Skip to content
Open mobile menu

Cum iti pregatesti casa pentru un eventual cutremur?

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: noiembrie 15, 2023
Distribuie:

Cutremurele din Turcia au reusit sa induca teama in oamenii din intreaga lume. Ce se intampla daca apare un cutremur de intensitate mare si in localitatea in care suntem noi?

Cel mai probabil, un cutremur de intensitate mare ar fi devastator pentru anumite cladiri, in special pentru cele din marile orase, construite in urma cu mai multe decenii.

Quantummodules este un proiect care promoveaza case modulare, rezistente la activitate seismica de intensitate mare. Atat casele pe structura SIP, cat si cele pe structura metalica sau cele din containere pot face fata fara probleme unor cutremure de peste 7.5 grade pe scara Richter sau chiar mai mari de atat. Daca ai o casa de acest fel, nu va trebui sa iti faci griji in ceea ce priveste riscul de prabusire.

Faptul ca o casa nu se prabuseste in urma unui cutremur nu inseamna ca nu poate fi un pericol pentru integritatea ta corporala. Instalatiile electrice, instalatiile sanitare, mobilierul si accesoriile din casa pot fi la fel de periculoase precum este prabusirea intregii structuri.

Daca vrei sa fii in siguranta, chiar si in urma unui seism de intensitate mare, este bine sa respecti o serie de reguli, multe dintre ele inca din momentul in care amenajezi incaperile.

Cum iti pregatesti casa pentru un eventual cutremur?

  1. Asigura-te ca toate piesele mari de mobilier sunt bine prinse in pereti sau in podea. Cele mai multe accidente apar din cauza mobilierului care cade peste cei care locuiesc in casa. Chiar si intr-o casa cu structura extrem de rezistenta, piesele de mobilier pot fi un real pericol. Dulapurile, rafturile si chiar si patul trebuie sa fie cat mai stabile;
  2. Asigura-te ca instalatiile electrice si sanitare sunt instalate corespunzator. Un alt pericol major este dat de o instalare gresita a instalatiilor sau de degradarea acestora. Instalatiile electrice trebuie sa fie verificate ocazional de un electrician cu experienta, instalatia de gaze naturale trebuie sa beneficieze de elemente de siguranta care sa opreasca scurgerile, iar conductele de apa trebuie sa fie cat mai rezistente.
  3. Elaboreaza un plan de urgenta, pe care sa il cunoasca intreaga familie! Este bine sa ai pregatit un plan de urgenta, stabilit cu membrii familiei. Stabileste un punct de intalnire cu cei dragi in eventualitatea unui seism, asigura-te ca in casa sunt kit-uri de ajutor de urgenta (acestea trebuie sa contina apa, hrana rezistenta in timp, o lanterna, un mini radio cu antena, baterii, folie izoterma, trusa de prim ajutor si diverse alte accesorii ce s-ar putea dovedi utile in cazul in care ramai blocat sub daramaturi). In cazul in care ai o casa pe structura SIP, pe structura metalica sau din container, cel mai probabil nu vei folosi niciodata un astfel de kit, in conditiile in care sansele de prabusire sunt aproape nule. Totusi, este bine sa fii pregatit pentru orice situatie.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta, fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Aceasta este domeniul in care excelam, deoarece dispunem de echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu vasta experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Inginerii si tehnicienii nostri de top opereaza masinarii de inalta precizie si, ca echipa, ne dedicam integral fiecarui proiect pe care il fabricam sau il construim.

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau al materialelor care vor compune viitoarea dumneavoastra locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si implica imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dumneavoastra Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom