Skip to content
Open mobile menu

De ce sunt casele modulare atat de apreciate?

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: noiembrie 8, 2023
Distribuie:

Casele modulare, cunoscute si sub denumirea de case prefabricate, sunt constructii realizate din mai multe sectiuni fabricate in fabrici specializate, transportate la locul in care urmeaza sa se afle locuinta si asamblate.
Popularitatea caselor modulare este una uriasa, acest lucru fiind confirmat de numarul vanzarilor la nivel mondial, in valoare de 106 miliarde de dolari in 2020. Piata este in continua crestere si se crede ca pana in 2026 piata va ajunge la 153 de miliarde de dolari.

De ce sunt atat de populare casele modulare?

Popularitatea caselor modulare este data de mai multi factori:

  • sunt ieftine. O casa modulara este semnificativ mai accesibila din punct de vedere financiar decat o casa traditionala, acesta fiind argumentul principal pentru majoritatea oamenilor. De ce sa platesti o suma considerabila pentru o locuinta, cand poti beneficia de acelasi nivel de confort pentru o investitie mult mai mica?
  • se instaleaza rapid. Componentele unei case modulare pot fi asamblate in aproximativ 3 saptamani ( in cazul unei case de 100 de metri) sau chiar mai repede in cazul caselor mai mici. Este un timp extrem de scurt in care cei care isi doresc o casa o pot avea;
  • se pot amplasa oriunde. Casele modulare se pot instala pe orice tip de teren (in panta, plat, regulat, neregulat, ingust, etc) si in orice tip de regiune climatica.
  • sunt construite din materiale ecologice sau reciclabile. Casele modulare sunt prietenoase cu mediul inconjurator, o necesitate uriasa intr-o lume in care poluarea este un pericol cat se poate de real. O astfel de casa nu are impact negativ asupra mediului inconjurator si poate fi refolosita in alta forma atunci cand nu mai este nevoie de ea;
  • rezista la foarte bine la factori de clima si la factori geologici. Productia unei case modulare are loc in fabrica, intr-un mediu controlat. Acest proces asigura realizarea unor imbinari perfecte, pereti drepti si utilizarea de materiale extrem de rezistente. Casele modulare rezista cu succes la impactul factorilor climatici precum furtuni, inghet, radiatii solare si coroziune, dar si la cutremure puternice.
  • pot fi construite in orice anotimp. O casa modulara poate fi montata in orice anotimp, ceea ce ii confera un grad crescut de flexibilitate, pe cand o casa traditionala necesita conditii si temperaturi specifice pentru a fi construita.
  • genereaza un consum redus de energie. Datorita productiei in mediu controlat si a tehnologiilor moderne, materialele folosite in constructia caselor modulare izoleaza foarte eficient spatiul interior. Cheltuielile pe care le genereaza pentru confort termic sunt, asadar, destul de mici.

Desi ai crede ca o casa modulara nu poate sa fie personalizata, realitatea este alta. Aceasta poate sa fie montata ca o jucarie lego, in functie de proiectul tau. Evident, exista si case cu proiecte gata gandite, pe care le poti achizitiona si monta direct pe teren, insa ai intotdeauna libertatea sa iti construiesti casa visurilor din piese care se imbina perfect si pe care le poti monta direct pe terenul tau.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta, fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Aceasta este domeniul in care excelam, deoarece dispunem de echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu vasta experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Inginerii si tehnicienii nostri de top opereaza masinarii de inalta precizie si, ca echipa, ne dedicam integral fiecarui proiect pe care il fabricam sau il construim.

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau al materialelor care vor compune viitoarea dumneavoastra locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si implica imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dumneavoastra Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom