Skip to content
Open mobile menu

Cum intretii o casa modulara din panouri SIP?

Autor: Quantum Modules | Publicat la: iunie 21, 2023
Distribuie:

In ultimii ani, conceptul de casa modulara a castigat tot mai multa popularitate. Aceste case reprezinta solutii inovatoare si eficiente din punct de vedere energetic, iar panourile SIP (Structural Insulated Panels) sunt unul dintre cele mai utilizate materiale in constructia lor. Daca detii o casa modulara din panouri SIP sau ai in plan sa achizitionezi una, este important sa cunosti metodele corecte de intretinere, in asa fel incat sa te poti bucura cat mai mult timp de ea.

Curatarea si protejarea exterioara

Unul dintre aspectele esentiale in intretinerea unei case modulare din panouri SIP este curatarea si protejarea elementelor exterioare. Panourile SIP sunt acoperite cu un strat protector, insa acesta poate necesita intretinere periodica. Iata cateva pasi pe care ii poti urma pentru a-ti pastra casa frumoasa si protejata:

  • Spala regulat exteriorul casei cu apa si detergent bland. Evita utilizarea unor solutii de curatat agresive, deoarece acestea pot deteriora stratul protector al panourilor SIP.
  • Inspecteaza cu atentie suprafata panourilor pentru eventuale daune sau fisuri. Daca observi astfel de probleme, repara-le cat mai curand posibil pentru a preveni infiltrarea apei sau a altor agenti externi.
  • Aplica periodic un strat de vopsea sau lac protector pentru a mentine aspectul si integritatea panourilor SIP. Consulta un specialist inainte de alegerea produsului potrivit si asigura-te ca este compatibil cu materialul din care sunt fabricate panourile.

Verificarea sistemelor si a instalatiilor

Pe langa intretinerea exterioara, este la fel de important sa verifici si sa intretii sistemele si instalatiile din interiorul casei tale modulare. Iata cateva aspecte cheie de luat in considerare:

  • Sistemul electric. Asigura-te ca verifici periodic instalatia electrica a casei tale. Inspecteaza prizele, intrerupatoarele si tabloul electric pentru eventuale defectiuni sau cabluri deteriorate. Daca observi probleme sau ai orice indoiala, consulta un electrician calificat pentru a remedia situatia.
  • Sistemul de incalzire si racire. Daca casa ta modulara dispune de un sistem de incalzire sau racire, asigura-te ca il intretii corespunzator. Schimba filtrele in mod regulat si curata unitatile de aer conditionat sau de incalzire conform instructiunilor producatorului.
  • Instalatiile sanitare. Verifica periodic instalatiile sanitare, inclusiv robinetele, dusurile si WC-urile, pentru eventuale scurgeri sau defectiuni. Rezolva problemele la timp pentru a evita deteriorarea panourilor SIP sau a altor elemente structurale ale casei tale.

Protejarea impotriva umiditatii si mucegaiului

Un alt aspect crucial in intretinerea unei case modulare din panouri SIP este prevenirea umiditatii si a mucegaiului. Chiar daca panourile SIP sunt rezistente la umezeala, este important sa iei masuri suplimentare pentru a mentine o atmosfera sanatoasa in interiorul casei. Iata cateva sfaturi utile:

  • Asigura ventilatie adecvata. Asigura-te ca casa ta dispune de un sistem de ventilatie adecvat, care sa permita circulatia aerului si sa elimine umiditatea. Deschide ferestrele si usile pentru aerisire zilnica si foloseste ventilatoare sau deshidratoare de aer, mai ales in zonele mai umede, cum ar fi baile sau bucatariile.
  • Asigura-te ca izolatia functioneaza corect.  Verifica periodic izolatia si etansarea casei tale modulare. Repara eventuale fisuri sau gauri in panouri pentru a preveni patrunderea umezelii. Asigura-te ca ferestrele si usile sunt etanse si ca garniturile de izolare sunt in stare buna.
  • Controleaza umiditatea cu aparatura speciala. Utilizeaza dezumidificatoare in zonele cu umiditate ridicata pentru a mentine nivelul de umiditate optim in interiorul casei. Efectueaza regulat masuratori ale umiditatii pentru a detecta eventuale cresteri neobisnuite si ia masuri corective in consecinta.

Intretinerea unei case modulare din panouri SIP este esentiala pentru a asigura durabilitatea si functionalitatea acesteia pe termen lung. Din fericire, aceasta nu este grea. Daca alegi o casa din panouri SIP bine construita, in primii ani sau chiar in primele decenii de exploatare intretinerea va fi o simpla formalitate. Prin respectarea unor masuri simple te vei putea bucura de confort si eficienta pe termen lung. 

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom