Skip to content
Open mobile menu

Merita sa investesti si sa te muti intr-o casa pe roti?

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: septembrie 25, 2023
Distribuie:

Daca vrei o viata plina de aventura, in care sa descoperi intreaga lume, cu siguranta nu iti doresti sa fii ancorat intr-un loc anume. Cu toate astea, s-ar putea sa iti doresti o locuinta doar a ta, in care sa iti creezi acel spatiu confortabil si intim.

Solutia din ce in ce mai adoptata de oameni din toata lumea este casa pe roti. Fie ca este vorba despre rulote foarte mobile sau despre case spatioase, care pot fi transportate ocazional dintr-o parte in alta, acestea reusesc sa cucereasca prin costurile mici (atat de achizitie, cat si de exploatare) si prin mobilitate.  

In SUA si in alte tari vestice, industria caselor pe roti este extrem de bine dezvoltata, existand case de toate dimensiunile (inclusiv locuinte de peste 100 mp) care pot fi transportate pe roti si o multime de companii care ofera asistenta si transport atunci cand se doreste mutarea unei case dintr-o parte in alta.

Merita sa investesti intr-o casa pe roti?

Daca nu esti legat de un anumit loc si vrei sa descoperi cum este sa traiesti in diverse parti ale lumii, cu siguranta! Avantajele pe care ti le ofera o astfel de locuinta sunt numeroase:

Libertatea de miscare

Nu mai esti legat de un loc anume, nu mai trebuie sa platesti chirii scumpe sau sa investesti sume mari intr-o locuinta fixa. Cu o casa pe roti, ai posibilitatea de a-ti schimba locatia oricand doresti. Poti explora noi orase sau chiar tari fara a fi nevoit sa iti lasi locuinta in urma.

Economii financiare

Chiar daca initial investitia intr-o casa pe roti poate parea semnificativa, aceasta nu se ridica la investitia necesara pentru o casa traditionala. In plus, odata cumparata, casa pe roti genereaza costuri foarte mici: costuri de intretinere mai mici decat in cazul unei locuinte fixe, mai putine taxe, incalzire mai rapida si mai eficienta, etc.  Pentru a scadea si mai mult costurile de exploatare poti alege sa te stabilesti in zone cu costuri de viata mai scazute.

Un stil de viata eco-friendly

Daca iti pasa de mediu si vrei sa traiesti intr-un mod prietenos cu tot ceea ce este in jurul tau, o casa pe roti poate fi alegerea ideala. Multe dintre aceste case sunt construite cu materiale sustenabile si folosesc tehnologii avansate pentru a reduce consumul de energie. De asemenea, poti alege sa iti alimentezi casa cu energie solara sau eoliana, contribuind astfel la reducerea amprentei tale de carbon.

Intri intr-o comunitate a oamenilor care au ales o viata nomada

In ultimii ani, comunitatea celor care traiesc intr-o casa pe roti a crescut semnificativ. Exista evenimente si grupuri online unde poti sa iti faci prieteni cu aceeasi pasiune pentru viata nomada. Aceasta comunitate iti ofera sansa de a impartasi experiente, sfaturi si idei cu alti calatori.

Un mod de viata minimalist

Daca iti doresti sa simplifici viata si sa reduci la minim posesiunile, o casa pe roti poate fi raspunsul. Trebuie sa alegi cu grija ceea ce iti iei cu tine, deoarece spatiul este limitat. Acest lucru te va ajuta sa te concentrezi pe lucrurile cu adevarat importante si sa scapi de dezordine. Un mod de viata minimalist poate aduce mai multa liniste si fericire in viata ta.

Daca, totusi, vrei spatiu, exista case pe roti cu adevarat incapatoare, care ofera facilitati similare celor oferite de o casa traditionala. Casele pe roti moderne sunt dotate cu toate facilitatile necesare pentru o viata confortabila. Ai la dispozitie bucatarie, baie, zona de relaxare si chiar spatiu pentru dormit. Multe dintre aceste case sunt ingenios proiectate pentru a utiliza fiecare centimetru de spatiu in mod eficient.

Aspecte de luat in considerare

Desigur, viata intr-o casa pe roti nu este potrivita pentru toata lumea. Trebuie sa fii pregatit pentru schimbari constante si pentru a face fata unor provocari precum gestionarea deseurilor, gasirea locurilor de parcare si mentinerea echipamentelor. De asemenea, trebuie sa fii dispus sa iti ajustezi stilul de viata si sa fii flexibil in fata schimbarilor neasteptate. Ideea de a locui intr-o astfel de casa insa, poate sa iti ofere perspectiva unui nou stil de viata pe care sa il indragesti. 

Daca vrei sa iti construiesti o casa pe roti sau sa vezi modele interesante, pe site-ul nostru poti gasi optiuni si informatii utile, in asa fel incat mobilitatea sa devina parte din viata ta. 

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom