Skip to content
Open mobile menu

8 avantaje ale panourilor SIP

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: octombrie 25, 2023
Distribuie:

Panourile SIP (Structural Insulated Panels) sunt panouri prefabricate, folosite pentru constructia cladirilor. Acestea sunt formate din doua foi de placaj sau OSB (Oriented Strand Board) cu un miez izolant de spuma rigida, cum ar fi poliuretan sau polistiren expandat. Aceste panouri au cateva avantaje semnificative in comparatie cu alte materiale de constructie, cum ar fi:

  • Rezistenta structurala: Panourile SIP sunt foarte puternice si rigide datorita structurii lor sandwich si a materialelor din care sunt fabricate. Acestea pot fi utilizate pentru a construi case si alte cladiri care sunt capabile sa reziste la conditii meteorologice severe, inclusiv la furtuni puternice si cutremure.
  • Izolarea termica si fonica: Panourile SIP sunt proiectate pentru a fi izolante termice si fonic datorita miezului lor de spuma rigida. Acest lucru inseamna ca o casa construita cu panouri SIP va avea nevoie de mai putina energie pentru a fi incalzita si racita. De asemenea, zgomotele din exterior vor patrunde mult mai greu decat in cazul caselor construite cu alte materiale.
  • Rapiditatea si usurinta de instalare: Panourile SIP sunt usor de instalat, deoarece sunt prefabricate si pot fi taiate si modelate in functie de specificatiile cladirii. Acest lucru face ca procesul de constructie sa fie mult mai rapid si mai putin costisitor decat in cazul altor materiale;
  • Durabilitatea si rezistenta la incendii si diversi factori de mediu: Panourile SIP sunt rezistente la intemperii si la incendii, ceea ce le face sigure si durabile. Acestea rezista la vant, la inghet, la umiditate si la temperaturi de pana la 230 de grade Celsius;
  • Eficienta energetica: Casele construite cu panouri SIP sunt foarte eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Miezul izolant ajuta la reducerea pierderilor de caldura si la mentinerea unei temperaturi constante in interiorul cladirii.
  • Posibilitate de reutilizare sau reciclare. Spre deosebire de alte materiale de constructii, panourile SIP pot fi reutilizate sau reciclate atunci cand sunt scoase din uz. Constructia lor este compatibila cu mediul inconjurator;
  • Intretinere usoara. De-a lungul timpului, panourile SIP nu au nevoie de tehnologii costisitoare pentru a fi intretinute. Acestea pot necesita doar masuri obisnuite de reparatie;
  • Flexibilitate in alegerea finisajelor si acoperisului. Nu in ultimul rand, printre avantajele oferite de panourile SIP se numara si flexibilitatea in alegerea acoperisului si a finisajelor. O casa pe structura de panouri SIP poate lua absolut orice forma si poate fi acoperita cu sindrila, pasla, tigla metalica, tigla, etc.

Ce este important atunci cand hotarasti sa iti construiesti o casa cu panouri SIP?

Este important sa te asiguri ca acestea sunt produse corect, intr-un mediu controlat. Placile OSB trebuie sa fie fabricate respectand toate normele de calitate, iar placile de polistiren trebuie sa fie marcate cu codul EN13163:2012+A1:2015.

Daca vrei o casa modulara din panouri SIP de cea mai buna calitate, pe site-ul nostru poti gasi cateva modele excelente.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta, fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Aceasta este domeniul in care excelam, deoarece dispunem de echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu vasta experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Inginerii si tehnicienii nostri de top opereaza masinarii de inalta precizie si, ca echipa, ne dedicam integral fiecarui proiect pe care il fabricam sau il construim.

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau al materialelor care vor compune viitoarea dumneavoastra locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si implica imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dumneavoastra Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom