Skip to content
Open mobile menu

Case modulare

Structura lemn termoizolat

Casele modulare realizate din panouri in sistem interlocking reprezinta una dintre cele mai ecologice si viabile optiuni pentru cei in cautarea unei locuinte durabile. Aceasta metoda de constructie nu doar ca minimizeaza impactul asupra mediului, dar promoveaza si un mediu interior sanatos. De exemplu, vopseaua aplicata pe panourile din lemn utilizeaza coloranti alimentari, reducand astfel substantial riscul impactului negativ asupra sanatatii.

 • Timp rapid de executie

 • Costuri mult mai reduse

 • Pot fi construite in orice anotimp

 • Pot fi amplasate in orice locatie, chiar si in zone greu accesibile

 • Pot fi construite dintr-o varietate mare de materiale

 • Materialele folosite respecta reglementarile legislative in vigoare, fiind de asemenea prietenoase cu mediul

 • Genereaza un consum redus de energie electrica

 • Genereaza o cantitate mai mica de deseuri si, implicit, costuri mai mici pentru eliminarea acestora

Din ce sunt compuse aceste case modulare?

1. Panouri autoportante in sistem interlocking

Panourile sistem interlocking sunt panouri din lemn autoportante izolante, stratificate tip sandwich, alcatuite dintr-un strat median din polistiren extrudat (XPS), placat pe ambele parti cu placi din lemn.

Acestea sunt realizate printr-un proces industrializat, folosind tehnologia compusa din panouri din lemn laminat, montate intr-un sistem inovativ de tip interlocking si izolate la interior cu polistiren extrudat. De asemenea, panourile permit ca montajul locuintei sa fie efectuat intr-un timp foarte scurt, de doar cateva zile, iar avantajul major il reprezinta sistemul de fundatie pe piloni, care permite amplasarea casei in orice locatie.

Panourile peretilor sunt realizate din doua straturi de lemn masiv, fiecare avand o grosime de 200 mm, acestea contin in interior 200, 400 sau 600 mm de polistiren extrudat.

Calitatea panourilor autoportante izolante in sistem interlocking poate fi verificata pe eticheta care le insoteste. Aceasta eticheta trebuie sa contina informatii extrem de importante, cum ar fi:

 • Denumirea fabricantului si adresa

 • Denumirea produsului, urmata de cifra care simbolizeaza masa pe unitatea de suprafata a produsului si de brand

 • Dimensiuni (suprafata, lungime, latime)

 • Domenii de utilizare, conditii de depozitare si punere in opera

Detalii despre lemn si polistirenul extrudat

Lemnul folosit pentru panourile in sistem interlocking este un lemn masiv, laminat, bine uscat si  impregnat cu vopsea.

Uscarea se face industrial in cuptoare speciale pentru a se obtine un control total al umiditatii. In urma procesului de uscare lemnul devine mult mai rezistent impotriva daunatorilor, bacteriilor, mucegaiului sau altor organisme.

Curatarea este un alt proces care creste durata de viata a lemnului. Aceasta implica indepartarea impuritatilor, slefuirea stratului superior si rindeluirea inainte de impregnare. Rezultatul este un lemn cu aspect placut si natural.

Impregnarea reprezinta o etapa esentiala in tratarea lemnului pentru a-i asigura rezistenta impotriva unor elemente extrem de periculoase:

 • impotriva coroziunii;
 • impotriva putrezirii;
 • impotriva insectelor;
 • impotriva ciupercilor;
 • impotriva conditiilor meteorologice.

Lemnul laminat impregnat nu se curbeaza, nu putrezeste, nu se corodeaza, nu este afectat de conditiile meteorologice si nu dezvolta fisuri, asigurand o durata foarte mare de viata pentru structura.

Impregnarea poate fi realizata fie prin pulverizare, fie prin aplicarea manuala a vopselei pe intreaga suprafata a lemnului. Vopseaua folosita pentru placaje este antibacteriana, nu contine metale grele sau alte substante daunatoare organismului si are in componenta coloranti alimentari. Aceasta poate fi aleasa in 19 variante de culoare, pentru a personaliza casele modulare.

Polistiren extrudat (XPS)

Conductivitatea termica reprezinta cantitatea de caldura (exprimata in wati) transferata printr-o zona patrata de material, avand o anumita grosime (exprimata in metri). O conductivitate termica mai mica indica faptul ca materialul are o capacitate mai mare de a rezista transferului de caldura. Practic, un material cu o conductivitate termica scazuta actioneaza ca un izolator termic eficient. Valorile tipice ale conductivitatii termice pentru polistirenul extrudat sunt cuprinse intre 0,025 si 0,040 W/m·K.

In general, izolarea termica se bazeaza in primul rand pe conductivitatea termica foarte scazuta a gazelor. Gazele prezinta proprietati slabe de conducere termica in comparatie cu lichidele si solidele, motiv pentru care sunt materiale bune pentru izolare atunci cand pot fi inchise intr-o structura asemanatoare spumei. Aerul si alte gaze sunt, in general, buni izolatori. Cu toate acestea, principalul beneficiu consta in absenta convectiei. Prin urmare, multe materiale izolante (cum ar fi polistirenul extrudat) functioneaza pur si simplu prin continerea unui numar mare de buzunare umplute cu gaz, ceea ce impiedica convectia la scara larga.

Alte detalii tehnice despre XPS

 • Are o densitate intre 28 si 45 kg/m3

 • Este compus din acelasi material de baza (petrol brut) precum EPS

 • Procesul de productie al XPS este similar cu procesul de productie al EPS

 • Este fabricat prin extrudare continua, prin care se produce o matrice omogena de celule inchise. Fiecare celula este inchisa prin pereti de polistiren

 • Extrudarea se face in foi. Polistirenul este amestecat cu aditivi si cu un agent de expandare care apoi este topit printr-un colorant

 • Agentul de suflare al XPS ramane incorporat in material ani de zile

 • Este foarte rezistent la difuzia vaporilor de apa, motiv pentru care este preferat in detrimentul EPS atunci cand este folosit in medii umede.

 • Are o rezistenta la compresiune mai mare decat EPS

2. Acoperis din tabla galvanizata, vopsita electrostatic

Acoperisul care imbraca respectivele case este realizat din panouri de tabla galvanizata, vopsite electrostatic si au in componenta lor spuma izolatoare.

Vopsirea in camp electrostatic reprezinta un factor important in ceea ce priveste rezistenta panourilor din tabla. Aceasta tehnica garanteaza o acoperire impecabila a suprafetelor de tabla, conferindu-le un strat de vopsea extrem de durabil si o culoare uniforma, fara diferente intre suprafetele vopsite in pozitie orizontala sau verticala. Beneficiile vopsirii in camp electrostatic sunt extrem de variate:

 • Nu se formeaza acumulari de vopsea pe suprafata de tabla
 • Nu se risipeste vopsea
 • Ajuta suprafata sa reziste la coroziune, factori chimici, caldura, abraziune, raze ultra violete, impact fizic sau conditii meteo

Vopsirea in camp electrostatic presupune dispersarea unei pulberi foarte fine (aproximativ 1-5  μm) in apa, ceea ce asigura aplicarea unui film extrem de subtire si de neted pe suprafata vopsita.

Procesul de vopsire in camp electrostatic se face in mai multe etape

Etapa 1 – Pretratarea panourilor de tabla

Panourile de tabla trebuie sa fie foarte curate pentru a asigura o aderenta rapida si eficienta a pulberii de vopsea. Pretratarea se realizeaza prin:

 • inlaturarea murdariei, a lubrifiantilor, uleiurilor, oxizilor de metal sau reziduurilor de sudura de pe piesa;
 • tratament chimic, prin utilizarea cromatilor si a fosfatilor in bai de scufundare sau prin pulverizare. Acest tratament se realizeaza in mai multe etape, care implica degresarea, cizelarea, eliminarea petelor, clatirea si, in final, fosfatare si cromatare;

Etapa 2 – Aplicarea vopselei pe suprafata panourilor

 • Cea mai intalnita metoda de aplicare a pulberii este de a o pulveriza cu ajutorul unui pistol electrostatic.
 • Pistolul da pulberii o incarcatura electrica pozitiva si apoi o pulverizeaza catre piesa impamantata cu ajutorul unui jet de aer comprimat.
 • Piesa este apoi incalzita, pulberea se topeste, formand un film uniform, dupa care este racita, pentru ca stratul de vopsea sa se intareasca. Este frecvent intalnita si metoda de incalzire in prealabil a metalului, dupa care sa fie pulverizata vopseaua.

Etapa 3 – Intarirea vopselei

Dupa aplicare, piesa este incalzita pentru a topi pulberea de vopsea si a forma un film uniform. Cand pulberea se topeste, stratul de pulbere reactioneaza chimic si formeaza un polimer cu masa moleculara mai mare, intr-o structura de retea.

Dupa topire, urmeaza intarirea vopselei, care se realizeaza la o temperatura specifica ( in general 200 de grade Celsius, pentru o perioada de 10 minute). Intarirea se efectueaza in cuptoare cu convectie, cuptoare cu infrarosu sau cu ajutorul laserului, iar intregul proces poate sa aiba o durata diferita, in functie de specificatiile producatoului de pulbere.

Acoperirea tablei cu zinc, un alt pas esential pentru un acoperis rezistent

Tabla galvanizata (sau zincata) este un material folosit adesea pentru realizarea de acoperisuri. Atunci cand este produsa, aceasta este supusa unui proces de zincare, care ii ofera rezistenta si durabilitate foarte mare.

Zincarea presupune aplicarea unui strat de zinc, substanta chimica care ofera protectie impotriva coroziunii.  Procesul de zincare are loc la temperaturi ridicate, deoarece zincul poate fi prelucrat doar la cald.

Cu cat stratul de zinc este mai gros, cu atat materialul este mai bine protejat.

Folosirea tablei galvanizate pentru acoperisuri asigura extrem de multe avantaje:

 • Are o rezistenta mecanica foarte buna, facand fata socurilor, dilatarii si contractarii cauzate de variatiile de temperatura si diversilor agenti chimici
 • Isi pastreaza proprietatile pentru perioade de pana la 50 de ani
 • Rezista la foc. Foile de tabla zincata nu sunt inflamabile, ceea ce garanteaza faptul ca nu vor arde si nu vor intretine focul in timpul unui incendiu
 • Are un excelent raport calitate-pret
 • Nu necesita ingrijiri sau reparatii suplimentare in timp

3. Alte elemente care contribuie la rezistenta casei, precum si la exploatarea facila a acesteia

Sistemul de fundatie. Format din piloni cu dimensiuni de 150 x 150 mm, se monteaza cu usurinta si asigura stabilitate oriunde ar fi montata casa;

Utilarea completa. Casa este furnizata complet utilata, inclusiv grupuri sanitare prevazute cu spatii de depozitare si chiuvete ceramice incastrate, scara interioara din lemn laminat si bucatarii mobilate, prevazute cu blaturi din lemn masiv.

Usi de interior si de exterior realizate din lemn laminat;

Ferestre cu sticla izolatoare si tamplarie din lemn stratificat;

Podea din lemn stratificat, izolata la interior cu polistiren extrudat;

O arhitectura inspirata de cabanele scandinave, foarte placuta din punct de vedere estetic.

Cadrul casei se amplaseaza pe podeaua din lemn laminat si pe pilonii cu dimensiuni de 150 x 150 mm si inaltime de 500 mm.

Detalii tehnice

 • Asamblarea panourilor autoportate izolante pe baza de lemn in sistem interlocking se realizeaza prin imbinarea pe orizontala intre grinzile verticale care au un spatiu dimensionat perfect pentru preluarea grosimii panoului utilizat.
 • La nivelul ferestrelor si usilor, golurile sunt conturate de o structura perimetrala din lemn. Panourile inclinate ale acoperisului sunt fixate in acelasi mod ca si cele orizontale.
 • La zona de imbinare, in apropierea sistemului de nut si feder, se utilizeaza un adeziv recomandat de producator, care este compatibil cu cele doua materiale (XPS si lemn), astfel incat sa creasca gradul de etanseizare.

De ce sa optezi pentru case modulare cu sistem interlockint?

Aceste case prezinta o multime de avantaje, pe care orice investitor imobiliar trebuie sa le ia in calcul:

 • Se instaleaza intr-un timp foarte scurt;
 • Sistemul interlocking este foarte eficient si se bazeaza pe studii indelungate de cercetare si dezvoltare;
 • Lemnul folosit este texturat, fiindu-i indepartat stratul superior. Acest lucru ii prelungeste durata de viata impotriva factorilor externi;
 • Aspectul texturat este si foarte placut din punct de vedere estetic, atat la exterior, cat si la interior;
 • Vopseaua aplicata pe lemn este personalizata si este impregnata si aplicata manual;
 • Modelele de case pe care vi le propunem sunt concepute pentru a oferi un nivel maxim de confort. Acestea sunt proiectate sa asigure atat izolare fonica, cat si izolare termica eficienta, indiferent de sezon. Acest nivel de izolare este realizat prin mai multe metode si materiale, pentru a va asigura un mediu interior placut si protejat.
 • Fundatiile sunt construite pe baza unui sistem inovator;
 • Materialele din lemn folosite la constructia caselor modulare sunt uscate in cuptor pentru durabilitate si rezistenta. Astfel, se evita deteriorarile si produsele rezista timp indelungat.
 • Au o rezistenta foarte buna la cutremure;
 • Rezista foarte bine la foc, datorita placii izolatoare ignifuge, vopselei impregnate si panourilor din lemn dezvoltate special.

Casele modulare construite prin sistem interlocking sunt, asadar, o solutie care bifeaza toate cerintele de confort pe care le-ai putea avea: sunt bine izolate termic si fonic, au tamplarie si geamuri de cea mai buna calitate, au un acoperis eficient, din tabla galvanizata izolata, sunt sanatoase pentru cei ce le folosesc, rezista la foc si cutremure si arata foarte bine.

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom