Skip to content
Open mobile menu

Tendinte in constructiile metalice pe care trebuie sa le urmaresti in urmatorii ani

Autor: Quantum Modules | Publicat la: martie 25, 2023
Distribuie:

In ultimii ani, constructiile metalice au castigat popularitate datorita avantajelor pe care le ofera in comparatie cu metodele traditionale. Daca esti interesat sa afli care sunt tendintele in constructiile metalice in urmatorii ani, in acest articol vei descoperi cateva informatii extrem de interesante.

Tendintele din constructiile metalice

Constructiile modulare

Constructiile modulare sunt pe val in ultimii ani si vor continua sa se dezvolte in viitor. Acest tip de constructie presupune fabricarea componentelor metalice intr-un mediu controlat, iar apoi asamblarea acestora pe santier. Avantajul acestui tip de constructie este ca iti permite sa reduci timpul de constructie si sa obtii o calitate superioara a produsului finit. Iata ce trebuie sa stii despre constructiile modulare:

 • Permit un grad ridicat de personalizare, ceea ce inseamna ca vei putea sa iti adaptezi cladirea metalica la nevoile specifice ale afacerii tale.
 • Reducerea timpului de constructie iti poate aduce economii semnificative in ceea ce priveste costurile si planificarea.
 • Pot fi adaptate pentru a include tehnologii avansate de eficienta energetica si pot fi extinse cu usurinta pe masura ce afacerea ta se dezvolta.

Constructiile modulare sunt deja prezente in Romania, fiind din ce in ce mai populare. Pe site-ul nostru poti gasi cateva modele cat se poate de interesante de astfel de constructii, pe care le poti instala oriunde, fara foarte mult effort.

Imprimarea 3D pentru constructii metalice

Imprimarea 3D a inceput sa fie utilizata si in industria constructiilor metalice, revolutionand modul in care sunt proiectate si realizate cladirile. Prin utilizarea acestei tehnologii, vei putea sa creezi modele tridimensionale ale structurilor metalice si sa le testezi inainte de a le construi. Iata cum te poate ajuta imprimarea 3D:

 • Vei putea sa identifici si sa solutionezi problemele de proiectare inainte de a incepe constructia, ceea ce te va ajuta sa eviti costurile suplimentare si intarzierile.
 • Iti va permite sa experimentezi cu diferite tipuri de materiale si sa gasesti cea mai buna solutie pentru nevoile tale.

Imprimarea 3D poate contribui la dezvoltarea de solutii inovatoare si durabile, care sa iti optimizeze investitia.

Tehnologia BIM (Building Information Modeling)

Tehnologia BIM este o alta tendinta importanta in constructiile metalice, care te va ajuta sa optimizezi procesul de proiectare si constructtie. BIM este un proces digital care permite crearea de modele 3D ale cladirilor, incluzand toate detaliile si informatiile relevante. Iata de ce ar trebui sa iei in considerare implementarea tehnologiei BIM in proiectele tale:

 • BIM te ajuta sa identifici problemele inainte de a incepe constructia si sa minimizezi riscurile asociate cu acestea.
 • Aceasta tehnologie faciliteaza colaborarea intre diferitele echipe implicate in proiect, contribuind la o comunicare mai eficienta si la reducerea erorilor.
 • BIM te poate ajuta sa economisesti timp si bani in procesul de constructie si sa optimizezi resursele disponibile.

Materiale inovatoare si sustenabile

Sustenabilitatea si protejarea mediului inconjurator sunt preocupari tot mai importante in constructiile metalice. Acest lucru a condus la aparitia unor materiale inovatoare si sustenabile, care iti pot oferi beneficii semnificative:

 • Materiale cu o izolatie termica si fonica superioara, care vor contribui la reducerea consumului de energie si la crearea unui mediu de lucru sau de locuit confortabil.
 • Materiale reciclabile, care te vor ajuta sa reduci amprenta de carbon si sa sustii protejarea mediului inconjurator.
 • Materiale rezistente la coroziune si intemperii, care iti vor asigura o durata de viata mai lunga a cladirii si un cost de intretinere redus.

Sisteme inteligente de gestionare a energiei

O alta tendinta importanta in constructiile metalice o reprezinta implementarea sistemelor inteligente de gestionare a energiei. Acestea te vor ajuta sa monitorizezi si sa optimizezi consumul de energie al cladirii, reducand astfel costurile si contribuind la protejarea mediului:

 • Sisteme de automatizare a iluminatului si a temperaturii, care iti permit sa controlezi aceste aspecte in functie de nevoile specifice ale spatiului si ale ocupantilor.
 • Panouri solare si alte surse alternative de energie, care te ajuta sa reduci dependenta de resursele energetice traditionale si sa beneficiezi de avantajele energiei regenerabile.
 • Senzori si dispozitive conectate la internet, care iti ofera acces la date in timp real despre consumul de energie si iti permit sa identifici si sa solutionezi problemele de eficienta energetica.

Tehnologia avanseaza in ritm alert si reuseste sa contureze solutii la care nici nu ne-am fi gandit in urma cu cativa ani. Este bine sa fii mereu informat si sa adopti acele noutati convingatoare, cum ar fi casele modulare. Deschiderea fata de nou nu face altceva decat sa iti asigure o viata mai buna.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom