Skip to content
Open mobile menu

Constructia unei case modulare pas cu pas

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: septembrie 7, 2023
Distribuie:

Ai auzit de casele modulare si iti doresti sa iti construiesti una?  Casele modulare sunt o solutie eficienta si moderna pentru a avea un camin, in ciuda numeroaselor mituri care s-au creat in jurul lor. Acestea sunt rezistente, ofera o izolatie excelenta si genereaza costuri mici.

Pana sa ajungi la toate avantajele insa, trebuie sa treci prin procesul de constructie.

Cum se construieste o casa modulara?

1. Alegerea terenului si obtinerea autorizatiilor

Inainte de a te apuca de constructie, ai nevoie de un teren. Asigura-te ca acesta respecta normele urbanistice si este adecvat pentru tipul de casa modulara pe care vrei sa o construiesti. Dupa ce ai terenul, incepe procesul de obtinere a autorizatiilor. Consulta un avocat sau un expert pentru a te asigura ca indeplinesti toate cerintele legale.

2. Pregatirea terenului

 Acesta este un proces ce implica nivelarea solului, pregatirea fundatiei si trasarea utilitatilor (electricitate, apa, gaz). Fundatia este extrem de importanta si este recomandat sa se faca mecanizat, de catre o firma specializata. 

3. Productia modulelor

In timp ce terenul este pregatit, modulele casei tale sunt fabricate intr-o unitate de productie. Acest proces este mai rapid si mai eficient decat constructia traditionala, deoarece conditiile sunt controlate si nu depind de vreme.

4. Transportul si asamblarea

Odata ce modulele sunt gata, acestea sunt transportate la locul de constructie si asamblate. Acest pas este efectuat de specialisti, deci nu trebuie sa iti faci griji despre calitatea finala a lucrarii. Dupa montarea si fixalelor module, trebuie sa se realizeze tot ceea ce tine de instalatii sanitare, electrice, alimentare cu gaz, comunicatii, etc. 

5.Instalarea sistemului pluvial

Daca nu este inclus in cadrul modulelor, trebuie sa se instaleze un sistem pluvial performant si ssa se conecteze la canalizare. 

6.Montarea usilor si a ferestrelor

In general, modulele acestui tip de case vin fara ferestre sau usi de interior. Alegerea lor ramane in sarcina proprietarului. Montarea trebuie sa se faca de catre o firma profesionista, care sa inchida perfect toate golurile. 

7. Finalizarea si inspectia

Dupa asamblare, urmeaza etapa de finisare si inspectie. Acesta este momentul in care se realizeaza conexiunile la utilitati, se aplica vopseaua si se efectueaza alte ajustari. In cele din urma, casa este inspectata pentru a se asigura ca respecta toate normele si regulamentele.

8.Mutarea si intretinerea

Ultimul pas este mutarea, care este precedata de montajul de mobilier si de accesorii sanitare. 

Nu uita ca, la fel  ca in cazul oricarei alte case, casa modulara are nevoie de intretinere regulata. Urmareste instructiunile producatorului pentru a te asigura ca locuinta ta va ramane in conditii optime pentru ani de zile.

Spre deosebire de constructiile clasice, cele modulare se dau in folosinta mult mai repede iar pasii necesari pentru ridicarea unei case sunt putini si simpli. Daca alegi sa lucrezi cu o echipa de profesionisti, te poti muta in cateva zile dupa ce ai obtinut toate autorizatiile de constructii, ceea ce este cu adevarat impresionant.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom