Skip to content
Open mobile menu

Cum asiguri alimentarea cu apa, energia electrica si energia termica la o casa ecologica?

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: octombrie 25, 2023
Distribuie:

Traim intr-o perioada in care problemele legate de mediul inconjurator devin tot mai evidente, ceea ce ii face pe foarte multi oameni sa isi doreasca sa adopte un stil de viata ecologic. O casa ecologica nu contribuie doar la protejarea mediului, ci poate reduce si costurile asociate energiei electrice si termice.

Cum poti asigura energia electrica si termica intr-o casa ecologica?

Panouri Solare

Panourile solare reprezinta una dintre cele mai populare optiuni pentru a obtine energie electrica in mod ecologic. Acestea folosesc celule fotovoltaice pentru a converti lumina solara in energie electrica. Panourile solare pot fi instalate pe acoperisul casei sau in curte, unde au acces direct la soare.

Beneficiile utilizarii panourilor solare sunt multiple. In primul rand, acestea reduc dependenta de energia electrica produsa in mod traditional, care provine in mare parte din surse nerenovabile, cum ar fi combustibilii fosili. In al doilea rand, investitia initiala in panouri solare poate fi recuperata pe termen lung prin reducerea facturilor lunare la energie electrica. De asemenea, panourile solare sunt durabile si necesita putina intretinere.

Sisteme de colectare a apei pluviale

Pe langa energia electrica, o casa ecologica ar trebui sa aiba si o sursa sustenabila de apa. Un sistem de colectare a apei pluviale este o optiune excelenta pentru a obtine apa pentru diverse nevoi, cum ar fi irigarea gradinii sau spalarea masinii.

Apa de ploaie poate fi colectata prin intermediul unor jgheaburi amplasate la nivelul acoperisului. Aceasta este dirijata catre un rezervor special, unde este stocata in vederea utilizarii ulterioare. Pentru a asigura calitatea apei, se recomanda utilizarea unui sistem de filtrare adecvat.

Pompe de caldura

Un alt aspect important al unei case ecologice este eficienta termica. Pompele de caldura reprezinta o solutie ideala pentru a obtine energie termica in mod eficient si ecologic. Acestea functioneaza prin preluarea caldurii din mediul inconjurator (aer, sol sau apa) si transferarea acesteia in interiorul casei.

Pompele de caldura pot fi utilizate atat pentru incalzirea locuintei, cat si pentru racirea acesteia in sezonul cald. Ele sunt o alternativa excelenta la sistemele conventionale de incalzire si racire, care pot fi costisitoare si poluante. Utilizarea pompelor de caldura poate reduce consumul de energie si emisiile de carbon, contribuind astfel la protejarea mediului inconjurator.

Izolare termica eficienta

Un aspect adesea neglijat in constructia unei case ecologice este izolatia eficienta. O buna izolatie termica poate ajuta la reducerea pierderilor energetice si, implicit, a necesitatii de incalzire sau racire suplimentara. Astfel, vei economisi energie si bani in acelasi timp.

Exista diverse materiale izolante ecologice pe piata, cum ar fi vata minerala, celuloza sau izolatia din bumbac reciclat. Este important sa alegi materialele potrivite in functie de particularitatile casei tale si de nevoile specifice.

Folosirea unor ferestre eficiente energetic

Ferestrele eficiente energetic reprezinta o investitie valoroasa intr-o casa ecologica. Acestea asigura o buna izolatie termica si permit patrunderea luminii naturale in interiorul casei, reducand astfel necesitatea de iluminare artificiala.

Atunci cand achizitionezi ferestre eficiente energetic, asigura-te ca acestea sunt etanse si au geamuri termoizolante. De asemenea, poti opta pentru ferestre cu protectie solara, care reduc transferul de caldura in sezonul cald si iti ofera confort termic in orice moment al anului.

Utilizarea unor aparate electrice eficiente energetic

Pentru a completa imaginea unei case ecologice, trebuie sa acorzi atentie si echipamentelor electrocasnice pe care le utilizezi. Opteaza pentru aparate cu clasa energetica inalta, care sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

De asemenea, poti renunta la aparatele vechi, inlocuindu-le cu modele mai noi, mai eficiente energetic. Chiar si mici schimbari, cum ar fi utilizarea becurilor LED si oprirea echipamentelor in modul stand-by, pot face o diferenta semnificativa in consumul de energie al casei tale.

Cu putina atentie, poti avea o casa care se bucura de surse ecologice de energie si apa, are un impact minim asupra mediului inconjurator si genereaza cheltuieli minime. Un prim pas pe care il poti face in acest sens este sa achizitionezi o casa deja gandita pentru o exploatare ecologica, cum sunt casele modulare din oferta noastra.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta, fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Aceasta este domeniul in care excelam, deoarece dispunem de echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu vasta experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Inginerii si tehnicienii nostri de top opereaza masinarii de inalta precizie si, ca echipa, ne dedicam integral fiecarui proiect pe care il fabricam sau il construim.

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau al materialelor care vor compune viitoarea dumneavoastra locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si implica imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dumneavoastra Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom