Skip to content
Open mobile menu

Istoria caselor modulare

Autor: Quantum Modules | Publicat la: octombrie 22, 2022
Distribuie:

Casele modulare sunt cel mai nou trend in constructii. Cei care au un teren inconjurat de peisaje numai bune de pus in poza, cei care isi doresc o casa ieftina sau cei care incearca sa traiasca minimalist, opteaza din ce in ce mai des pentru case modulare.

Ceea ce putini oameni stiu este ca acest nou trend are o istorie de aproape 200 de ani.

Prima casa modulara a fost gandita si construita in 1830

Responsabil pentru constructia ei a fost John Manning, un dulgher din Anglia care a construit o casa pe bucati pentru fiul sau ce urma sa se mute in Australia. Casa a fost trimisa si asamblata cu succes.

Cativa ani mai tarziu, ideea de case modulare a ajuns sa fie folosita de cautatorii de aur din California, care erau intr-o deplasare continua, in cautarea unor zacaminte bogate si aveau nevoie de locuinte.

Tot in secolul XIX ( in 1951), la Marea Expozitie din Marea Britanie a fost prezentat “ Palatul de Cristal”, o constructie modulara prefabricata realizata din fier, lemn si sticla. Dupa expozitie, Palatul a fost dezasamblat si montat in alta parte.

Abia la inceputul secolului XX, compania Sars Roebuck & Co reuseste sa popularizeze cu adevarat ideea de case modulare. Aceasta vinde nu mai putin de 500 000 de case prefabricate, foarte populare printre americani pentru pretul lor mic. O parte dintre aceste case inca se gasesc prin Statele Unite, fiind functionale.

Venirea celui de-al Doilea Razboi Mondial a reprezentat un alt punct remarcabil pentru casele modulare. Nevoia de cazare a personalului militar a dus la aparitia unor case din profile metalice, usor si rapid de construit. Dupa razboi, tot casele modulare au fost salvarea pentru afluxul mare de familii care aveau nevoie de locuinte, atat in SUA, cat si in Europa sau Japonia.

Casele modulare astazi

Astazi, casele modulare sunt adevarate vedete printre cei care isi doresc rapid o locuinta ieftina si usor de construit. Mai eficiente ca niciodata, atat din punct de vedere al izolarii termice si fonice, cat si din punct de vedere al rezistentei, aceste casute devin o alternativa excelenta inclusiv pentru romanii care isi doresc o casa.

Nu doar cei care isi doresc o locuinta achizitioneaza case modulare, insa. Datorita aparitiei unor noi procese si materiale, constructiile din prefabricate au fost diversificate si sa fie folosite cu scopuri extrem de variate.

In prezent, prefabricatele si modulele sunt utilizazate pentru constructia de hoteluri, cladiri de apartamente, spitale, scoli, cladiri de birouri si orice alt imobil care se doreste a fi ieftin si ecologic.

Casele modulare maine

Cu siguranta, casele modulare sunt o solutie de viitor. Pe langa faptul ca sunt ieftine si usor de construit, acestea reduc deseurile cu pana la 77% si scad costurile de exploatare cu pana la 65%.

Conform proiectiilor financiare, piata mondiala a acestor case va creste pana in 2030 la 130 de miliarde de dolari. Asta inseamna un singur lucru: casele modulare sunt viitorul.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom