Skip to content
Open mobile menu

De ce sunt casele modulare viitorul in constructii? Avantaje si dezavantaje

Autor: Quantum Modules | Publicat la: februarie 28, 2023
Distribuie:

Casele modulare sunt case construite din module prefabricate, care sunt produse in fabrici si apoi transportate pe santierul de constructie pentru asamblare. Aceste module sunt fabricate din materiale durabile si ecologice, precum lemnul, otelul, panourile SIP sau sticla. Construite intr-un mediu controlat de fabrica,modulele asigura o calitate superioara si o eficienta mai mare a procesului de productie.

Casele modulare sunt din ce in ce mai populare si sunt considerate a fi viitorul in domeniul constructiilor din mai multe motive:

  • Eficienta energetica: casele modulare sunt construite cu tehnologii moderne si materiale de inalta calitate, astfel incat acestea sunt mai eficiente din punct de vedere energetic si, prin urmare, reduc costurile pentru proprietari.
  • Personalizare: modulele sunt prefabricate in fabrica si apoi asamblate pe santier, ceea ce permite proprietarilor sa personalizeze designul si configurarea casei in functie de propriile nevoi si preferinte.
  • Timpul de constructie mai scurt: modulele sunt fabricate si asamblate in fabrici, astfel incat constructia pe santier este mult mai rapida si mai eficienta decat in cazul constructiei traditionale.
  • Calitatea si durabilitatea: casele modulare sunt construite folosind tehnologii moderne si materiale de inalta calitate, ceea ce asigura calitatea si durabilitatea lor.
  • Costuri reduse: in general, costurile de constructie sunt mai reduse decat in cazul constructiei traditionale, deoarece modulele sunt fabricate in serie si sunt mai usor de asamblat pe santier.
  • Sustenabilitate: constructia modulara utilizeaza mai putine resurse si produce mai putine deseuri decat constructia traditionala, ceea ce face aceasta optiune mai sustenabila din punct de vedere ecologic.
  • Mobilitate: casele modulare sunt concepute astfel incat modulele pot fi usor demontate si reasamblate in alt loc, ceea ce ofera proprietarilor posibilitatea de a-si muta casa in functie de nevoile si preferintele lor.
  • Flexibilitatea în extindere: una dintre marile avantaje ale caselor modulare este că proprietarii le pot extinde ușor, prin adăugarea de module suplimentare. Astfel, dacă proprietarul are nevoie de mai mult spațiu în viitor, nu trebuie să își vândă casa și să se mute, ci poate să își extindă casa existentă.

Exista si dezavantaje ale caselor modulare?

In general, o casa modulara bine construita aduce o multime de avantaje si foarte putine dezavantaje. Unul dintre dezavantaje este limitarea in design. Desi exista numeroase variante de personalizare si flexibilitate in extindere, designul unei astfel de case trebuie sa respecte dimensiunile standardizate ale modulelor. Nu este o problema atat de mare, insa, pentru cei care isi doresc de la o casa doar confort si eficienta.

Pe lista de dezavantaje se mai poate numara si faptul ca in Romania, numarul caselor modulare este destul de mic. Este greu sa gasesti persoane care sa fi exploatat o astfel de locuinta pentru perioade lungi de timp, ceea ce poate trezi o oarecare neincredere. Totusi, daca vrei sa vezi cum se comporta o casa modulara in timp, poti analiza sutele de mii de case din America sau din nordul Europei. Acestea sunt, de cele mai multe ori, mult mai rezistente decat casele traditionale.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom