Skip to content
Open mobile menu

Ce sa ai in vedere inainte de a-ti instala panouri solare pe casa modulara?

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: octombrie 17, 2023
Distribuie:

Numai ce ai cumparat o casa modulara si cauti sa devii independent din punct de vedere energetic?

Panourile solare reprezinta cea mai comuna solutie pentru  producerea de energie verde si economisirea pe termen lung. Inainte de a-ti instala panouri solare pe noua casa, este bine sa ai in vedere o serie de lucruri. 

Beneficiile panourilor solare pentru casele modulare

  • Economie de energie si bani.Unul dintre cele mai mari avantaje ale panourilor solare este reducerea facturilor de electricitate. Cu o sursa proprie de energie, vei putea sa economisesti bani in timp, mai ales daca ai soare abundent.
  • Sursa de energie ecologica. Panourile solare genereaza energie curata si sustenabila, reducand amprenta ta de carbon si contribuind la protectia mediului.
  • Independenta energetica.Casele modulare, prin natura lor, sunt flexibile si pot fi plasate in locuri izolate sau mai greu accesibile. Cu panouri solare, vei fi independent energetic. Economiile generate pot fi uriase, deoarece nu vei plati pentru conectarea la retelele publice. 
  • Cresterea valorii casei. Instalarea panourilor solare poate creste valoarea casei tale modulare, facand-o mai atractiva pentru potentialii cumparatori.

Desi costurile panourilor sunt mari, te poti bucura de  subventii si reduceri fiscale pentru instalare, guvernul oferind o multime de facilitati pentru cei care doresc sa isi produca propria energie.  Acest lucru inseamna ca vei scoate destul de putini bani din buzunar, daca stai cu ochii pe programele guvernamentale. 

Pregatirea pentru instalarea panourilor solare

Inainte de a incepe procesul de instalare a panourilor solare, trebuie sa te asiguri ca acestea vor fi 100% eficiente si 100% sigure. 

Primul pas este sa evaluezi locul de instalare. Asigura-te ca exista suficienta lumina solara pe parcursul zilei. O evaluare profesionala a expunerii la soare poate fi utila.

Al doilea pas este sa verifici legislatia locala si regulamentele privind instalarea panourilor. Poate fi necesara obtinerea unor permise sau autorizatii speciale.

Daca vrei eficienta, trebuie sa alegi cu atentie tipul de panouri solare pe care le vei folosi. Exista mai multe optiuni, cum ar fi panourile monocristaline, policristaline sau cu film subtire. Consulta cu un specialist pentru a alege varianta potrivita pentru nevoile tale.

Analizeaza consumul tau de energie actual si determina cate panouri solare vor fi necesare pentru a acoperi aceasta cerinta. De asemenea, ia in considerare optiuni de stocare a energiei, cum ar fi bateriile solare.

Nu in ultimul rand, gaseste un instalator specializat in panouri solare cu experienta in instalarea acestora pe case modulare. Verifica referintele si asigura-te ca este autorizat.

Costurile 

Asa cum am amintit, instalarea panourilor solare implica costuri initiale. Este bine sa le calculezi cu atentie, pentru a te asigura ca sunt justificate. 

Costul instalarii poate varia in functie de dimensiunea sistemului si tipul de panouri. Asigura-te ca ai un buget bine definit inainte de a incepe.

Calculeaza cat timp va dura pana cand economiile tale de energie vor acoperi costurile initiale. In general, panourile solare au o perioada de recuperare de cativa ani.

Dupa instalare, asigura-te ca intelegi cerintele de intretinere ale sistemului si termenii de garantie.Daca stii cum sa le exploatezi, te vei putea bucura pentru foarte mult timp de panourile solare si automat, de energie gratuita.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom