Skip to content
Open mobile menu

De ce sunt casele modulare atat de apreciate?

Autor: Quantum Modules | Publicat la: octombrie 28, 2022
Distribuie:

Casele modulare, cunoscute si sub denumirea de case prefabricate, sunt constructii realizate din mai multe sectiuni fabricate in fabrici specializate, transportate la locul in care urmeaza sa se afle locuinta si asamblate.
Popularitatea caselor modulare este una uriasa, acest lucru fiind confirmat de numarul vanzarilor la nivel mondial, in valoare de 106 miliarde de dolari in 2020. Piata este in continua crestere si se crede ca pana in 2026 piata va ajunge la 153 de miliarde de dolari.

De ce sunt atat de populare casele modulare?

Popularitatea caselor modulare este data de mai multi factori:

  • sunt ieftine. O astfel de casa este considerabil mai ieftina decat o casa traditionala, ceea ce este argumentul principal pentru majoritatea oamenilor. De ce sa platesti o suma impresionanta pentru o locuinta, cand te poti bucura de acelasi confort pentru o investitie mult mai mica.
  • se instaleaza rapid. Componentele unei case modulare pot fi asamblate in aproximativ 3 saptamani ( in cazul unei case de 100 de metri) sau chiar mai repede in cazul caselor mai mici. Este un timp extrem de scurt in care cei care isi doresc o casa o pot avea;
  • se pot amplasa oriunde. Casele modulare se pot instala pe orice tip de teren (in panta, plat, regulat, neregulat, ingust, etc) si in orice tip de regiune climatica.
  • sunt construite din materiale ecologice sau reciclabile. Casele modulare sunt prietenoase cu mediul inconjurator, o necesitate uriasa intr-o lume in care poluarea este un pericol cat se poate de real. O astfel de casa nu are impact negativ asupra mediului inconjurator si poate fi refolosita in alta forma atunci cand nu mai este nevoie dfe ea;
  • rezista la foarte bine la factori de clima si la factori geologici. Productia uneicase modulare se face in fabrica, intr-un mediu controlat. Acest lucru face ca imbinarile sa se faca perfect, peretii sa fie perfect drepti si materialele folosite sa fie foarte rezistente. Casele modulare rezista cu brio la factori de clima (furtuni, inghet, raze solare, coroziune) si deopotriva la cutremure puternice.
  • pot fi construite in orice anotimp. Daca o casa traditionala are nevoie de anumite temperaturi si conditii pentru a fi construita, casa modulara poate sa fie montata in orice anotimp, ceea ce le creste gradul de flexibilitate.
  • genereaza un consum redus de energie. Datorita productiei in mediu controlat si a tehnologiilor moderne, materialele folosite in constructia caselor modulare izoleaza foarte eficient spatiul interior. Cheltuielile pe care le genereaza pentru confort termic sunt, asadar, destul de mici.

Desi ai crede ca o casa modulara nu poate sa fie personalizata, realitatea este alta. Aceasta poate sa fie montata ca o jucarie lego, in functie de proiectul tau. Evident, exista si case cu proiecte gata gandite, pe care le poti achizitiona si monta direct pe teren, insa ai intotdeauna libertatea sa iti construiesti casa visurilor din piese care se imbina perfect si pe care le poti monta direct pe terenul tau.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom