Skip to content
Open mobile menu

Cat de rezistente sunt structurile metalice la cutremure? Ce alte avantaje au?

Autor: Quantum Modules | Publicat la: ianuarie 20, 2023
Distribuie:

Casele modulare pe structura metalica castiga din ce in ce mai mult teren in randul celor care construiesc, acestea fiind mai ieftine decat cele traditionale, construindu-se mult mai repede si avand proprietati fizice atractive. Una dintre aceste proprietati este rezistenta la cutremure.

Structurile metalice sunt, in general, mai rigide decat cele din beton armat si mai putin susceptibile la fisurare sau prabusire in timpul unui cutremur. In plus, materialele metalice au proprietati elastice mai bune decat betonul, ceea ce le permite sa se deformeze temporar in timpul unui cutremur, dar sa revina la forma lor initiala odata ce fortele se reduc.

Cu toate acestea, exista cativa factori care pot afecta rezistenta unei case pe structura metalica la cutremure, cum ar fi proiectarea, calitatea materialelor, nivelul de intretinere si amplasamentul geografic. In plus, cutremurele pot varia in intensitate si durata, iar casele trebuie sa fie proiectate pentru a face fata unor astfel de variatii.

Este important, asadar, sa tii cont de calitatea metalului folosit la structura casei pe care o construiesti si sa te asiguri ca proiectul constructiei este unul bine facut.

Casele metalice pe structura usoara din otel zincat S350, o solutie foarte buna pentru Romania

Pentru Romania, aflata intr-o zona cu activitate seismica destul de intensa si cu riscuri de producere a unui cutremur major, casele modulare pe structura usoara din otel zincat S350 sunt una dintre cele mai bune solutii de constructie.  Acestea sunt conforme cu standardele SR EN 10143 si SR EN 10346 si se comporta excelent in eventualitatea unui cutremur, chiar si la intensitati foarte mari, de peste 9 grade pe scara Richter.

Pe langa rezistenta la cutremure, casele metalice pe structura usoara au o multime de alte avantaje:

  • sunt cu pana la 50-60% mai usoare decat casele pe structura din lemn, ceea ce le face foarte de construit. Acestea au nevoie de o fundatie foarte simpla, ceea ce inseamna costuri mai mici;
  • rezista foarte bine la o multime de factori externi. Pe langa cutremure, casele metalice pe structura usoara rezista la intemperii, soare si fenomene meteo extreme;
  • au o durata mare de viata. O casa pe structura metalica poate sa reziste chiar si 150 de ani, fara a avea niciun fel de probleme;
  • nu sunt afectate de daunatori. Casele pe structura metalica nu sunt afectate de insecte, mucegai si alti daunatori care afecteaza casele din BCA, caramida sau lemn;
  • ofera o flexibilitate maxima in ceea ce priveste compartimentarea. Poti sa iti construiesti incaperi de diverse forme si dimensiuni;
  • sunt ecologice. Unul dintre cele mai importante avantaje ale caselor metalice pe structura usoara este faptul ca sunt ecologice. Metalul poate sa fie reciclat in momentul in care nu mai este folosit iar constructia se face fara risipa de materiale.

Daca vrei sa te bucuri de o casa rezistenta, care sa arate foarte bine si care sa nu impacteze in mod negativ mediul inconjurator, poti lua in considerare structura metalica. Noi iti punem la dispozitie cateva optiuni excelente, la preturi atractive. Le poti vedea aici.

 

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom