Skip to content
Open mobile menu

De la containere maritime la case modulare – istoria si evolutia acestor tipuri de constructii

Autor: Quantum Modules | Publicat la: aprilie 3, 2023
Distribuie:

Ai auzit, desigur, despre casele modulare construite din containere maritime. Dar cum au aparut acestea si cum au evoluat in timp? De ce au devenit atat de populare si de ce merita sa privesti constructiile din containere cu ochi din ce in ce mai buni?

Cum a inceput totul: istoria containerelor maritime

Containerul maritim a fost inventat in anii ’50 de catre omul de afaceri american Malcolm McLean. Scopul sau initial era de a transporta marfuri intr-un mod mai eficient si sigur. Cu toate acestea, pe masura ce au trecut anii, oamenii si-au dat seama ca aceste containere pot fi folosite in alte scopuri, cum ar fi construirea de locuinte si spatii comerciale. Astfel, a inceput transformarea containerelor maritime intr-un element central al constructiilor sustenabile.

Primele case modulare din containere

Primele case modulare construite din containere maritime au aparut in jurul anilor ’90. Initial, acestea erau folosite doar ca adaposturi temporare sau de urgenta in caz de dezastre naturale. Insa, oamenii au inceput sa aprecieze avantajele acestor structuri – erau rapide si usor de construit, economice si, de asemenea, ecologice. Aceste calitati au atras atentia celor interesati de constructiile sustenabile si eficiente din punct de vedere energetic.

Evolutia designului si a tehnicilor de constructie

Dupa primele incercari de a construi case modulare din containere, s-au dezvoltat noi tehnici si metode de a transforma acestea in locuinte. Astfel, designul si finisajele interioare si exterioare s-au imbunatatit considerabil, ajungand la un nivel comparabil cu cel al caselor traditionale. Containerele au fost adaptate si modificate pentru a se potrivi diferitelor cerinte de spatiu si confort. Astazi, casele modulare din containere pot avea aspecte moderne, rustice, industriale sau minimaliste, in functie de gusturile si preferintele tale.

Avantajele construirii unei case modulare din containere maritime

  • Casele modulare din containere maritime ofera o serie de avantaje semnificative, care le-au transformat intr-o optiune populara pentru constructia de locuinte si spatii comerciale. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le vei obtine daca alegi sa construiesti o casa modulara din containere:
  • Durabilitate: Containerele sunt proiectate pentru a rezista la conditii meteorologice extreme si la coroziune, ceea ce le confera o durabilitate ridicata. Acestea pot rezista la cutremure, furtuni si alte fenomene naturale.
  • Sustenabilitate: Refolosirea containerelor maritime in constructii reprezinta o modalitate eficienta de a reduce amprenta ecologica. De asemenea, casele modulare pot fi proiectate pentru a beneficia de sisteme de energie regenerabila, precum panouri solare si sisteme de colectare a apei de ploaie, facandu-le si mai prietenoase cu mediul inconjurator.
  • Flexibilitate: Casele modulare din containere permit o mare flexibilitate in ceea ce priveste designul si amenajarea. Poti combina containere de diferite dimensiuni si le poti dispune intr-o varietate de forme si configuratii, in functie de nevoile tale.
  • Constructie rapida si eficienta: O casa modulara din containere poate fi construita intr-un timp semnificativ mai scurt comparativ cu o casa traditionala, deoarece multe dintre componentele sunt prefabricate. Acest lucru poate reduce timpul de constructie cu pana la 50%.
  • Costuri reduse: Costurile de constructie pentru o casa modulara din containere sunt adesea mai mici decat cele pentru o casa traditionala, datorita economiilor realizate in timpul procesului de constructie si a eficientei energetice pe termen lung.

Exemple de case modulare din containere maritime in lume

In intreaga lume, exista numeroase exemple de case modulare din containere maritime care impresioneaza prin design, functionalitate si sustenabilitate. Iata cateva dintre cele mai remarcabile:

Casa Manifesto din Chile: Aceasta casa moderna si sustenabila a fost realizata din 12 containere maritime si include o zona de living deschisa, trei dormitoare si doua bai. Casa este inconjurata de terase si beneficiaza de un sistem de colectare a apei de ploaie si de panouri solare.

Casa Honomobo din Canada: Construita din containere maritime, aceasta casa modulara combina designul minimalist cu eficienta energetica. Casa are un living spatios, doua dormitoare si o baie, iar in curte se afla o terasa generoasa si un spatiu pentru gradinarit.

Casa Lot-Ek din New York: Aceasta casa urbana a fost realizata prin combinarea a 21 de containere maritime si a fost proiectata pentru a se integra perfect in peisajul arhitectural al orasului. Casa dispune de un living luminos si spatios, trei dormitoare, o baie si o terasa pe acoperis.

Evident, in lista de exemple pot fi adaugate si casele noastre din containere, alese cu atentie pentru a se potrivi cerintelor din Romania. 

Pe masura ce tehnologia si designul evolueaza, casele modulare continua sa impresioneze prin creativitate si eficienta. Tocmai de aceea, daca esti pe punctul de a-ti construi o casa este bine sa pui in balanta avantajele pe care ti le ofera o casa modulara si avantajele pe care ti le ofera una traditionala. Cel mai probabil, vei descoperi ca varianta modulara (indiferent ca este din containere, panouri SIP sau alte solutii inovatoare), este solutia mai ieftina si mai eficienta.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta, fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Aceasta este domeniul in care excelam, deoarece dispunem de echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu vasta experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Inginerii si tehnicienii nostri de top opereaza masinarii de inalta precizie si, ca echipa, ne dedicam integral fiecarui proiect pe care il fabricam sau il construim.

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau al materialelor care vor compune viitoarea dumneavoastra locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si implica imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dumneavoastra Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom