Skip to content
Open mobile menu

Intrebari si raspunsuri despre casele modulare

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: august 29, 2023
Distribuie:

Casele modulare sunt constructii prefabricate care constau din module independente fabricate in fabrica si apoi asamblate pe santier. Aceste module pot fi produse intr-o gama variata de dimensiuni si configuratii si pot fi combinate pentru a crea case unifamiliale, case in serie sau chiar cladiri de birouri. Daca vrei sa descoperi cateva modele de case modulare, le poti gasi chiar pe site-ul nostru.

Inainte de a achizitiona o astfel de casa insa, trebuie sa stii cat mai multe detalii despre ea. Iata cateva intrebari comune despre ele si raspunsurile aferente:

Care sunt avantajele caselor modulare?

  • Se construiesc rapid. Casele modulare sunt fabricate in fabrica, ceea ce inseamna ca timpul de constructie pe santier este mult mai scurt decat in cazul constructiilor traditionale.
  • Sunt eficiente energetic. Modulele sunt de obicei foarte bine izolate termic, ceea ce reduce costurile cu incalzirea si racirea.
  • Ofera flexibilitate. Modulele pot fi combinate si rearanjate in functie de nevoile proprietarului, oferind astfel o flexibilitate unica in adaptarea casei la schimbarile familiale sau de mediu.
  • Au o calitate superioara constructiilor traditionale. Deoarece modulele sunt construite in fabrica in conditii controlate, calitatea constructiei este adesea mai ridicata decat in cazul constructiilor traditionale.
  • Sunt ieftine. Casele modulare pot fi mai accesibile din punct de vedere financiar decat constructiile traditionale.

Cum sunt realizate modulele caselor modulare?

Modulele caselor modulare sunt fabricate din materiale durabile, precum otelul, lemnul sau betonul, si sunt produse in fabrica de catre echipe specializate. Aceste module includ de obicei pereti, pardoseli, tavan, instalatii electrice si sanitare, ferestre si usi. Fiecare modul este atent proiectat si construit pentru a se integra perfect in structura casei finale.

Pot fi personalizate?

Da, casele modulare pot fi personalizate in functie de preferintele si nevoile proprietarului. Exista o varietate mare de optiuni disponibile pentru finisaje interioare si exterioare, configuratii de camere, amenajari si aparate electrocasnice. Proprietarii pot lucra indeaproape cu designerii si constructorii pentru a-si crea casa modulara perfecta.

Sunt casele modulare mai ieftine decat casele traditionale?

Costurile caselor modulare pot varia in functie de dimensiunea, finisajele si caracteristicile dorite. In general, insa, sunt mai accesibile din punct de vedere financiar decat constructiile traditionale. Deoarece modulele sunt produse in fabrica intr-un proces eficient, costurile de productie pot fi reduse. De asemenea, timpul mai scurt de constructie poate duce la economii suplimentare.

Sunt casele modulare la fel de rezistente ca cele traditionale?

Da, casele modulare sunt la fel de rezistente ca si constructiile traditionale. Modulele sunt proiectate si construite pentru a satisface cerintele structurale si de rezistenta necesare. Acestea sunt testate si certificate inainte de a fi asamblate pe santier, pentru a se asigura ca sunt conforme cu normele de siguranta si calitate.

Ce intretinere necesita?

Caselor modulare le este necesara o intretinere regulata, similar cu orice alta casa. Aceasta include curatarea si intretinerea exterioarelor, verificarea si inlocuirea periodica a sistemelor si aparaturii, precum si efectuarea de reparatii minore atunci cand este nevoie. Cu o intretinere regulata, o casa modulara poate ramane intr-o stare excelenta de-a lungul anilor.

Poate fi extinsa o casa modulara?

Da. Datorita flexibilitatii lor, modulele pot fi adaugate sau rearanjate pentru a crea spatiu suplimentar atunci cand este nevoie. Aceasta face ca aceste case sa fie o optiune excelenta pentru proprietarii care isi doresc o casa evolutiva, care sa se adapteze schimbarilor din viata lor.

Ce garantii ofera producatorii de case modulare?

Producatorii de case modulare ofera de obicei garantii pentru modulele fabricate si pentru constructia generala a casei. Aceste garantii pot varia in functie de producator si de specificatiile contractuale, asa ca este important sa citesti si sa intelegi termenii si conditiile garantiei inainte de a achizitiona o casa modulara. Casele modulare SIP din oferta noastra, spre exemplu, au garantii de pana la 30 de ani pentru structura, pana la 20 de ani pentru fatada de tabla si intre 2 si 5 ani pentru restul elementelor.

Sunt casele modulare ecologice?

Depinde de producator, insa casele modulare pot fi o optiune 100% ecologica sau mult mai prietenoasa cu mediul inconjurator decat alte tipuri de case. Deoarece modulele sunt fabricate in fabrica, riscul de generare a deseurilor de constructie pe santier este redus. De asemenea, multe case modulare sunt concepute pentru a fi eficiente energetic, ceea ce poate duce la reducerea consumului de energie si a impactului asupra mediului.

Sunt casele modulare potrivite pentru toate climatetele?

Da, casele modulare pot fi proiectate si construite pentru a se potrivi diferitelor climatete. Modulele pot fi izolate termic si pot include caracteristici de izolare si protectie impotriva intemperiilor, astfel incat sa fie confortabile si eficiente in orice climat.

Care este durata de viata a unei astfel de case?

Durata de viata a unei case modulare poate varia in functie de calitatea constructiei, intretinere si utilizare. Cu o intretinere corespunzatoare, o astfel de casa poate dura la fel de mult ca si constructiile traditionale. Este important sa alegi un producator de incredere si sa acorzi atentie calitatii materialelor si finisajelor utilizate in constructia casei modulare.

Pot fi obtinute imprumuturi ipotecare pentru casele modulare?

Da, majoritatea bancilor si institutiilor financiare pot oferi imprumuturi ipotecare pentru casele modulare, in functie de criteriile lor de eligibilitate. Este recomandat sa consulti mai multi creditori si sa te asiguri ca iti sunt clarificate toate aspectele legate de finantarea unei case modulare inainte de a lua o decizie finala. Pentru solutii financiare excelente, poti intra pe www.credit24h.ro.

Sunt casele modulare rezistente la cutremure?

Da, casele modulare pot fi proiectate si construite pentru a fi rezistente la cutremure. Constructia modulara ofera o rezistenta structurala superioara datorita caracteristicilor modulare, cum ar fi conexiunile solide intre module. Cu toate acestea, este important sa colaborezi cu un arhitect si un inginer specializat pentru a asigura o proiectare adecvata si o constructie rezistenta la cutremure.

Pot fi utilizate casele modulare ca locuinte permanente?

Bineinteles. Majoritatea caselor modulare sunt construite ca locuinte permanente. Acestea pot fi la fel de confortabile si functionale ca si constructiile traditionale si pot fi personalizate pentru a satisface nevoile si preferintele proprietarului.

Cat timp dureaza constructia unei case modulare?

Timpul de constructie al unei astfel de case poate varia in functie de dimensiunea si complexitatea proiectului, precum si de conditiile de lucru. Cu toate acestea, in general, constructia unei case modulare poate fi finalizata intr-un timp mai scurt decat constructia traditionala, de la cateva saptamani pana la cateva luni.

Daca mai ai si alte intrebari despre casele modulare, nu ezita sa ne intrebi. Suntem incantati sa dezvoltam acest domeniu in Romania si iti punem la dispozitie toate detaliile de care ai nevoie pentru a te bucura din plin de noua ta constructie.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom