Skip to content
Open mobile menu

Idei smart pentru amenajarea unei bucatarii mici

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: august 29, 2023
Distribuie:

In general, spatiul disponibil intr-o casa modulara nu este unul urias. Pe Quantummodules.ro poti gasi case cu dimensiuni care incep de la doar 18 mp. Chiar si intr-un astfel de spatiu insa, cu putina creativitate si planificare, poti amenaja o bucatarie perfecta. 

Idei smart pentru amenajarea unei bucatarii mici

Opteaza pentru mobilier modular

Una dintre cele mai inteligente alegeri pe care le poti face intr-o bucatarie mica este sa optezi pentru mobilier modular. Acesta iti permite sa optimizezi spatiul disponibil in functie de nevoile tale. Poti alege rafturi pliabile care pot fi extinse sau retractate in functie de cat de mult spatiu ai nevoie si o masa care sa poata fi intinsa la nevoie. Alege piese de mobilier care sa ofere solutii versatile si sa maximizeze fiecare colt al incaperii. 

Exploateaza verticalitatea

Intr-o bucatarie mica, este important sa exploatezi spatiul vertical, pentru a obtine cat mai mult loc de depozitare. Montarea unor rafturi suspendate pe pereti sau a unor suporturi pentru oale si tigai deasupra blatului de lucru pot fi solutii extrem de eficiente. 

Culori luminoase

De multe ori, nu spatiul mic e problema, ci faptul ca pare totul foarte ingramadit. Culorile luminoase dau impresia de spatiu mai mare. Opteaza pentru nuante deschise de alb, bej sau crem pentru pereti si mobilier.  De asemenea, poti folosi oglinzi pentru a reflecta lumina naturala si a amplifica senzatia de spatiu. Plaseaza oglinzi pe usile dulapurilor sau de-a lungul peretelui opus ferestrei pentru a obtine un efect vizual de marime.

Aparatura electrocasnica compacta

Atunci cand amenajezi o bucatarie de dimensiuni reduse, alegerea aparatelor electrocasnice compacte este esentiala. Exista o gama larga de electrocasnice disponibile in dimensiuni reduse, care pot fi integrate cu usurinta in designul bucatariei tale. Poti opta pentru un cuptor cu microunde incorporat, un frigider de dimensiuni mici sau un lavoar cu o chiuveta mai mica. 

Deschiderea catre zona de living

Daca esti la pasul in care structurezi interiorul casei tale modulare, lsa spatiu deschis intre bucatarie si living pentru a crea un spatiu fluid si aerisit. Foloseste aceleasi culori si materiale pentru mobilier si finisaje pentru a obtine un aspect unitar. Creeaza o zona de trecere intre cele doua spatii, fara a le separa complet, astfel incat sa poti interactiona cu usurinta cu familia sau invitatii in timp ce pregatesti mancarea. 

Gaseste solutii inedite pentru depozitare

De exemplu, poti monta carlige pe pereti pentru a atarna tigai, cratite sau ustensile de bucatarie si poti folosi si peretele lateral al mobilierului de bucatarie pentru a amplasa un panou cu bare magnetice pe care sa atarni cutitele si alte ustensile metalice.

Minimalism si ordine

Redu la minim obiectele decorative si mentine un spatiu aerisit. Foloseste cutii sau recipiente de depozitare pentru a-ti pastra ingredientele si ustensilele in ordine. Inainte de a cumpara noi ustensile sau electrocasnice, gandeste-te la cat de des le vei folosi si daca ai cu adevarat nevoie de ele in mica ta bucatarie. Pastreaza doar lucrurile esentiale si fa un inventar periodic pentru a evita aglomerarea spatiului.

Amenajarea unei bucatarii mici poate fi o provocare, insa cu putin efort si imaginatie, veti obtine tot confortul si utilitatea de care ai nevoie.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom