Skip to content
Open mobile menu

Sunt panourile SIP pretabile pentru constructia unei case?

Autor: Quantum Modules | Publicat la: noiembrie 1, 2022
Distribuie:

Panourile SIP (Structural Insulated Panels) sunt materiale de constructii inventate in anii ‘30 de catre Serviciul Forestier American, cu scopul de a proteja padurile.

Acestea sunt realizate, de regula, din doua placi OSB intre care exista un nucleu de spuma (polistiren expandat, polistiren extrudat sau spuma poliuretanica rigida). In locul OSB-ului pot fi folosite o multime de alte materiale, cum ar fi otelul, aluminiul, placile de ciment, plasticul armat sau oxidul de magneziu.

Foarte usor de folosit, panourile SIP sunt pretabile pentru realizarea oricarui tip de constructie cu regim mic de inaltime. Pe langa faptul ca sunt ecologice si protejeaza natura, aceste materiale de constructii reusesc sa evidentieze o serie de avantaje:

  • sunt stabile si rezistente. Constructia monolitica a panourilor asigura o rezistenta foarte buna a peretilor la sarcini mari. Pe verticala, un astfel de perete poate sa reziste chiar si la sarcini de 10 tone.
  • rezista foarte bine in timp. Daca sunt produse corect, panourile SIP nu sunt supuse degradarii si deformarii, fiind foarte putine elemente care le pot afecta;
  • au o conductivitate termica scazuta. Constructiile realizate din panouri SIP pastreaza caldura mult mai bine decat o fac cele din caramida. La niste panouri SIP performante, cum sunt cele folosite pentru constructia caselor modulare de la Quantum Modules, coeficientul de transfer termic U variaza intre 0.12 W/m2k si 0.22 W/m2k. In comparatie, coeficientul termic al caramizii este de 0.55 m2k.  Acest lucru genereaza economii mari de energie pentru incalzire si pentru racire;
  • sunt ieftine. Pretul unei case din panouri SIP este, de regula, de pana la 2 ori mai mic decat pretul unei case din caramida. La acest avantaj contribuie pretul materialelor si faptul ca necesarul de munca pentru punerea in opera este mult mai mic.

De ce au patruns panourile SIP atat de greu pe piata constructiilor din Romania?

Desi au fost inventate in 1935, panourile SIP au fost folosite de-a lungul mai multor decenii pentru  constructia unor case de testare. Initial, eficienta lor nu era una excelenta, insa de-a lungul timpului s-au facut salturi tehnologice uriase, cum ar fi crearea primului SIP cu miez de spuma in anul 1952.

Din 1960, panourile SIP au ajuns sa fie destul de usor disponibile, insa erau intalnite cel mai adesea in America.

Abia din 1990, acest material de constructii a reusit sa treaca granitele datorita tehnologiei de fabricatie asistata de computer (CAM), care permitea taierea perfecta a panourilor si formarii organizatiei SIPA (Asociatia Structurala a Panourilor Izolate), care a adunat mai multi producatori de panouri si a reusit sa promoveze mult mai bine sistemul in lume.

Motivul pentru care numarul caselor din Romania care folosesc panouri SIP nu este unul foarte mare este doar pentru ca tehnologia a patruns foarte greu in tara.

Sunt panourile SIP pretabile pentru constructia unei case?

Cu siguranta, da! Chiar daca in Romania nu exista case din SIP foarte vechi, in America exista case construite in urma cu mai bine de 80 de ani, care inca sunt in picioare. Astazi, SIP-urile sunt considerate a fi una dintre cele mai avansate tehnologii de constructii si pot fi folosite in orice zona climatica. Ieftine, rezistente la cutremure, foarte bune izolatoare termic si usor de montat, acestea pot reprezenta materialul de baza pentru casele viitorului.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom