, o saptamana in cazul caselor prefabricate.

Acest lucru face ca modelele de case prefabricate sa fie incomparabil mai avantajoase fata de alte modele de locuinte.

Elementul de manopera greoaie si costisitoare al unei locuinte din beton, care are un loc important in bugetul finantarii locuintelor, este practic eliminat de acest sistem nou de asamblare simpla a unor componente prefabricate.

Avantajul oferit in aceasta situatie, ii motiveaza pe cei care doresc sa detina o casa modulara prefabricata, indiferent de tipul de structura ales.

Preturile caselor prefabricate pot varia semnificativ in functie de mai multi factori, inclusiv dimensiunea, calitatea materialelor, design-ul, dotarile interioare si amplasarea, dar intotdeauna o astfel de locuinta este cu mult mai accesibila financiar decat orice alta locuinta din clasa sa.

Cand vor fi gata toate acestea si care este scopul acestui nou showroom?

Casele modulare devin o varianta de constructie din ce in ce mai populara si ceruta de catre piata imobiliara autohtona, asa ca am decis sa intram pe aceasta piata si sa ne pozitionam puternic inca de la inceput.

Quantum Modules Premium Modular Building System este doar primul dintr-o serie de trei showroomuri pe care dorim sa le deschidem pana in 2023-2024, deci planurile sunt mult mai ample, dar ramane de vazut daca se vor modifica pe parcurs deoarece traversam o perioada cu multe schimbari si turbulente majore.

Primul showroom dispune de 5.000 mp de spatiu expozitional in aer liber, unde sunt prezente deja 30 din peste 50 de modele diferite de case modulare si livreaza deja cea mai dinamica si interactiva experienta, datorita multiplelor facilitati complementare oferite vizitatorilor sai, cum sunt zonele tehnice demonstrative, zonele de lucru, zonele de informare, de relaxare si cele de vanzare.

Practic, am selectat cei mai buni constructori de case modulare din Europa cu care am intrat intr-o relatie de business si am inceput sa aducem produsele lor in noul nostru showroom dar avem expuse si produse proprii, executate de catre noi prin diviziile noastre,case modulare pe diferite tipuri de structuri pe care le putem executa rapid si personaliza dupa dorintele clientilor nostri.

Clientii nostri pot opta pentru mai multe tipuri de structuri diferite pe care se pot executa aceste constructii de catre echipele noastre tehnice, iar acestea sunt: case pe structura de lemn, case din panouri SIP termoizolant, case pe structura metalica de tip container, case pe structura metalica usoara si, nu in cele din urma, case sau module pe structura din beton armat, constuctii conventionale pe care le putem executa bineinteles la comanda cu usurinta avand in vedere ca detinem toata competenta si resursele necesare.

Vizitatorii nostri au posibilitatea de a vizita fizic in showroom diferite tipuri si modele de case, se pot insipira din arhitectura acestora, pot interactiona cu tehnicienii nostri, pot asista practic la tot procesul de asamblare a unei asemenea constructii modulare si pot intelege mai bine cum se finiseaza o asemenea casa datorita diferitelor workshopuri si a momentelor tehnice pregatite de catre noi.

Tot in cadrul showroomului Quantum Modules este deschisa permanent o expozitie dedicata materialelor de constructie, finisajelor si echipamentelor necesare procesului de executie al unei case modulare de la produse de izolatie, ceramica, obiecte sanitare, adezivi, placari diverse pana la solutii tehnice de incalzire cum sunt panourile fotovoltaice sau pompele de caldura oferite de catre divizia noastra tehnica Avalon Romania Building Industry la preturi promotionale.

Atmosfera este foarte dinamica si interesanta, iar experienta vizitarii noului showroom este de neuitat deoarece acest concept este momentan unic in Europa.

Viitorii clienti Quantum Modules Premium Modular Building System si-ar dori sa stie cat mai multe.

Discutia cred ca este destul de ampla si am oferit foarte multe informatii pana acum despre produsele noastre si despre primul showroom deschis in Romania de catre noi, dar poate totusi ar trebui sa mentionam ca am obtinut o certificare verde completa pentru toate produsele comercializate de catre noi in urma parteneriatului cu Consiliul Roman al Cladirilor Verzi (RoGBC) si asta spune multe despre produsele noastre.

As mai vrea sa adaug ca 95 % dintre aceste modele prezente in showroom au primit certificare energetica clasa A in urma auditarii lor de catre un specialist in domeniu, deci sunt doua aspecte foarte importante pentru viitorii nostri clienti pe care as vrea sa le stie inca de pe acum!

Cate persoane sunt implicate acum in acest proiect, cat de ampla este echipa Quantum Premium Modules Group?

Lucrez cu multi oameni minunati in acest proiect, ma bazez foarte mult pe echipa SudRezidential, dar ca si structura sa stii ca avem propria noastra casa de arhitectura pusa la dispozitie si clientilor nostri, proprii nostri structuristi care zilnic ne verifica sau mai bine spus verifica si indruma clientii acolo unde este cazul, designeri cunoscuti care amenajeaza interioarele caselor asa cum doresc clientii, tehnicieni prezenti zilnic in showroom sau pe teren la proiectele in curs, echipe de montaj, oameni minunati care se ocupa de partea de finisare si mobilare, consilieri de vanzari, specialisti financiari care asigura finantarea sau consiliaza pe cei care vor fonduri europene si in general avem personal pentru orice cerinta sau necesitate o poate avea un client deoarece ne place sa facem parte din proiectele clientilor nostri, sa le ducem impreuna la final si sa ne bucuram impreuna de aceste reusite.

Unde vor fi amplasate celelalte showroomuri Quantum Premium Modules Group?

Primul showroom este deja deschis si este amplasat in zona de Sud, mai exact in zona Berceni-Vidra, unde avem comasate si celelate proiecte rezidentiale si proiectul Quantum OxyGo Park.

Un alt showroom pe care il vom inaugura la finele anului 2024 este stabilit deja in zona de nord a Capitalei, o zona excelenta care dispune de trafic intens auto si pietonal.

Cel de-al treilea showroom la care lucram inca de pe acum se va deschide in zona de vest a Capitalei, undeva in Militari, iesire autostrada ca sa spun asa, dar nu mai devreme de 2025.

Trebuie sa mentionez ca celelate doua showroomuri pe care le vom deschide vor avea o suprafata expozitionala dubla adica 10.000 mp si, desigur, numarul de case prezentate se va dubla.

Scopul nostru este de a oferi solutii alternative de locuire celor care isi doresc asta si solutii rapide de construire celor care folosesc aceste module in scop comercial indiferent ca vorbim despre inchiriere sau despre exploatare pe termen lung ca si depozit, hala sau locatii de evenimente.

Suntem capabili astazi sa intocmim de la zero orice proiect ni se solicita, sa construim cu rapiditate si sa-l ducem de la stadiul de idee, la final fara nici un obstacol pe parcurs pe orice tip de strctura de la modulara pana la conventioanala.

Suntem o companie tanara, dinamica, atenta si dispusa la adaptare, indiferent de momentele prin care trece economia sau piata de profil, si sustinuti fiind de catre investitorii nostri, vom demonstra ca nimic nu este imposibil pentru  noi.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom