Skip to content
Open mobile menu

Tiny Houses – un trend in continua crestere

Autor: Quantum Modules | Publicat la: mai 24, 2023
Distribuie:

Conceptul de „tiny house” a aparut in SUA in ultimele decenii ale secolului XX, dar a luat amploare in urma crizei financiare din 2008, cand multi americani au fost fortati sa-si schimbe stilul de viata. Ceea ce a inceput ca o nevoie a devenit o miscare, cu oameni din intreaga lume imbratisand ideea de a trai in case mai mici, mai eficiente si mai accesibile. Aceasta miscare promoveaza un stil de viata minimalist, concentrat pe esential si pe reducerea impactului asupra mediului.

In Japonia, un teren extrem de dens si valoros a dus la crearea unei culturi a „micro-casatoriilor”, care optimizeaza utilizarea spatiului la maxim. Intr-un sens, acestea sunt precursorii tiny houses din Vest.

 

Avantajele tiny houses 

Costuri reduse

Principalul avantaj al unei tiny house este costul. Nu numai ca pretul de achizitie este mult mai mic decat al unei case traditionale, dar si costurile de intretinere si cele cu utilitatile sunt drastic reduse. Acest lucru iti permite sa economisesti bani pe termen lung, ceea ce poate duce la un stil de viata mai bun. 

Mobilitate

Deoarece multe tiny houses sunt construite pe platforme cu roti, ele pot fi remorcate si mutate oriunde ai nevoie. Aceasta este o veste buna daca iti schimbi frecvent locul de munca, daca iti place sa calatoresti sau daca pur si simplu iti place ideea de a putea sa te muti oriunde, oricand.

Respect pentru mediu

Tiny houses sunt, in general, mai eficiente din punct de vedere energetic si necesita mai putine resurse pentru constructie si intretinere decat casele traditionale. Aceasta le face o optiune excelenta pentru cei care doresc sa reduca amprenta ecologica. Adaugand panouri solare sau alte surse de energie regenerabila, poti duce acest principiu si mai departe.

 

Dezavantajele tiny houses

Spatiu limitat

Primul si cel mai evident dezavantaj al tiny houses este spatiul limitat. Daca te obisnuiesti cu o casa traditionala, s-ar putea sa iti fie dificil sa te adaptezi la viata intr-un spatiu mai mic. Vei avea nevoie de abilitati bune de organizare si vei fi fortat sa renunti la multe obiecte pe care nu le poti acomoda.

Reglementari

Unele regiuni au reguli stricte privind dimensiunea minima a unei case sau a unei proprietati rezidentiale. In unele cazuri, tiny houses pot fi considerate prea mici pentru a respecta aceste reglementari. Acesta este un aspect pe care va trebui sa il iei in considerare inainte de a decide sa iti construiesti o tiny house.

Dificultati cu finantarea

Desi costul total al unei tiny houses poate fi mai mic decat cel al unei case traditionale, poate fi mai dificil sa obtii un imprumut ipotecar pentru a finanta achizitia sau constructia unei tiny houses.

In teorie, Tiny Houses suna bine, insa dezavantajele indeparteaza destul de multi oameni de aceasta varianta de locuinta. Din fericire, exista alternativa care imbina toate avantajele Tiny Houses cu avantajele unei case traditionale: casele modulare. Cu o casa modulara nu va trebui sa iti faci probleme in ceea ce priveste spatiul, vei putea optimiza foarte bine costurile si vei putea sa  te bucuri de toata mobilitatea de care ai nevoie. Daca vrei sa descoperi cateva case modulare deosebite, o poti face pe site-ul nostru. 

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom