Skip to content
Open mobile menu

Case modulare din panouri SIP Plus

Structural Insulated Panels

Casele modulare realizate din panouri SIP Plus reprezinta constructii contemporane care se remarca prin elemente arhitecturale captivante, ce atrag atentia asupra lor. Acestea ofera o solutie ideala pentru utilizari variate, cum ar fi case de vacanta, resedinte permanente sau chiar oportunitati de afaceri inovatoare.

 • Timp rapid de executie

 • Costuri mult mai reduse

 • Pot fi construite in orice anotimp

 • Pot fi amplasate in orice locatie, chiar si in zone greu accesibile

 • Pot fi realizate folosind o gama variata de materiale de constructie

 • Materialele utilizate sunt conforme cu reglementarile legislative actuale si, in acelasi timp, prietenoase cu mediul inconjurator

 • Genereaza un consum redus de energie electrica

 • Genereaza o cantitate redusa de deseuri, contribuind astfel la scaderea costurilor asociate eliminarii acestora.

Casele modulare din panouri SIP, foarte apreciate pentru proprietatile lor

Panourile SIP Plus (Structural Insulated Panels), cunoscute si sub numele de panouri sandwich, sunt elemente prefabricate compuse din doua placi OSB si un strat interior de polistiren performant EPS80, avand o grosime de 150 mm. Fiecare panou este prelucrat, taiat si numerotat in fabrica, facilitand astfel un proces de asamblare extrem de simplu in cadrul montajului.

Panourile SIP Plus, solutia folosita adesea pentru constructia caselor Quantum Premium Modules Group

Panourile SIP Plus sunt folosite pentru constructia caselor modulare propuse de Quantum Premium Modules Group.

Structura de rezistenta a acestor tipuri de case este realizata din lemn performant de origine scandinava, certificat cu clasa de rezistenta C24 (marca Sandasa Timber), iar tehnologia utilizata pentru inchiderea si izolarea acestor structuri are la baza aceste panouri SIP Plus.

Caracteristicile principale evidentiate de aceste panouri sunt urmatoarele:

 • Grosime de 174 mm
 • Umplutura din polistiren performant EPS80, cu o grosime de 150 mm
 • Capacitatea medie de incarcare ramane la 8 kN/m²
 • Coeficient de transfer termic U care variaza in intervalul 0,12 [W/m2K] si 0,22 [W/m2K]. Aceste valori sunt influentate de grosimea si tipul miezului folosit in constructia panourilor
 • Greutatea medie este de 27 kg/m², insa aceasta poate varia in functie de materialul folosit pentru placare
 • Rezistenta la foc
 • Rezistenta la mucegaiuri, ciuperci etc

Proprietatile panourilor SIP Plus reusesc sa evidentieze o serie de beneficii majore

 • Rezistenta mecanica si stabilitate.

  In general, rezistenta si stabilitatea constructiilor cu panouri SIP sunt similare celor oferite de constructiile traditionale

 • Rezistenta la incendiu

 • Siguranta si accesibilitate in exploatare

  Nu implica riscuri de accidentare pentru utilizatori in timpul procesului de instalare

 • Izolare fonica foarte buna

  Panourile prefabricate izolante pe baza de lemn sunt proiectate pentru a oferi o izolare adecvata in conformitate cu caracteristicile spatiilor delimitatoare, astfel nivelul de zgomot perceput de catre ocupanti ramane la un nivel corespunzator, mentinand in acelasi timp integritatea sanatatii acestora si prevenind orice periclitare.

 • Izolare termica

  In functie de grosimea panourilor prefabricate izolante pe baza de lemn, coeficientul de conductivitate termica variaza intre 0,17 W/mK si 0,22 W/mK. Mai exact, valoarea este de 0,17 W/mK pentru panourile cu o grosime de 100 mm, 0,20 W/mK pentru cele cu grosimea de 120 mm si 0,22 W/mK pentru cele cu grosimea de 174 mm.0,20 W/mK pentru grosimea de 120 mm; 0,22 W/Mk pentru grosimea de 174 mm.

Indiferent de grosime, panourile SIP Plus prezinta proprietati izolatoare remarcabile. Un factor crucial in obtinerea unui coeficient de rezistenta termica redus este miezul care umple straturile exterioare ale panourilor. Cea mai eficienta performanta este obtinuta cu placile umplute cu spuma poliuretanica. Un coeficient U mai crescut poate aparea in cazul placilor cu miez de polistiren.

 • Posibilitatea de reutilizare sau reciclare

  Panourile SIP Plus sunt in conformitate cu principiile utilizarii durabile a resurselor naturale. Astfel, dupa ce isi indeplinesc scopul, acestea pot fi reutilizate sau reciclate, deoarece toate materiile prime folosite in constructia lor sunt prietenoase cu mediul inconjurator.

 • Intretinere facila

  Panourile SIP Plus sunt foarte rezistente in timp, iar intretinerea lor se face cu usurinta, implicand masuri obisnuite de reparatii, fara a fi nevoie de tehnologii speciale

 • Rezistenta foarte buna la factori de mediu

  Aceste panouri indeplinesc standardele necesare, ceea ce le permite sa fie utilizate ca material principal in constructii. Panourile SIP Plus sunt remarcabile pentru rezistenta lor la foc, protectia impotriva vantului, rezistenta la inghet, precum si pentru capacitatea de a rezista la temperaturi inalte de pana la 230 de grade Celsius si la umiditate.

 • Rezistenta impotriva biodegradarii si a substantelor chimice

  O alta proprietate excelenta a acestor panouri consta in rezistenta lor la majoritatea substantelor chimice. Datorita cantitatii limitate de ingrediente umede in constructia unei case prefabricate, cladirea este protejata mult mai bine impotriva aparitiei ciupercilor si mucegaiului.

 • Eficienta energetica

  Casa construita din panouri SIP prezinta un indice de izolatie extrem de inalt, facilitand mentinerea cu usurinta a unei temperaturi optime in interior. Cei care locuiesc intr-o casa prefabricata pot controla atat nivelul de umiditate, cat si temperatura aerului, fara a genera un consum considerabil de energie in sezoanele de iarna sau de vara. Pentru a facilita reglarea parametrilor mentionati, se recomanda utilizarea unui sistem de ventilatie mecanica.

 • Flexibilitate in alegerea materialului pentru acoperis

  Acoperisurile cu structura din panouri SIP Plus pot fi finisate cu diverse tipuri de materiale, precum sindrila, pasla, tigla metalica etc. In cazul in care se instaleaza materiale mai grele, se recomanda adaugarea de sipci suplimentare pentru a intari structura si a-i spori rezistenta.

 • Flexibilitate in alegerea finisajelor pentru casa

  Atat la interior, cat si la exterior, casele din panouri SIP Plus pot fi finisate cu absolut orice material. Tencuiala si finisajele pot fi identice cu cele ale unei case construite din materiale traditionale. Panourile din exterior pot fi tencuite, finisate cu placari din lemn, caramida sau piatra naturala

Proprietati tehnice ale componentelor panourilor SIP Plus

Placile OSB sunt formate din aschii lungi si subtiri de lemn, aranjate pe trei straturi, intr-o orientare incrucisata (cele doua straturi exterioare sunt dispuse longitudinal, iar cel interior transversal). Ele sunt lipite cu ceara si rasini sintetice prin presarea la cald. Produsul finit, placa OSB, se caracterizeaza prin rezistenta si o foarte buna performanta. Acest lucru se datoreaza atat compozitiei, lemn in proportie de 95%, a adezivului folosit pentru incleiere, dar si a modului strategic de dispunere incrucisata a aschiilor.

Placile OSB pot fi de mai multe tipuri, in functie de modul in care sunt utilizate:

 • OSB1 – Sunt placi pentru uz general, care nu au rol structural
 • OSB2 – Sunt placi cu rol structural, folosite in medii uscate
 • OSB3 – Sunt placi portante, care pot juca un rol structural chiar si in medii umede
 • OSB4 – Sunt placi foarte rezistente, care pot fi folosite in medii umede

Cel mai des utilizate sunt placile OSB3. Acestea sunt folosite si in cadrul panourilor SIP Plus si asigura o performanta excelenta, indiferent de locul in care sunt utilizate.

Caracteristicile placilor OSB folosite la constructii

 • Placile din lemn folosite pentru elementele structurale in interiorul cladirilor, in conditii de umezeala, au o grosime nominala cuprinsa intre 8 si 25 mm.
 • Placile de provenienta lemnoasa folosite pentru realizarea invelisului podelei au grosimea nominala de 12 mm, cu pana canelura
 • Placile de provenienta lemnoasa folosite pentru realizarea invelisului acoperisului au grosimea nominala de 12 mm, 15 mm, 18 mm, cu sau fara pana canelura
 • Placile de provenienta lemnoasa folosite pentru realizarea invelisului scheletului au grosimea nominala de 12 mm, fara pana canelura

Cum se fabrica OSB3 folosit pentru realizarea panourilor SIP Plus?

1. Sortarea si decojirea bustenilor (indepartarea scoartei)

Procesul initial se bazeaza pe utilizarea de busteni proaspat recoltati. Primul pas in prelucrarea bustenilor este decojirea scoartei, conditie esentiala pentru obtinerea unei suprafete de calitate superioara pentru produsul finit.

Aceasta operatiune are loc in cadrul liniei de decojire, echipata cu cutite speciale, care sunt fixate pe perimetrul unui tambur rotativ sau pe cilindrii contrarotativi. Prin actiunea combinata a decojirii superficiale si a scoartei generate de cutitele “gheara”, impreuna cu frecarea intensa dintre busteni cauzata de rotatia rapida a componentelor echipamentului, se obtine o indepartare completa a scoartei de pe busteni.

2. Pregatirea bustenilor prin spalare si inmuiere

Pasul urmator presupune directionarea bustenilor catre tunelurile de spalare, unde sunt expusi la pulverizarea cu apa fierbinte. Acest proces are ca scop curatarea bustenilor de reziduurile de nisip si scoarta, dar si umezirea lor in pregatirea pentru procesul de descuamare care urmeaza.

3. Taierea aschiilor din busteni

Dupa ce au fost spalati si inmuiati, bustenii sunt introdusi in masinariile de taiere. Cutitele sunt reglate pentru a obtine o grosime cuprinsa intre 0,5 si 0,9 mm, sau o grosime de 170 mm in functie de necesitati. Bustenii sunt taiati sub forma de aschii si ulterior transportati in spatiile de depozitare umede.

4. Uscarea aschiilor pana la atingerea nivelului optim de umiditate

De la zonele de depozitare, aschiile sunt directionate catre uscatoare alimentate cu gaz. Aici, umiditatea lor este redusa de la niveluri cuprinse intre 60-110% la doar 2-3%.

5. Amestecarea

Procedura implica amestecarea aschiilor cu o cantitate redusa de rasina speciala, avand rolul de a imbunatati rezistenta panoului final la umiditate si capacitatea sa de absorbtie a apei.

6. Aplicarea adezivului

In aceasta etapa, aschiile sunt tratate prin pulverizarea unui adeziv special.

7. Presarea

In acest pas, aschiile si rasinile sintetice sunt supuse presarii sub presiune pentru a forma un panou structural rigid si dens, cunoscut sub denumirea de placa OSB. Datorita temperaturii ridicate, adezivul se intareste rapid in interiorul presei, asigurand o legatura excelenta pentru aschii si conferind o rezistenta impresionanta placii OSB finale.

8. Taierea panourilor

Imediat dupa iesirea din presa, marginile laterale ale placii finalizate sunt taiate transversal cu un fierastrau diagonal, conform dimensiunilor panoului principal. Temperatura placilor in aceasta etapa este de aproximativ 100 de grade Celsius, motiv pentru care fiecare panou trebuie sa fie racit pana la aproximativ 40 de grade Celsius.

9. Racirea panourilor

Panourile taiate sunt supuse unui proces de racire, reducandu-se treptat temperatura de la 100 de grade Celsius (cat au la iesirea din presa) la aproximativ 40 de grade Celsius. Dupa ce sunt complet racite, acestea sunt asezate in stive si expediate catre depozitul de semifabricate pentru a fi supuse procesului de conditionare. Aceasta etapa de conditionare are rolul de a reduce tensiunile interne si dureaza cel putin 48 de ore.

10. Ambalarea, incarcarea si expedierea panourilor

Dupa finalizarea testarii de laborator, panourile sunt supuse unui ultim proces de taiere, pentru a obtine dimensiuni cu muchii patrate, apoi sunt slefuite si se efectueaza frezarea profilului cu canelura.

Procesul de uscare in camere speciale, precum si procesul de rindeluire sunt esentiale pentru rezistenta produsului final

Lemnul este supus unui proces de uscare, reprezentand practic un tratament termic ce ii mareste rezistenta. Acest procedeu confera materialului nu doar o rezistenta sporita, ci il si protejeaza eficient impotriva actiunii microorganismelor.

Metoda traditionala de asezonare a copacilor si de uscare in aer liber este acum uitata. Procesul de uscare in camere specializate a devenit ceva inovator si are loc intr-un uscator special construit, unde temperatura ajunge la 75°C. Lemnul supus acestui proces de uscare este protejat corespunzator si isi pastreaza proprietatile corespunzatoare.

Procesul de uscare al lemnului este esential si deosebit de important, mai ales cand vine vorba de lemnul folosit in constructii. Fiecare bucata de cherestea destinata constructiei trebuie sa aiba un continut scazut de umiditate. Lemnul uscat are dimensiuni mai mici decat lemnul proaspat taiat si prelucrat, ceea ce contribuie la obtinerea unei structuri mult mai stabilizate. Aceasta caracteristica asigura proprietati de rezistenta superioara.

Nu doar uscarea lemnului este importanta, ci si procesul de rindeluire (netezire). Netezirea lemnului implica eliminarea imperfectiunilor si nivelarea suprafetei. Aceasta etapa confera materialului finit o forma „pura” si de cea mai inalta calitate. Lemnul rindeluit se caracterizeaza prin structura uniforma, rezistenta crescuta la umiditate si foc, precum si imunitate fata de atacurile insectelor. Procesul de netezire elimina straturile biologice de lemn care pot servi drept hrana pentru diverse organisme.

Intr-o prima etapa, structura lemnului ar deveni extrem de susceptibila la incarcari, iar in timpul procesului natural de uscare si contractare, ar putea chiar sa se prabuseasca. Pe langa aceasta, lemnul neuscat ar putea avea un impact negativ asupra microclimatului incaperilor, crescand riscul ca insectele sau ciupercile sa atace lemnul.

Este esential sa subliniem ca specialistii in inginerie evidentiaza in mod clar faptul ca contractarea radiala a lemnului poate atinge valori de pana la 8%, variind in functie de specia lemnului. Aceasta amplitudine reprezinta marginea de eroare dintre grilajul proiectat initial, cu dimensiuni marite, si structura efectiva dupa finalizarea procesului de uscare. Intr-o abordare practica, aceasta ar putea duce chiar la un dezastru in constructie.

Acest proces permite obtinerea rapida a umiditatii ideale a lemnului, ceea ce ar fi dificil de realizat prin procesul natural de uscare. Mai mult decat atat, datorita structurii modulare a uscatorului, parametrii de uscare pot fi ajustati individual, tinand cont de diversi factori, cum ar fi tipul de lemn sau grosimea acestuia.

In concluzie, procesul de uscare a lemnului detine o importanta esentiala. Umiditatea copacului nu trebuie sa depaseasca 15%, iar ideal ar fi ca aceasta sa fie mentinuta intr-un interval de 7-13%. Acest nivel optim de umiditate nu doar ca asigura durabilitatea materialului, ci si contribuie la mentinerea calitatii acestuia pe termen lung.

Important

Lemnul este marcat cu codul EN 14081-1:2005/A1:2011. Este un standard european care specifica toate cerintele pentru cheresteaua structurala clasificata vizual si masina cu sectiuni transversal dreptunghiulare modelate prin taiere, rindeluire (netezire) sau prin alte metode si care au abateri de la dimensiunile tinta corespunzatoare EN 336. Acest standard european acopera lemnul structural dreptunghiular, netratat sau tratat impotriva atacurilor biologice. Acest standard european nu acopera lemnul tratat cu produse ignifuge. Prezentul standard european identifica un minim de caracteristici pentru care trebuie date limite in regulile de clasificare vizuala. Lemnul imbinat in dinte nu este acoperit de acest standard european.

Caracteristici importante:

 • Tipuri/grupuri generice: molid si pin Europa de Nord si Nord-Est
 • Gama de grosime: 36-70 mm
 • Gama de latime: 45-300 mm
 • Finisarea suprafetelor: tasat sau egal
 • Clasificarea uscata sau umeda: grading uscat
 • Rezistenta, rigiditate si densitate: 142 C30, C24, C18 sau C16 (conform EN 338)
 • Eliberare de substante periculoase: Fara substante periculoase

Care sunt avantajele principalele ale placilor OSB3?

 • Au o stabilitate dimensionala ridicata. Practic, se pot folosi in orice constructie cu o precizie foarte buna, ceea ce duce la economie de timp. Sunt disponibile in numeroase variante de forme si dimensiuni
 • Au o densitate de cel putin 600 de kg/m3. Densitatea este garantata in declaratia de performanta
 • Dispun de certificate care atesta ca produsul nu are daunatori
 • Indeplinesc standardele europene cu privire la emisiile de formaldehida

De asemenea, pe lista de avantaje se afla si costul redus, greutatea redusa, durata lunga de viata, izolarea fonica si termica, elasticitatea, dimensiunile mari ale placilor, manevrarea usoara, posibilitatea de a fi folosite atat in interior, cat si in exterior, eficienta energetica etc.

Placile din polistiren

Placile din polistiren expandat sunt marcate cu codul EN 13163: 2012+A1:2015.

Acest standard european stabileste cerintele pentru produsele fabricate din polistiren expandat, cu sau fara acoperiri, care sunt utilizate in scopuri de izolare termica pentru cladiri. Produsele pot fi fabricate sub forma de scanduri sau role.

De asemenea, standardul specifica caracteristicile produsului si include proceduri de testare, evaluare a conformitatii, marcarea si etichetarea acestuia.

Produsele acoperite de acest standard european sunt, de asemenea, utilizate pentru izolarea fonica si termica a panourilor compozite. Performanta sistemelor care incorporeaza aceste produse nu este acoperita.

Acest standard european nu specifica clasa sau nivelul cerut pentru o anumita proprietate, care trebuie atins de un produs pentru a demonstra adecvarea scopului intr-o anumita aplicatie. Clasele si nivelurile necesare pentru o anumita aplicatie se gasesc in reglementari sau standarde neconflictuale.

Produsele cu o rezistenta termica declarata mai mica de 0,25 m2K/W sau o conductivitate termica declarata la 10 °C mai mare de 0,060 W/(m•K), nu sunt acoperite de acest standard european.

Placile sunt fabricate prin metoda spumarii polistirenului si sunt destinate izolatiilor termice care necesita transferul unor sarcini mecanice medii.

Dimensiuni disponibile ale placilor:

 • Standard: 1000 x 500 mm
 • Finisarea placii: margini netede sau suprapuse

Placile de polistiren nu pot fi utilizate in contact direct cu substante distructive pentru polistiren, de exemplu, solventii organici (acetona, benzenol sau benzina).

Pentru panourile SIP Plus sunt folosite placi din polistiren expandat (EPS).

Polistirenul expandat are urmatoarele proprietati:

 • Este fabricat prin expandarea margelelor sferice intr-o matrita, folosind caldura si presiune pentru a fuziona margelele. In timp ce fiecare sirag individual este un mediu cu celule inchise, exista spatii deschise semnificative intre fiecare sirag.
 • Margerele EPS sunt turnate in blocuri mari care sunt ulterior taiate de masini cu sarma fierbinte in foi sau forma speciala prin sisteme comandate de computer.
 • Agentul de suflare al EPS dizolva margelele destul de repede, creand mii de celule minuscule pline de aer.
 • Izolatia EPS este compusa din elemente organice – carbon, hidrogen si oxigen. Aceasta nu contine clorofluorocarburi (CFC) sau hidroclorofluorocarburi (HCFC), fiind reciclabila in multe etape ale ciclului de viata.

Beneficiile EPS

 • Fabricarea EPS nu implica utilizarea CFC-urilor si HCFC-urilor, care epuizeaza stratul de ozon

 • Nu se generează deseuri solide reziduale in timpul productiei

 • Ajuta la economisirea energiei. Este un material eficient in izolarea termica si ajuta la reducerea emisiilor de CO2

 • EPS este reciclabil in multe etape ale ciclului sau de viata

 • EPS este inert și non-toxic. Nu scurge nicio substanta in apele subterane

Proprietatile EPS 80 EKOBUD, folosit la panourile SIP Plus

 • Conductivitate termica, valoarea efectiva: 0,038 W/mK

 • Conductivitate termica, valoarea de calcul: 0,038 W/mK

 • Rezistenta la tractiune perpendicular pe fete: 100 kPa

 • Stabilitatea dimensionala in conditii specificate de temperatura si umiditate: 2%

 • Stabilitatea dimensionala in conditii de laborator constante: 0,5 %

 • Comportarea la incovoiere: BS 125 kPa

Informatii despre Panourile SIP Plus folosite la Quantum Premium Modules Group

Panourile SIP Plus sunt, asadar, avantajoase, au proprietati excelente si pot fi folosite in foarte multe tipuri de constructii. In cadrul caselor modulare Quantum Premium Modules Group, acestea sunt utilizate atat la realizarea peretilor interiori, cat si la realizarea peretilor exteriori, pe baza unui proiect structural de executie.

Panourile SIP Plus din proiectele Quantum Premium Modules Group prezinta o serie de proprietati care le fac foarte eficiente:

 • Au marginile realizate in asa fel incat sa poata fi imbinate perfect cu cadrele structurii din lemn. Cadrele structurii din lemn au grosimea egala cu cea a polistirenului din panouri;
 • Sunt livrate cu o eticheta in care sunt specificate detalii importante: denumirea fabricantului si adresa acestuia, denumirea produsului si cifra care simbolizeaza masa pe unitate de suprafata, dimensiuni (suprafata, lungime, latime), domenii de utilizare, conditii de depozitare si conditii de punere in opera.
 • Au dimensiuni standard:
  • Lungimea: 2500 ÷ 2800 ± 3 mm;
  • Latimea: 650 ÷ 1250 ± 3 mm;
  • Grosimea SIP: 100, 120, 174 ± 2 mm.
 • Au o grosime care variaza in functie de grosimea stratului de polistiren:
EPSOSB/3SIP
15012174
10010120
8010100

Punerea in opera a componentelor caselor modulare Quantum Premium Modules Group

Panourile SIP Plus pot fi pozitionate atat pe vertical, cat si orizontal sau pe plan inclinat. In functie de modul de pozitionare, punerea in opera difera:

Pozitionarea verticala:

 • Asigurarea ancorarii in zona de soclu a fundatiei prin intermediul ancorelor mecanice, conform calculelor structurale pentru fiecare model in parte.
 • Pozarea panourilor vericale prin inglobarea grinzilor de baza, conform planului de panotaj prevazut in fiecare proiect de executie in functie de tipul de casa modulara.
 • Rigidizarea panourilor verticale la partea superioara prin imbinarea cu grinzile de lemn dispuse la nivelul precizat in proiectul de structura.
 • Fixarea pe verticala se realizeaza atat prin imbinarea panourilor (marginile panourilor trebuie sa “infasoare” exact lemnul structural), cat si prin rigidizarea cu ajutorul autofiletantelor speciale din lemn.

Instalarea panourilor exterioare se face incepand de la unul dintre colturile cladirii, unde se monteaza o placa tip bloc de capat. Colturile se fixeaza cu suruburi autofiletante in trepte, la un interval de 40-50 mm.

In dreptul ferestrelor si a usilor, golurile sunt prevazute cu structura perimetrala din lemn, incastrata in zona mediana a panoului SIP Plus.

Instalarea peretilor despartitori din panouri SIP Plus se realizeaza conform aceluiasi principiu: se fixeaza placa de coroana, iar pe ea blocurile de partitie. Pot avea aceeasi grosime ca peretii exteriori, dar pot fi folosite si panouri SIP Plus cu grosimi mai mici.

Pozitionarea pe orizontala sau in plan inclinat:

 • Pozarea pe orizontala si fixarea panourilor se face cu ajutorul unor piese metalice fixate cu buloane speciale (tije cilindrice) in structura de lemn a grinzilor orizontale, conform proiectului.
 • Panourile inclinate ale acoperisului sunt fixate folosind acelasi procedeu ca si cele verticale, insa exista o particularitate importanta: grinzile sau panourile SIP Plus sunt prelucrate in diverse unghiuri, in functie de gradul de inclinare prevazut in proiectul structural.

Instalarea tamplariei

Tamplaria corespunde in intregime tuturor standardelor introduse incepand cu anul 2022. Aceasta este dotata cu geam triplu, respectand astfel standardul european pentru:

 • Coeficient termic sub: Uw=0,9 W/m2*K
 • Tipul de geam: 4th/18Ar/4th[Ug=0.5] (48mm)
 • Castig solar = 54%
 • Transmisia luminii = 74%
 • Sunet: Rw=35 (-2;-6) dB
 • Profil PVC alb la interior si antracit la exterior

Realizarea acoperisului

Acoperisul este realizat folosind placi de imbinare din table, fabricate de Budmat, unul dintre cei mai renumiti producatori din domeniu.

Placile sunt vopsite in camp electrostatic (ceea ce le face extrem de rezistente), in culoarea RAL 7015 (Gri antracit).

Pentru casele modulare Quantum Premium Modules Group s-au ales panouri de acoperis simple, cu forma clasica, usor de instalat. Acestea intaresc suplimentar acoperisul, ofera un aspect placut, sunt durabile si asigura un cost scazut de implementare.

Caracteristicile panourilor din tabla Budmat

 • Material: otel acoperit
 • Latime totala: 542 mm
 • Latimea efectiva: 510 mm
 • Inaltime totala: 25 mm
 • Acoperire cu zinc: minim 275 g/m2
 • Inclinatia minima a acoperisului:14 %

Informatii utile:

Lemnul folosit (cheresteaua pentru constructii) este tratat cu un agent special de impregnare, care il protejeaza impotriva focului, ciupercilor, mucegaiului si insectelor daunatoare. Acest tratament implica un proces de uscare sub presiune realizat in camere specializate, valabil si pentru lambriul folosit. Datorita continutului optim de agenti activi antiputrezire, antimucegai si pigmenti foarte rezistenti, constructiile noastre sunt durabile si mentin culorile in timp.
Toate produsele noastre sunt certificate drept „Green Homes”. Aceasta garanteaza ca locuintele noastre sunt ecologice si au costuri minime de intretinere. Casele Quantum Premium Modules Group sunt proiectate special si construite din materiale sustenabile, care nu au impact negativ asupra mediului. Conceptul „Green Homes” sau „Casa Verde” este din ce in ce mai popular in Romania, reflectand cresterea preocuparilor pentru sustenabilitate si mediu.

Impactul asupra mediului al sistemelor de constructie SIP Plus

 • Valori R (rezistenta termica) exceptionale, contribuie la un confort termic superior si costuri operationale reduse.
 • Cladirile etanse permit un control mai bun asupra conditiilor de mediu interioare.
 • Medii interioare sanatoase.
 • Reducerea facturilor pentru încălzire și răcire, adesea cu o economie de 60% sau mai mare, contribuie la diminuarea cererii de utilități și de energie neregenerabila,
 • Cladirile care folosesc mai putina energie (consum de combustibili fosili) ajuta in mod semnificativ la reducerea emisiilor de carbon si la minimizarea poluarii suplimentare.
 • Productia in fabrica, in afara santierului, aduce numeroase avantaje, inclusiv reducerea semnificativa a deseurilor generate pe santier (in mod obișnuit cu 60% mai putin) decat alte metode de constructie.
 • Proiectat si fabricat cu o rezistenta extrema si superioara pentru provocarile pe care le prezinta natura.
 • Un produs realizat din resurse regenerabile OSB si izolatie EPS 100% reciclabila.

Ce este inclus in pretul caselor modulare cu structura din lemn si panouri SIP Plus?

Casele modulare sunt livrate cu toate piesele de care clientii au nevoie pentru o constructie rapida si sigura:

 • Peretii perimetrului exterior si interior

 • Structura de rezistenta din lemn performant scandinav

 • Kit complet accesorii montaj

 • Panouri metalice fatada

 • Ferestre tip Velux

 • Usa intrare

 • Tamplarie PVC

 • Membrane de izolare

 • Banda expansiune

 • Membrana acoperis

 • Garnituri acoperis

 • Jgheaburi si burlane

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom