Skip to content
Open mobile menu

De ce sunt casele modulare viitorul in constructii? Avantaje si dezavantaje

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: noiembrie 15, 2023
Distribuie:

Casele modulare sunt case construite din module prefabricate, care sunt produse in fabrici si apoi transportate pe santierul de constructie pentru asamblare. Aceste module sunt fabricate din materiale durabile si ecologice, precum lemnul, otelul, panourile SIP sau sticla. Construite intr-un mediu controlat de fabrica, modulele asigura o calitate superioara si o eficienta mai mare a procesului de productie.

Casele modulare sunt din ce in ce mai populare si sunt considerate a fi viitorul in domeniul constructiilor din mai multe motive:

  • Eficienta energetica: casele modulare sunt construite cu tehnologii moderne si materiale de inalta calitate, astfel incat acestea sunt mai eficiente din punct de vedere energetic si, prin urmare, reduc costurile pentru proprietari.
  • Personalizare: modulele sunt prefabricate in fabrica si apoi asamblate pe santier, ceea ce permite proprietarilor sa personalizeze designul si configurarea casei in functie de propriile nevoi si preferinte.
  • Timpul de constructie mai scurt: modulele sunt fabricate si asamblate in fabrici, astfel incat constructia pe santier este mult mai rapida si mai eficienta decat in cazul constructiei traditionale.
  • Calitatea si durabilitatea: casele modulare sunt construite folosind tehnologii moderne si materiale de inalta calitate, ceea ce asigura calitatea si durabilitatea lor.
  • Costuri reduse: in general, costurile de constructie sunt mai reduse decat in cazul constructiei traditionale, deoarece modulele sunt fabricate in serie si sunt mai usor de asamblat pe santier.
  • Sustenabilitate: constructia modulara utilizeaza mai putine resurse si produce mai putine deseuri decat constructia traditionala, ceea ce face aceasta optiune mai sustenabila din punct de vedere ecologic.
  • Mobilitate: casele modulare sunt concepute astfel incat modulele pot fi usor demontate si reasamblate in alt loc, ceea ce ofera proprietarilor posibilitatea de a-si muta casa in functie de nevoile si preferintele lor.
  • Flexibilitatea in extindere: unul dintre marile avantaje ale caselor modulare este ca proprietarii le pot extinde usor, prin adaugarea de module suplimentare. Astfel, daca proprietarul are nevoie de mai mult spatiu in viitor, nu trebuie sa isi vanda casa si sa se mute, ci poate sa isi extinda casa existenta.

Exista si dezavantaje ale caselor modulare?

In general, o casa modulara bine construita aduce o multime de avantaje si foarte putine dezavantaje. Unul dintre dezavantaje este limitarea in design. Desi exista numeroase variante de personalizare si flexibilitate in extindere, designul unei astfel de case trebuie sa respecte dimensiunile standardizate ale modulelor. Totusi, aceasta restrictie nu se dovedeste a fi o problema majora pentru cei care isi doresc, in primul rand, confort si eficienta in locuinta lor.

Pe lista de dezavantaje se mai poate numara si faptul ca in Romania, numarul caselor modulare este destul de mic. Este greu sa gasesti persoane care sa fi exploatat o astfel de locuinta pentru perioade lungi de timp, ceea ce poate trezi o oarecare neincredere. Totusi, daca vrei sa vezi cum se comporta o casa modulara in timp, poti analiza sutele de mii de case din America sau din nordul Europei. Acestea sunt, de cele mai multe ori, mult mai rezistente decat casele traditionale.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta, fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Aceasta este domeniul in care excelam, deoarece dispunem de echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu vasta experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Inginerii si tehnicienii nostri de top opereaza masinarii de inalta precizie si, ca echipa, ne dedicam integral fiecarui proiect pe care il fabricam sau il construim.

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau al materialelor care vor compune viitoarea dumneavoastra locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si implica imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dumneavoastra Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom