Skip to content
Open mobile menu

Ce sunt casele pasive si de ce merita sa investesti intr-una

Autor: Quantum Modules | Publicat la: mai 30, 2023
Distribuie:

Casele pasive sunt noul trend in materie de imobiliare, o multime de oameni alegand sa investeasca in locuinte cu consum aproape de zero.

In termeni simpli, o casa pasiva este o cladire construita dupa un set de principii de construcție care maximizeaza eficienta energetica si minimizeaza impactul asupra mediului. Ele sunt denumite „pasive” deoarece utilizeaza energia naturala pentru a ramane confortabile in interior, fara a necesita un sistem de incalzire sau racire activ.

Cum functioneaza casele pasive?

Constructia caselor pasive se bazeaza pe trei principii fundamentale: izolare termica excelenta, o structura de cladire etansa la aer si o ventilatie controlata cu recuperare de caldura. Aceste caracteristici permit casei sa mentina o temperatura constanta si confortabila pe tot parcursul anului, fara a necesita incalzire sau racire suplimentara.

De ce merita sa investesti intr-o casa pasiva?

Acum ca stii ce sunt casele pasive, sa vorbim despre de ce merita sa investesti intr-una. Exista numeroase motive, dar vom mentiona aici cele mai importante.

Economisirea de energie: Casele pasive sunt proiectate sa utilizeze energia in mod extrem de eficient. Acest lucru inseamna ca facturile tale la utilitati vor fi considerabil mai mici decat intr-o casa traditionala.

Confort sporit: Datorita designului lor inteligent, casele pasive mentin o temperatura constanta si confortabila pe tot parcursul anului. Nu vei mai avea de-a face cu schimbari bruste de temperatura sau cu curentii de aer rece.

Sustenabilitate: Investitia intr-o casa pasiva este o alegere excelenta pentru mediu. Aceste case genereaza o cantitate mult mai mica de emisii de carbon comparativ cu cladirile traditionale, contribuind astfel la lupta impotriva schimbarilor climatice.

Care sunt elementele care transforma o casa intr-una pasiva?

Exista o serie de elemente cheie care transforma o casa obisnuita intr-o casa pasiva. Acestea includ:

  • Izolarea termica eficienta. Izolarea termica este extrem de importanta intr-o casa pasiva. O izolare de inalta calitate ajuta la mentinerea caldurii in interiorul casei in timpul iernii si la blocarea caldurii exterioare in timpul verii. Acesta este unul dintre principiile fundamentale ale designului pasiv.
  • Ferestre de inalta performanta. Ferestrele casei pasive trebuie sa fie bine izolate si sa aiba un coeficient termic foarte scazut. De obicei, acestea sunt ferestre cu trei straturi de sticla, care nu numai ca ofera o izolare termica excelenta, dar permit si luminii naturale sa patrunda in casa.
  • Etanseitate. Pentru a evita pierderile de caldura, casele pasive trebuie sa fie cat mai etanse. Aceasta inseamna ca toate rosturile si fisurile din cladire trebuie sa fie sigilate eficient pentru a preveni infiltrarea aerului.
  • Ventilatie controlata cu recuperare de caldura.Un sistem de ventilatie controlata este esential intr-o casa pasiva. Acesta permite un flux constant de aer proaspat in casa, fara a permite caldurii sa scape. Majoritatea acestor sisteme includ si un schimbator de caldura, care recupereaza caldura din aerul evacuat si o utilizeaza pentru a incalzi aerul proaspat care intra.
  • Orientare strategica. O casa pasiva este, de obicei, proiectata cu o orientare strategica, pentru a maximiza beneficiile luminii naturale si ale caldurii solare. In general, majoritatea ferestrelor sunt orientate spre sud, pentru a capta cat mai multa lumina si caldura solara posibil.
  • Utilizarea surselor de energie regenerabila. Casele pasive pot folosi surse de energie regenerabila, precum energia solara sau eoliana, pentru a acoperi nevoile energetice reziduale. Aceasta este o optiune suplimentara care poate adauga la eficienta generala a casei.

Daca vrei o casa pasiva, casele modulare pe care ti le propunem pe QuantumModules au toate calitatile necesare pentru un consum minim de energie. Este important sa investesti in viitorul tau si in acelasi timp, sa te gandesti la viitorul planetei. Iti recomandam, asadar, sa descoperi casele Quantum Modules.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom