Skip to content
Open mobile menu

Avantajele caselor pe structura metalica

Autor: Quantum Modules | Publicat la: noiembrie 8, 2022
Distribuie:

Piata constructiilor din ultimii ani a fost una efervescenta, cu o multime de tehnologii noi si cu materiale din ce in ce mai diversificate folosite pentru structura de rezistenta. Daca pana nu demult majoritatea cladirilor erau construite din caramida, BCA sau lemn, astazi exista o multime de alte optiuni, cum ar fi metalul sau panourile SIP.

Datorita proprietatilor excelente, casele pe structura metalica au ajuns sa atraga din ce in ce mai mult atentia celor care isi doresc sa construiasca si pot fi intalnite peste tot prin tara.

Care sunt avantajele caselor pe structura metalica?

Motivele pentru care un numar din ce in ce mai mare de oameni aleg casele pe structura metalica sunt numeroase:

  • sunt sustenabile si prietenoase cu mediul inconjurator. In general, casele pe structura metalica sunt construite din otel, un material 100% reciclabil. Pe langa faptul ca materialul de baza este reciclabil, accesoriile folosite sunt prietenoase cu mediul inconjurator, nefiind nevoie de taierea copacilor. Constructia unei case metalice nu are nevoie de niciun element din lemn, in timp ce o casa de lemn are nevoie de aproximativ 50 de copaci;
  • rezista foarte bine la foc. Casele metalice sunt foarte rezistente la foc, fara a fi nevoie de aplicarea unor tratamente speciale.
  • rezista la o multime de alti factori. Otelul nu se deformeaza si nu se dilata, nu putrezeste, nu este afectat de ciuperci si nu este afectat de apa. Acesta poate sa aiba o durata de viata de zeci sau chiar sute de ani fara a fi afectat de pericolele naturale;
  • se construiesc rapid. Timpul de constructie al unei case metalice este mult mai scurt decat cel necesar constructiei unei case din beton sau caramida. Este un avantaj care genereaza inclusiv micsorarea costurilor.
  • Pot fi construite oriunde. Casele din profile metalice pot fi construite oriunde, indiferent de tipul terenului, de temperatura sau de alti factori.
  • Nu genereaza risipa de materiale. Daca in cazul unei case din caramida sau beton pierderile de materiale sunt destul de mari, in cazul unei case pe structura metalica pierderile sunt aproape zero.

Este adevarat ca eficienta energetica a otelului este mai mica (conduce caldura de 3-400 de ori mai repede decat lemnul), insa aceasta problema este evitata prin folosirea unor straturi izolatoare foarte eficiente, cum este vata minerala.

Rugina poate sa reprezinte si ea un dezavantaj, insa majoritatea profilelor beneficiaza de protectie impotriva ei.

In conditii normale de exploatare, o casa pe structura metalica poate sa reziste fara probleme chiar si 150 de ani.

Cate tipuri de case pe structura metalica exista?

Daca te incanta ideea unei astfel de case, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de case pe structura metalica:

  1. Case pe structura metalica din profile prefabricate zincate.
  2. Case din otel modelat la temperatura camerei, cu imbinari realizate direct pe santier.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta, fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Aceasta este domeniul in care excelam, deoarece dispunem de echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu vasta experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Inginerii si tehnicienii nostri de top opereaza masinarii de inalta precizie si, ca echipa, ne dedicam integral fiecarui proiect pe care il fabricam sau il construim.

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau al materialelor care vor compune viitoarea dumneavoastra locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si implica imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dumneavoastra Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom