Skip to content
Open mobile menu

Cele mai comune intrebari si raspunsuri despre casele modulare

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: septembrie 7, 2023
Distribuie:

Probabil ca ai observat deja ca ideea de casa modulara este din ce in ce mai populara in randul celor care cauta o locuinta. Fiind un concept nou insa, exista o multime de intrebari pe care potentialii cumparatori le au. 

Intrebarea de baza este urmatoarea: ce inseamna de fapt o casa modulara? 

Casele modulare sunt structuri pre-fabricate intr-o uzina, in conditii controlate, si apoi asamblate pe locul unde urmeaza sa stea. Sunt construite in sectiuni sau „module”, care sunt apoi transportate catre locatia finala.

Intrebari si raspunsuri despre casele modulare

Chiar daca stii ce este o casa modulara, exista o multime de alte necunoscute despre aceste structuri:

Care sunt avantajele caselor modulare?

Pe langa eficienta energetica si rapiditatea constructiei, casele modulare sunt deseori si mai accesibile ca pret. In plus, posibilitatile de personalizare sunt aproape nelimitate, oferindu-ti sansa sa ai casa visurilor tale fara a-ti cheltui toate economiile. 

Cat de rezistente sunt casele modulare?

Unul dintre cele mai mari mituri este ca o casa modulara nu este la fel de robusta ca una construita in mod traditional. Adevarul este ca, din punct de vedere structural, aceste case sunt adesea mai rezistente, fiind construite intr-un mediu controlat si respectand toate standardele de calitate si siguranta.

Cat costa o casa modulara?

In mod general, costurile caselor modulare sunt mai mici comparativ cu cele ale caselor construite pe loc. Economia se datoreaza, in mare parte, eficientei productiei in masa si reductiei timpului de constructie.

Pot personaliza designul unei astfel de case?

Personalizarea este un alt avantaj al caselor modulare. Multe companii ofera diverse optiuni de design interior si exterior, permitandu-ti sa alegi tot, de la tipul de pardoseala pana la culorile peretilor.

Este greu sa obtii un credit ipotecar pentru o casa modulara?

Procesul de obtinere a unui credit ipotecar pentru o casa modulara nu este foarte diferit de cel pentru o casa traditionala. Este important sa te informezi in prealabil si sa te asiguri ca institutia financiara intelege specificul acestui tip de constructie.

Casele modulare sunt ecologice?

Una dintre directiile in care industria constructiilor modulare se indreapta este cea ecologica. Materialele sunt deseori reciclabile, iar procesul de constructie produce mai putine deseuri comparativ cu metodele traditionale.

Cum se intretin casele modulare?

Intretinerea nu difera prea mult de cea a unei case traditionale. Cu toate acestea, este bine sa consulti manualul de intretinere si sa urmezi recomandarile producatorului pentru o durabilitate cat mai mare.

Se poate extinde o casa modulara?

Extinderea unei case modulare este adesea mai usoara si mai rapida decat extinderea unei case traditionale. Poti adauga noi module, sau poti opta pentru design-uri care permit extinderea ulterioara.

Casele modulare sunt o optiune viabila pe termen lung?

Absolut. Cu materiale de calitate si tehnologii avansate, o casa modulara poate rezista la fel de mult ca o casa construita in mod traditional. Garantia variaza de la producator la producator, dar in general, te poti astepta la o viata lunga si fara griji.

Casele modulare sunt afectate de conditii meteo extreme?

Una dintre preocuparile oamenilor este daca aceste case sunt robuste in fata unor conditii meteo extreme. Casele modulare sunt proiectate sa indeplineasca sau sa depaseasca standardele locale si nationale privind constructiile, ceea ce le face capabile sa reziste la o varietate de conditii atmosferice, de la furtuni la cutremure.

Se pot construi case modulare pe orice tip de teren?

Terenul pe care urmeaza sa fie amplasata casa este un factor important. In general, casele modulare pot fi construite pe o varietate mare de tipuri de teren, dar unele pot necesita lucrari specifice de pregatire. Inainte de a achizitiona un teren este bine sa consulti un specialist si sa te asiguri ca este potrivit pentru ceea ce vrei sa faci.

Casele modulare se depreciaza in timp?

O alta intrebare frecventa este legata de valoarea pe termen lung a acestui tip de locuinta. Contrar unor conceptii gresite, casele modulare nu se depreciaza mai rapid decat cele traditionale. Valoarea unei astfel de case va fi influentata de aceiasi factori ca oricare alta casa: locatie, intretinere, piata imobiliara etc.

Casele modulare sunt sigure in caz de incendiu?

Siguranta este mereu o prioritate si, in acest sens, casele modulare nu fac exceptie. Materialele folosite si standardele de constructie indeplinesc sau depasesc adesea normele de siguranta, inclusiv cele legate de rezistenta la foc. Totusi, este bine sa ai in vedere si instalarea unui sistem de alarma impotriva incendiilor.

Se pot adauga sisteme inteligente intr-o casa modulara?

Tehnologia smart home poate fi usor implementata intr-o casa modulara. De fapt, unii producatori ofera acest tip de tehnologie ca o optiune suplimentara. Astfel, vei putea controla totul, de la iluminare si termostat pana la sistemul de securitate, direct de pe smartphone.

Casele modulare ofera o multitudine de avantaje, de la costuri reduse la eficienta energetica si optiuni extinse de personalizare. Ele sunt o optiune viabila pentru cei care isi doresc un camin de calitate, construit rapid si adaptat nevoilor personale.

Daca vrei o casa, poti opta cu incredere pentru aceasta optiune iar pe site-ul nostru vei gasi zeci de modele, care mai de care mai interesante.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom