Skip to content
Open mobile menu

Cum asiguri energia electrica si termica la o casa ecologica?

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: octombrie 25, 2023
Distribuie:

Casa ecologica reprezinta o alegere inteligenta si responsabila pentru viitorul nostru si al planetei. Aceasta implica utilizarea utilizarea unor materiale prietenoase cu mediul inconjurator si a surselor regenerabile de energie pentru a satisface nevoile de electricitate si caldura, minimizand astfel impactul negativ asupra mediului inconjurator.

Cum faci o casa ecologica sa fie cat mai confortabila, asigurandu-i necesarul de energie termica si electrica?

Necesarul de energie dintr-o casa ecologica poate fi asigurat in mai multe moduri:

Panouri solare fotovoltaice pentru energie electrica
Unul dintre cele mai populare si eficiente moduri de a asigura energia electrica la o casa ecologica este prin instalarea panourilor solare fotovoltaice. Aceste panouri convertesc energia solara in energie electrica utilizabila si pot fi montate pe acoperisul casei sau in alte locuri expuse la soare. Prin captarea radiatiei solare, panourile solare fotovoltaice genereaza curent electric care poate alimenta intreaga locuinta. Aceasta sursa de energie regenerabila este curata, sustenabila si reduce dependenta de reteaua electrica traditionala. In ultimii ani, panourile solare au devenit din ce in ce mai atractive si mai accesibile. Proprietarii pot accesa chiar si fonduri oferite de Guvern pentru a-si monta panouri si a deveni independenti energetic.

Turbine eoliene pentru energie electrica
In zonele cu vanturi puternice si constante, turbinele eoliene pot fi o optiune excelenta pentru asigurarea energiei electrice intr-o casa ecologica. Turbinele eoliene convertesc forta vantului in energie cinetica, care este apoi transformata in energie electrica. Aceasta metoda de producere a energiei este extrem de curata si nu genereaza emisii de gaze cu efect de sera.

Pompe de caldura geotermale pentru energie termica
Pentru asigurarea energiei termice intr-o casa ecologica, o solutie inovatoare si eficienta o reprezinta pompele de caldura geotermale. Acestea utilizeaza temperatura constanta a solului pentru a incalzi sau raci locuinta, in functie de necesitati. Prin intermediul unui sistem de conducte subterane, pompele de caldura geotermale transfera caldura din pamant in interiorul casei. Aceasta metoda este extrem de eficienta si ecologica, reducand costurile de incalzire si emisiile de carbon.

Sisteme solare termice pentru apa calda
Un alt aspect important al unei case ecologice este asigurarea apei calde intr-un mod sustenabil. Sistemele solare termice utilizeaza energia solara pentru a incalzi apa intr-un rezervor special. Panourile solare capteaza caldura soarelui si o transfera la apa din rezervor, asigurand astfel apa calda pentru uz casnic.

Stocarea energiei si eficienta energetica

Pe langa utilizarea surselor regenerabile de energie, asigurarea unei case ecologice implica si stocarea eficienta a energiei produse. Bateriile de stocare a energiei solare pot fi utilizate pentru a pastra surplusul de electricitate generat de panourile solare fotovoltaice, asigurand astfel o sursa de energie in perioadele in care soarele nu este prezent sau productia de electricitate este mai mica. De asemenea, o casa ecologica eficienta din punct de vedere energetic va fi bine izolata si va utiliza echipamente si aparate electrocasnice cu consum redus de energie.

Prin adoptarea acestor tehnologii si practici, poti contribui la protejarea mediului inconjurator si la crearea unui viitor mai verde si mai durabil pentru noi si pentru generatiile viitoare.

Daca esti in cautarea unei case si iti doresti un prim pas spre una ecologica, poti consulta oferta noastra de case modulare, gandite pentru o eficienta maxima in ceea ce priveste consumul de resurse si in acelasi timp, pentru un confort sporit.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta, fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Aceasta este domeniul in care excelam, deoarece dispunem de echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu vasta experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Inginerii si tehnicienii nostri de top opereaza masinarii de inalta precizie si, ca echipa, ne dedicam integral fiecarui proiect pe care il fabricam sau il construim.

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau al materialelor care vor compune viitoarea dumneavoastra locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si implica imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dumneavoastra Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom