Skip to content
Open mobile menu

Intrebari si raspunsuri despre casele modulare

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: May 28, 2024
Distribuie:

Casele modulare sunt constructii prefabricate, alcatuite din module independente produse intr-un mediu controlat si apoi asamblate pe santier. Aceste module pot fi realizate intr-o gama variata de dimensiuni si configuratii, oferind flexibilitate in proiectare si adaptabilitate la nevoile individuale. Ele pot fi combinate pentru a crea case unifamiliale, case in serie sau chiar cladiri de birouri. Daca doresti sa descoperi cateva modele de case modulare, le poti gasi chiar pe site-ul nostru.

Inainte de a achizitiona o astfel de casa, trebuie sa stii cat mai multe detalii despre aceasta. Iata cateva intrebari comune despre casele modulare si raspunsurile aferente:

Care sunt avantajele caselor modulare?

  • Se construiesc rapid. Casele modulare sunt construite in fabrica, ceea ce inseamna ca timpul de constructie pe santier este mult mai scurt decat in cazul constructiilor traditionale.
  • Sunt eficiente energetic. Modulele sunt de obicei foarte bine izolate termic, ceea ce reduce costurile cu incalzirea si racirea.
  • Ofera flexibilitate. Modulele pot fi combinate si rearanjate in functie de nevoile proprietarului, oferind astfel o flexibilitate unica in adaptarea casei la schimbarile familiale sau de mediu.
  • Au o calitate superioara constructiilor traditionale. Deoarece modulele sunt construite in fabrica in conditii controlate, calitatea constructiei este adesea mai ridicata decat in cazul constructiilor traditionale.
  • Sunt ieftine. Casele modulare pot fi mai accesibile din punct de vedere financiar decat constructiile traditionale.

Cum sunt realizate modulele caselor modulare?

Componentele caselor modulare sunt fabricate din materiale durabile, precum otelul, lemnul sau betonul, garantand rezistenta si stabilitatea structurii. Acestea sunt produse in fabrica de catre echipe specializate, asigurand calitatea si precizia constructiei. Modulele includ de obicei pereti, pardoseali, tavan, instalatii electrice si sanitare, ferestre si usi. Fiecare modul este atent proiectat si construit pentru a se integra perfect in structura finala a casei.

Pot fi personalizate?

Da, casele modulare pot fi personalizate in functie de preferintele si nevoile proprietarului. Exista o varietate mare de optiuni disponibile pentru finisaje interioare si exterioare, configuratii de camere, amenajari si aparate electrocasnice. Proprietarii pot lucra indeaproape cu designerii si constructorii pentru a-si crea casa modulara perfecta.

Sunt casele modulare mai ieftine decat casele traditionale?

Costurile caselor modulare pot varia in functie de dimensiunea, finisajele si caracteristicile dorite. In general, insa, sunt mai accesibile din punct de vedere financiar decat constructiile traditionale. Deoarece modulele sunt produse in fabrica intr-un proces eficient, costurile de productie pot fi reduse. De asemenea, timpul mai scurt de constructie poate duce la economii suplimentare.

Sunt casele modulare la fel de rezistente ca cele traditionale?

Da, casele modulare sunt la fel de rezistente ca si constructiile traditionale. Modulele sunt proiectate si construite pentru a satisface cerintele structurale si de rezistenta necesare. Acestea sunt testate si certificate inainte de a fi asamblate pe santier, pentru a se asigura ca sunt conforme cu normele de siguranta si calitate.

Ce intretinere necesita?

Caselor modulare le este necesara o intretinere regulata, similar cu orice alta casa. Aceasta include curatarea si intretinerea exterioarelor, verificarea si inlocuirea periodica a sistemelor si aparaturii, precum si efectuarea de reparatii minore atunci cand este nevoie. Cu o intretinere regulata, o casa modulara poate ramane intr-o stare excelenta de-a lungul anilor.

Poate fi extinsa o casa modulara?

Da. Datorita flexibilitatii lor, modulele pot fi adaugate sau rearanjate pentru a crea spatiu suplimentar atunci cand este nevoie. Aceasta face ca aceste case sa fie o optiune excelenta pentru proprietarii care isi doresc o casa evolutiva, care sa se adapteze schimbarilor din viata lor.

Ce garantii ofera producatorii de case modulare?

Producatorii de case modulare ofera de obicei garantii pentru modulele fabricate si pentru constructia generala a casei. Aceste garantii pot varia in functie de producator si de specificatiile contractuale, asa ca este important sa citesti si sa intelegi termenii si conditiile garantiei inainte de a achizitiona o casa modulara. Casele modulare SIP din oferta noastra, spre exemplu, au garantii de pana la 30 de ani pentru structura, pana la 20 de ani pentru fatada de tabla si intre 2 si 5 ani pentru restul elementelor.

Sunt casele modulare ecologice?

Depinde de producator, insa casele modulare pot reprezenta o optiune 100% ecologica sau mult mai prietenoasa cu mediul inconjurator decat alte tipuri de case. Datorita faptului ca modulele sunt fabricate intr-un mediu controlat, riscul de generare a deseurilor de constructie pe santier este redus. De asemenea, multe case modulare sunt concepute pentru a fi eficiente energetic, ceea ce poate duce la reducerea consumului de energie si a impactului asupra mediului.

Sunt casele modulare potrivite pentru toate climatele?

Da, casele modulare pot fi proiectate si construite pentru a se potrivi diferitelor tipuri de clima. Modulele pot fi izolate termic si pot include caracteristici de izolare si protectie impotriva intemperiilor, astfel incat sa fie confortabile si eficiente in orice climat.

Care este durata de viata a unei astfel de case?

Durata de viata a unei case modulare poate varia in functie de calitatea constructiei, intretinere si utilizare. Cu o intretinere corespunzatoare, o astfel de casa poate dura la fel de mult ca si constructiile traditionale. Este important sa alegi un producator de incredere si sa acorzi atentie calitatii materialelor si finisajelor utilizate in constructia casei modulare.

Pot fi obtinute imprumuturi ipotecare pentru casele modulare?

Da, majoritatea bancilor si institutiilor financiare pot oferi imprumuturi ipotecare pentru casele modulare, in functie de criteriile lor de eligibilitate. Este recomandat sa consulti mai multi creditori si sa te asiguri ca iti sunt clarificate toate aspectele legate de finantarea unei case modulare inainte de a lua o decizie finala. Pentru solutii financiare excelente, poti intra pe www.credit24h.ro.

Sunt casele modulare rezistente la cutremure?

Da, casele modulare pot fi proiectate si construite pentru a fi rezistente la cutremure. Constructia modulara ofera o rezistenta structurala superioara datorita caracteristicilor modulare, cum ar fi conexiunile solide intre module. Cu toate acestea, este important sa colaborezi cu un arhitect si un inginer specializat pentru a asigura o proiectare adecvata si o constructie rezistenta la cutremure.

Pot fi utilizate casele modulare ca locuinte permanente?

Bineinteles. Majoritatea caselor modulare sunt construite ca locuinte permanente. Acestea pot fi la fel de confortabile si functionale ca si constructiile traditionale si pot fi personalizate pentru a satisface nevoile si preferintele proprietarului.

Cat timp dureaza constructia unei case modulare?

Timpul de constructie al unei astfel de case poate varia in functie de dimensiunea si complexitatea proiectului, precum si de conditiile de lucru. Cu toate acestea, in general, constructia unei case modulare poate fi finalizata intr-un timp mai scurt decat constructia traditionala, de la cateva saptamani pana la cateva luni.

Daca mai ai si alte intrebari despre casele modulare, nu ezita sa ne intrebi. Suntem incantati sa dezvoltam acest domeniu in Romania si iti punem la dispozitie toate detaliile de care ai nevoie pentru a te bucura din plin de noua ta constructie.

Our process

1. Design

The design of a modular house is undoubtedly the essential step in our process. That’s why we approach it with the utmost seriousness, and our architects and engineers will do their best to analyze every detail of your project.

2. Construction

This is the field in which we excel, because we have teams of very well-trained specialists, with great experience in the field of civil and industrial constructions, top engineers and technicians who operate high-precision machines, and we are a team dedicated to every project we build. or manufacture.

3. Transport

The transport of the products built in the factory or the materials that will make up your future modular home is coordinated and ensured by our team, which, together with our strategic collaborators, uses road communication routes from all over Europe.

4. Assembly

The process of assembling a modular construction is complex and consists in the careful joining of the various components that make up the module, usually right at your location. Our technicians and site managers, together with the project manager, constantly ensure that they are strictly respected mandatory construction and assembly steps.

Visit the first permanent modular home exhibition in Europe!

Access to the showroom is free for all visitors. To ensure we provide you with the best experience and expert consultation, we invite you to fill out a short scheduling form before your visit.

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Visit the first permanent modular home exhibition in Europe!

Quantum Modules Partners

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – All rights reserved

*The information, sketches and images presented on this site are purely informative and are not binding, of any kind, for Sud Rezidential Real Estate SRL or the real estate developers and may undergo changes. The real estate developers reserve the right to make changes to the project

*We recommend that you carefully study the sketches, the real estate project, the location and the neighborhoods, at its location, before booking/purchasing any real estate.

*It is also necessary to check, in advance, the availability of residential units, the offers presented being offered only within the limit of the stock available at a given time;

*For exact information on the situation of a property or the existing stock, please request accurate information from the Sales/Developer Department.

*To the displayed price, the corresponding VAT rate is added, depending on the fiscal provisions applicable to natural or legal persons, as the case may be. The displayed price plus VAT at the standard or reduced rate is applicable only to the extent that the existing fiscal provisions regarding the VAT rate will be maintained until the date of full payment/handover of the modular house, otherwise the Buyer will fully bear any difference of VAT would be due additionally, depending on the legal and fiscal provisions applicable from the date of delivery of the modular house, respectively of its full payment and invoicing.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom