Skip to content
Open mobile menu

Intretinerea si durabilitatea caselor modulare: ce trebuie sa stii

Autor: Quantum Modules | Publicat la: aprilie 12, 2023
Distribuie:

Casele modulare sunt o optiune tot mai populara in randul celor care doresc o locuinta moderna, eficienta si personalizata. Aceste constructii au avantajul de a fi realizate intr-un timp scurt si de a fi mai accesibile comparativ cu cele traditionale. O preocupare comuna a viitorilor proprietari este legata de intretinerea si durabilitatea acestor case.

Iata cateva aspectele esentiale ale intretinerii si durabilitatii caselor modulare

Structura caselor modulare

Casele modulare sunt construite in fabrica, in module, care ulterior sunt transportate si asamblate pe amplasament. Aceasta metoda de constructie presupune utilizarea unor materiale de inalta calitate si precizie in procesul de fabricatie. De asemenea, casele modulare sunt supuse unor controale riguroase de calitate inainte de a fi livrate.

Materialele folosite, precum otelul, lemnul laminat sau panourile sandwich, asigura o rezistenta si durabilitate superioara in comparatie cu materialele folosite in constructiile traditionale. Acestea contribuie la reducerea costurilor de intretinere si la prelungirea duratei de viata a locuintei.

Intretinerea caselor modulare

Intretinerea caselor modulare nu difera semnificativ de cea a caselor traditionale. Cu toate acestea, exista cateva aspecte specifice pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a mentine casa intr-o stare buna pe termen lung.

Inspectarea periodica a locuintei

Este important sa efectuezi inspectii periodice ale casei, pentru a identifica si remedia eventualele probleme. Urmareste aspecte precum starea acoperisului, a sistemelor de incalzire si ventilatie, a instalatiilor sanitare, a izolatiei termice si a ferestrelor.

Controlul umiditatii si ventilatiei

Umiditatea excesiva poate cauza probleme de sanatate si deteriorarea materialelor din care este construita casa. Asigura-te ca sistemul de ventilatie functioneaza corespunzator si ca exista un echilibru intre umiditatea interioara si cea exterioara.

Intretinerea sistemelor de incalzire si racire

Pentru a mentine eficienta energetica a casei modulare, este esential sa efectuezi intretinerea periodica a sistemelor de incalzire si racire. Curata filtrele, verifica starea componentelor si apeleaza la un specialist pentru interventii mai complexe.

Protejarea fatadei

Fatada casei modulare este expusa la intemperii si poluare, ceea ce poate afecta aspectul si durabilitatea materialelor. Pentru a prelungi viata fatadei, aplica vopsea sau tratamente de protectie specifice materialului folosit si curata suprafetele in mod regulat.

Intretinerea pardoselilor si a suprafetelor interioare

Pentru a mentine aspectul estetic si functional al pardoselilor si suprafetelor interioare, asigura-te ca utilizezi produse de curatare si intretinere adecvate materialelor din care sunt realizate. De asemenea, protejeaza pardoselile de zgarieturi si lovituri cauzate de mobila sau de traficul intens.

Verificarea sistemelor electrice si a instalatiilor sanitare

Asigura-te ca sistemul electric si instalatiile sanitare functioneaza in conditii optime, pentru a evita incidente sau avarii costisitoare. Pentru acest lucru, apeleaza la specialisti in domeniu pentru inspectii si interventii periodice.

Curatarea si intretinerea acoperisului

Acoperisul casei modulare joaca un rol esential in protectia locuintei impotriva intemperiilor. Verifica periodic starea tiglelor, a sistemului de scurgere a apei pluviale si a izolatiei termice. Curata acoperisul de frunze si alte reziduuri care s-ar putea acumula.

Durabilitatea caselor modulare

Durabilitatea caselor modulare depinde in mare masura de calitatea materialelor utilizate si de procesul de fabricatie. Daca alegi o casa modulara de la un producator de incredere si urmezi instructiunile de intretinere, aceasta poate avea o durata de viata comparabila sau chiar superioara celei a unei case traditionale.

Un avantaj major al caselor modulare este eficienta energetica. Acestea sunt proiectate si construite astfel incat sa reduca pierderile de caldura si sa optimizeze consumul de energie. Prin urmare, vei beneficia de un confort sporit si de facturi mai mici la utilitati.

Pe langa durabilitate și costuri reduse, casele modulare contribuie si la protectia mediului inconjurator. Procesul de fabricatie implica o gestionare eficienta a resurselor si o reducere a deseurilor. De asemenea, multe case modulare includ solutii ecologice, cum ar fi panouri solare, sisteme de colectare a apei pluviale sau materiale reciclate. Toate acestea transforma casa modulara intr-o solutie optima pentru o viata confortabila in viitor.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom