Skip to content
Open mobile menu

Imprimarea 3D in constructii. Ce este si ce beneficii are?

Autor: Quantum Modules | Publicat la: martie 30, 2023
Distribuie:

Esti in cautarea unor solutii inovatoare in domeniul constructiilor, care sa te ajute sa economisesti timp si bani? Imprimarea 3D in constructii este o tehnologie revolutionara, care evidentiaza o multime de beneficii. Aceasta poate schimba radical modul in care sunt abordate proiectele imobiliare si are toate sansele sa fie adoptata de un numar din ce in ce mai mare de constructii.

Intrebari si raspunsuri despre imprimarea 3D in constructii

Ce este?

Imprimarea 3D in constructii, cunoscuta si sub numele de constructie aditiva, implica utilizarea unui robot sau a unei imprimante 3D pentru a crea structuri tridimensionale prin depunerea succesiva a unui material de constructie, strat cu strat. Aceasta tehnologie a evoluat rapid in ultimii ani si incepe sa fie adoptata pe scara larga in industria constructiilor datorita avantajelor pe care le ofera.

Cum functioneaza?

Procesul de imprimare 3D in constructii se bazeaza pe un model digital al obiectului care urmeaza sa fie construit. Acest model este apoi transformat intr-o serie de instructiuni pentru imprimanta 3D, care va depune materialul in straturi succesive. Imprimantele 3D pentru constructii utilizeaza o varietate de materiale, precum beton, plastic, metal sau alte materiale compozite, in functie de cerintele proiectului.

Ce beneficii are?

  • Reducerea costurilor si a timpului de constructie. Imprimarea 3D in constructii poate reduce semnificativ costurile si timpul necesar pentru a finaliza un proiect imobiliar. Datorita procesului automatizat, se elimina nevoia de a angaja un numar mare de muncitori si se diminueaza riscul de greseli umane. Acest lucru nu doar ca scade costurile de manopera, dar si accelereaza procesul de constructie, permitand finalizarea proiectelor intr-un timp mult mai scurt.
  • Flexibilitate in design. Imprimarea 3D iti ofera posibilitatea de a crea structuri complexe si personalizate, care ar fi dificil de realizat prin metodele traditionale de constructie. Ai libertatea de a experimenta cu forme si detalii arhitecturale unice, fara a fi restrictionat de limitarile tehnice ale constructiei clasice.
  • Sustenabilitate. Utilizarea imprimarii 3D in constructii poate contribui la promovarea unor practici de constructie mai sustenabile. Prin optimizarea utilizarii materialelor si reducerea deseurilor generate in timpul procesului de constructie, aceasta tehnologie contribuie la diminuarea impactului negativ asupra mediului. In plus, imprimarea 3D poate permite utilizarea de materiale ecologice si reciclabile, reducand astfel amprenta de carbon a proiectelor tale imobiliare.
  • Siguranta imbunatatita. Aceasta noua tehnologie poate imbunatati siguranta pe santier, deoarece reduce semnificativ numarul de muncitori implicati in proces. Acest lucru minimizeaza riscul accidentelor de munca si asigura un mediu de lucru mai sigur pentru toata echipa.
  • Personalizare si adaptabilitate. Imprimarea 3D permite crearea de structuri personalizate, adaptate nevoilor si preferintelor clientilor. Aceasta iti ofera oportunitatea de a dezvolta proiecte unice, care sa reflecte stilul si viziunea fiecarui client in parte. 

Aplicatii ale imprimarii 3D in constructii

  1. Locuinte si cladiri rezidentiale

Imprimarea 3D a fost deja folosita pentru constructia de locuinte, atat pentru proiecte individuale, cat si pentru ansambluri rezidentiale. Aceasta tehnologie permite construirea de locuinte eficiente din punct de vedere energetic, cu un design inovator si adaptabil la nevoile locatarilor. Multe case modulare sunt construite in acest fel, controlul asupra micilor detalii fiind total iar rezultatele fiind incredibil de exact. 

  1. Constructii comerciale si industriale

Imprimarea 3D poate fi utilizata si in constructia de cladiri comerciale si industriale. Acest lucru poate include depozite, centre comerciale, birouri sau fabrici. In aceste cazuri, imprimarea 3D poate facilita crearea unor structuri adaptate cerintelor specifice ale fiecarui tip de afacere.

  1. Infrastructura

Aceasta tehnologie poate fi folosita si in constructia de infrastructuri, cum ar fi poduri, baraje, drumuri sau tunele. Avantajele acestei tehnologii in domeniul infrastructurii includ reducerea timpului de constructie si posibilitatea de a crea structuri mai rezistente si durabile.

  1. Proiecte umanitare si de asistenta

Imprimarea 3D poate fi utilizata in proiecte umanitare si de asistenta, cum ar fi constructia de locuinte temporare sau permanente pentru persoanele afectate de dezastre naturale sau conflict. Aceasta tehnologie permite realizarea rapida a unor solutii de adapost eficiente si durabile, care sa raspunda nevoilor specifice ale acestor situatii de urgenta.

Provocari si limitari ale imprimarii 3D in constructii

Desi imprimarea 3D in constructii prezinta numeroase avantaje, exista si unele provocari si limitari care trebuie luate in considerare:

5.1. Reglementari si standarde de constructie. Ete inca o tehnologie relativ noua, iar reglementarile si standardele de constructie trebuie sa se adapteze pentru a tine pasul cu aceasta evolutie. Astfel, este posibil sa intampini dificultati in obtinerea permiselor de constructie sau in conformarea cu standardele locale si nationale.

5.2. Investitii initiale.  Investitia initiala pentru achizitionarea si instalarea unei imprimante 3D de constructie poate fi destul de mare. Cu toate acestea, pe termen lung, economiile realizate prin reducerea costurilor de manopera si a timpului de constructie pot compensa aceste cheltuieli initiale.

5.3. Acceptarea de catre piata. Deoarece imprimarea 3D in constructii este inca o tehnologie emergenta, acceptarea ei de catre piata poate fi o provocare.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom