Skip to content
Open mobile menu

8 lucruri pe care trebuie sa le stii despre casele de tip container

Autor: Quantum Modules | Publicat la: februarie 22, 2023
Distribuie:

Casele tip container sunt constructii realizate prin transformarea unor containere de transport maritim in locuinte sau alte tipuri de spatii exploatate de oameni. Aceste case sunt din ce in ce mai populare datorita costurilor relativ scazute si a flexibilitatii de design. Folosite initial in parcurile de camping sau pentru a caza temporar oameni, in zonele afectate de diverse calamitati, casele de tip container au ajuns sa devina locuinte principale pentru foarte multi oameni, datorita proprietatilor excelente pe care le au.

Daca te incanta ideea unor case prefabricate de tip container, aici poti gasi mai multe optiuni interesante. Pana sa achizitionezi o astfel de casuta insa, trebuie sa stii cateva lucruri despre ea.

Ce trebuie sa stii despre casele de tip container?

  • Sunt construite cu materiale puternice si durabile: containerele de transport maritim sunt construite pentru a rezista conditiilor de transport pe mare, deci acestea sunt foarte rezistente si durabile. De obicei, acestea sunt realizate din otel, un material care poate face fata cu brio unui numar mare de provocari (rezistent la temperaturi inalte, rezistent la intemperii, la cutremure, etc);
  • Sunt economice: pretul casei tip container este, de regula, mai mic decat cel al unei case obisnuite. Atat  costul materialelor, cat si costul montajului sunt mai mici decat in cazul unei case construita din caramida, BCA sau alte materiale. 
  • Pot fi personalizate: containerele pot fi adaptate si personalizate pentru a se potrivi cu stilul de viata si preferintele proprietarului. Sunt disponibile diverse optiuni de design si finisaje, inclusiv optiuni ecologice, precum panouri solare, sisteme de reciclare a apei si alte tehnologii verzi.
  • Sunt usor de transportat: containerele pot fi usor transportate si plasate pe un teren sau pe un alt amplasament. Aceasta ofera proprietarilor posibilitatea de a-si muta casa ori de cate ori isi doresc sa locuiasca intr-o alta zona.
  • Necesita lucrari de adaptare pentru a putea fi folosite:containerele  trebuie adaptate pentru a fi utilizate ca spatiu de locuit sau birou. Aceasta adaptare  poate include adaugarea de izolatie, decuparea de ferestre si usi, precum si instalarea de instalatii sanitare, electrice si de incalzire.
  • Pot fi amplasate oriunde, fara a avea nevoie de o fundatie: amplasarea poate fi facuta in orice zona, pe o simpla platforma de beton sau chiar fara niciun fel de fundatie. Se pot amplasa chiar si in zone in care accesul masinilor de mare tonaj este greu accesibil.
  • Nu au nevoie de autorizatie de constructie: daca in cazul caselor traditionale este nevoie de foarte multe acte si de o autorizatie de constructie de la primarie, in cazul caselor de tip container este necesar doar un aviz de amplasament, mult mai usor de obtinut.
  • Au dimensiuni standard: containerele modulare au dimensiuni standard, atat in ceea ce priveste inaltimea, cat si in ceea ce priveste lungimea sau adancimea. Cu toate astea, ofera o flexibilitate mare pentru designul casei, putand fi modificate cu usurinta, in functie de nevoile fiecarui beneficiar. 

 

De asemenea, casele de tip container sunt eficiente energetic (daca sunt bine adaptate la scopul lor), sunt rezistente si sunt prietenoase cu mediul inconjurator, ceea ce le face o optiune perfecta pentru perioada moderna.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom