Skip to content
Open mobile menu

Cum sa maximizezi spatiul de depozitare si sa te bucuri de confort in locuinta ta modulara?

Autor: Quantum Modules | Publicat la: mai 3, 2023
Distribuie:

Una dintre provocarile cu care se confrunta proprietarii de case modulare este optimizarea spatiului disponibil si gasirea unor solutii ingenioase de depozitare pentru a-si pastra lucrurile ordonate si usor accesibile. Desi exista si case modulare foarte spatioase (vezi oferta noastra), majoritatea sunt gandite in asa fel incat sa ofere spatiul strict necesar. Daca ai investit intr-o casa modulara, urmatoarele sfaturi te pot ajuta sa te bucuri din plin de ea:

Exploateaza la maximum spatiul vertical
Unul dintre cele mai bune moduri de a maximiza spatiul in casa ta modulara este sa exploatezi la maximum spatiul vertical. Acest lucru inseamna sa folosesti peretii si inaltimea camerelor pentru a crea spatii de depozitare suplimentare, fara a incarca suprafata utila a incaperilor. Iata cateva idei de a utiliza spatiul vertical:

 • Rafturi suspendate: Acestea pot fi montate pe pereti, deasupra usilor sau in colturile camerelor si sunt ideale pentru depozitarea cartilor, obiectelor decorative sau a altor articole mici.
 • Dulapuri si corpuri de mobilier inalte: Poti alege dulapuri sau alte piese de mobilier care sa ajunga pana aproape de tavan, astfel incat sa beneficiezi de cat mai mult spatiu de depozitare.
 • Bare si suporturi pentru ustensile si prosoape: Poti monta bare si suporturi pe pereti sau pe usile dulapurilor din bucatarie si baie pentru a depozita diverse ustensile si prosoape, economisind astfel spatiu in sertare si dulapuri.

Alege mobilier multifunctional
Mobilierul multifunctional este o solutie excelenta pentru optimizarea spatiului in casa ta modulara. Acest tip de mobilier iti permite sa indeplinesti mai multe functii folosind o singura piesa, astfel incat sa economisesti spatiu si sa eviti aglomerarea. Iata cateva exemple de mobilier multifunctional pe care le poti lua in considerare:

 • Paturi cu spatiu de depozitare: Poti alege paturi cu sertare sau cu un compartiment de depozitare sub saltea, pentru a profita de spatiul disponibil sub pat.
 • Mese extensibile sau pliabile: Acestea pot fi ajustate in functie de numarul de persoane si de nevoile tale, iar cand nu sunt folosite, pot fi stranse sau pliate pentru a ocupa un spatiu minim.
 • Fotolii sau canapele extensibile: Acestea pot fi transformate in paturi suplimentare atunci cand ai musafiri si, in acelasi timp, ofera un loc confortabil pentru relaxare in timpul zilei.

Optimizeaza spatiul in dulapuri si sertare
Organizarea eficienta a dulapurilor si sertarelor este esentiala pentru a maximiza spatiul de depozitare in casa ta modulara. Urmatoarele idei te pot ajuta sa optimizezi spatiul in aceste zone:

 • Separatoare de sertare: Foloseste separatoare pentru a-ti organiza obiectele in sertare si pentru a evita amestecarea lor. Acest lucru iti va permite sa gasesti mai usor lucrurile de care ai nevoie si sa pastrezi sertarele ordonate.
 • Organizatoare de dulap: Acestea includ rafturi suplimentare, suporturi pentru pantofi si alte accesorii care te ajuta sa-ti organizezi hainele si accesoriile intr-un mod ordonat si eficient.
 • Cutii si cosuri de depozitare: Foloseste cutii si cosuri pentru a depozita obiecte mici, cum ar fi jucarii, accesorii sau alte articole diverse. Acestea pot fi asezate pe rafturi, in dulapuri sau sub paturi pentru a mentine ordinea si pentru a profita la maximum de spatiul disponibil.

Profita de spatiile neutilizate
In casa ta modulara, este posibil sa existe unele spatii neutilizate care pot fi transformate in zone de depozitare functionale. Iata cateva sugestii despre cum sa profiti de aceste spatii:

 • Spatiul sub scari: Daca ai o scara in casa ta modulara, poti folosi spatiul de sub aceasta pentru a crea un dulap, rafturi sau un mic birou.
 • Colturi: Poti instala rafturi in colturile camerelor pentru a crea spatii de depozitare suplimentare fara a incarca restul incaperii.
 • Tavane suspendate: Daca ai un tavan suspendat, poti crea un mic spatiu de depozitare in zona de deasupra acestuia, pentru a depozita obiecte mai putin folosite, cum ar fi bagajele, cutiile sau echipamentele sportive.

Alege culori si materiale care sa creeze iluzia unui spatiu mai mare
In sfarsit, alegerea culorilor si materialelor potrivite poate contribui la crearea iluziei unui spatiu mai mare si mai luminos in casa ta modulara. Pentru a obtine acest efect, urmeaza aceste sfaturi:

 • Alege culori deschise si neutre pentru pereti, podele si mobilier, cum ar fi alb, bej sau gri deschis. Aceste culori reflecta lumina si fac ca spatiul sa para mai mare si mai aerisit.
 • Opteaza pentru mobilier cu picioare inalte si cu linii simple,care nu incarca vizual incaperea. Aceste piese de mobilier creeaza un sentiment de spatiu si de deschidere in camera
 • Foloseste oglinzi pentru a reflecta lumina si pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare. Poti aseza oglinzi pe pereti, pe usile dulapurilor sau in zonele cu lumina naturala pentru a maximiza acest efect.
 • Alege materiale transparente sau translucide, cum ar fi sticla, acrilul sau plasticul, pentru piese de mobilier sau accesorii. Aceste materiale nu blocheaza vizual spatiul si contribuie la crearea unui sentiment de deschidere si de spatiu.

Maximizarea spatiului in casa ta modulara poate fi o provocare, dar cu ajutorul solutiilor de depozitare inovatoare si a unui design inteligent, poti transforma locuinta ta intr-un spatiu ordonat, functional si placut.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom