Skip to content
Open mobile menu

Ce solutii ai pentru eficientizarea energetica a unei case modulare?

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: octombrie 25, 2023
Distribuie:

Casa modulara este o solutie populara pentru cei care cauta o alternativa rapida si economica la casele traditionale. Pe langa faptul ca este mai ieftina decat o casa traditionala, o casa modulara poate fi si o optiune eficienta energetic, daca este construita cu materiale si tehnologii adecvate.

Unul dintre principalii factori care influenteaza eficienta energetica a unei case modulare este izolarea termica. O izolatie adecvata a peretilor, podelelor si acoperisului poate reduce pierderile de caldura si economisi energie. Izolarea termica poate fi realizata cu materiale precum spuma rigida, vata minerala sau celuloza insuflata.

Exista mai multe tehnologii care pot ajuta la eficientizarea energetica a casei modulare 

  • Sistemele de incalzire si racire geotermale. Aceste sisteme utilizeaza energia termica a solului pentru a mentine temperatura interioara constanta, reducand astfel consumul de energie. Sistemul consta, in general, dintr-un sistem de conducte ingropate in sol, care transfera caldura intre casa si sol.
  • Panourile solare.  Acestea pot fi instalate pe acoperis pentru a colecta energia solara si a o transforma in energie electrica. Panourile solare pot fi utilizate pentru a alimenta diferite echipamente din casa, cum ar fi sistemele de iluminat si aparatele electrocasnice.
  • Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura. Acestea permit recuperarea caldurii din aerul evacuat si transferarea acesteia in aerul proaspat, reducand astfel necesarul de incalzire si economisind energie. Aceste sisteme pot fi echipate cu filtre de aer pentru a imbunatati calitatea aerului din interior, ceea ce este un mare plus in zone cu grad mare de poluare.

Modul de constructie poate face diferenta

Anumite case modulare sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, strict datorita modului de constructie ales. Casele modulare SIP, spre exemplu, s-au dovedit a fi extrem de performante in acest sens. Acestea utilizeaza panouri structurale termoizolante (SIP),care contin o izolatie termica intre doua straturi de material structural, cum ar fi OSB (placi din lemn subtire). Aceste panouri reduc pierderile de caldura prin pereti si acoperis, generand economii considerabile de energie.

O alta optiune de constructie care poate imbunatati eficienta energetica a casei modulare este utilizarea materialelor ecologice. Acestea pot include materiale precum lemnul si bumbacul, care sunt sustenabile si pot fi reciclate sau refolosite la sfarsitul duratei lor de viata. Utilizarea acestor materiale poate reduce impactul asupra mediului si poate imbunatati eficienta energetica a casei modulare prin utilizarea unor materiale mai usoare si mai eficiente din punct de vedere energetic.

Prin utilizarea strategiilor adecvate de izolare termica, ventilatie, incalzire si racire, si utilizarea surselor de energie regenerabila, se poate economisi multa energie si se pot reduce foarte mult facturile. 

Casele modulare, mai eficiente energetic decat cele traditionale, inca din faza de constructie 

Inca din procesul de constructie, casa modulara poate fi mai eficienta din punct de vedere energetic decat una traditionala. Acest lucru se datoreaza faptului ca intregul proces este realizat intr-un mediu controlat, care poate fi optimizat pentru a reduce consumul de energie. In fabrica, se pot utiliza echipamente mai eficiente si se pot reduce pierderile de energie prin optimizarea procesului de constructie.

In concluzie, daca sunt alese cu grija si construite cu materiale si tehnologii adecvate, casele modulare pot fi optiunea cea mai eficienta energetic. Prin utilizarea strategiilor adecvate de constructie si de instalare a echipamentelor, se poate economisi multa energie si se pot reduce costurile de intretinere si factura de energie.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta, fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Aceasta este domeniul in care excelam, deoarece dispunem de echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu vasta experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Inginerii si tehnicienii nostri de top opereaza masinarii de inalta precizie si, ca echipa, ne dedicam integral fiecarui proiect pe care il fabricam sau il construim.

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau al materialelor care vor compune viitoarea dumneavoastra locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si implica imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dumneavoastra Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom