Skip to content
Open mobile menu

Cum iti pregatesti casa pentru un eventual cutremur?

Autor: Quantum Modules | Publicat la: februarie 5, 2023
Distribuie:

Cutremurele din Turcia au reusit sa induca teama in oamenii din intreaga lume. Ce se intampla daca apare un cutremur de intensitate mare si in localitatea in care suntem noi?  

Cel mai probabil, un cutremur de intensitate mare ar fi devastator pentru anumite cladiri, in special pentru cele din marile orase, construite in urma cu mai multe decenii. 

Quantummodules este un proiect care promoveaza case modulare, rezistente la activitate seismica de intensitate mare. Atat casele pe structura SIP, cat si cele pe structura metalica sau cele din containere pot face fata fara probleme unor cutremure de peste 7.5 grade pe scara Richter sau chiar mai mari de atat. Daca ai o casa de acest fel, nu va trebui sa iti faci griji in ceea ce priveste riscul de prabusire. 

Faptul ca o casa nu se prabuseste in urma unui cutremur nu inseamna ca nu poate fi un pericol pentru integritatea ta corporala. Instalatiile electrice, instalatiile sanitare, mobilierul si accesoriile din casa pot fi la fel de periculoase precum este prabusirea intregii structuri. 

Daca vrei sa fii in siguranta, chiar si in urma unui seism de intensitate mare, este bine sa respecti o serie de reguli, multe dintre ele inca din momentul in care amenajezi incaperile.

Cum iti pregatesti casa pentru un eventual cutremur?

  1. Asigura-te ca toate piesele mari de mobilier sunt bine prinse in pereti sau in podea. Cele mai multe accidente apar din cauza mobilierului care cade peste cei care locuiesc in casa. Chiar si intr-o casa cu structura extrem de rezistenta, piesele de mobilier pot fi un real pericol. Dulapurile, rafturile si chiar si patul trebuie sa fie cat mai stabile;
  2. Asigura-te ca instalatiile electrice si sanitare sunt instalate corespunzator. Un alt pericol major este dat de o instalare gresita a instalatiilor sau de degradarea acestora. Instalatiile electrice trebuie sa fie verificate ocazional de un electrician cu experienta, instalatia de gaze naturale trebuie sa beneficieze de elemente de siguranta care sa opreasca scurgerile si de asemenea, conductele de apa trebuie sa fie cat mai rezistente.
  3. Elaboreaza un plan de urgenta, pe care sa il cunoasca intreaga familie! Este bine sa ai pregatit un plan de urgenta, stabilit cu membrii familiei. Stabileste un punct de intalnire cu cei dragi in eventualitatea unui seism, asigura-te ca in casa sunt kit-uri de ajutor de urgenta (acestea trebuie sa contina apa, hrana rezistenta in timp, o lanterna, un mini radio cu antena, baterii, folie izoterma, trusa de prim ajutor si diverse alte accesorii ce s-ar putea dovedi utile in cazul in care ramai blocat sub daramaturi). In cazul in care ai o casa pe structura SIP, pe structura metalica sau din container, cel mai probabil nu vei folosi niciodata un astfel de kit, in conditiile in care sansele de prabusire sunt aproape nule. Totusi, este bine sa fii pregatit pentru orice situatie.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom