Skip to content
Open mobile menu

10 avantaje majore ale caselor de tip container – De ce sa le alegi in detrimentul caselor traditionale

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: octombrie 20, 2023
Distribuie:

Stiai ca iti poti construi casa perfecta dintr-un container maritim? Conceptul caselor de tip container a luat cu asalt industria constructiilor in ultimii ani si devine tot mai popular in randul celor care doresc o locuinta moderna si eficienta. 

Casele construite din containere maritime nu au o istorie atat de bogata (primele au aparut abia in anii ’60), insa au reusit sa evidentieze o multime de avantaje, care mai de care mai interesante.

Care sunt principalele avantaje oferite de casele de tip container?

1. Sustenabilitate. Containerele de transport maritim care nu mai sunt folosite sunt transformate in locuinte functionale, contribuind astfel la reducerea deseurilor si la protejarea mediului inconjurator. Aceasta abordare ecologica face din acest tip de case o alegere excelenta pentru cei preocupati de protectia mediului inconjurator.

2. Rapiditate in constructie. Procesul de constructie a unei case traditionale poate dura luni sau chiar ani. In schimb, casele de tip container sunt prefabricate in fabrica, ceea ce inseamna ca mare parte din lucrarile de constructie sunt deja facute inainte ca acestea sa ajunga pe santier. Acest lucru duce la o economisire semnificativa a timpului de constructie. 

3. Costuri reduse. Constructia unei case poate fi extrem de costisitoare, dar casele de tip container ofera o alternativa mai accesibila, de unde si popularitatea lor.  Costurile de achizitie a containerelor pot fi mult mai mici decat cele ale materialelor de constructie traditionale. La micsorarea costurilor contribuie si rapiditatea cu care se realizeaza constructia. 

4. Mobilitate. Unul dintre avantajele semnificative ale caselor de tip container este mobilitatea lor. Acestea pot fi usor transportate si mutate in alta locatie si, de asemenea, pot fi transformate in diverse tipuri de locuinte sau spatii, de la case de vacanta la birouri sau ateliere.

5. Rezistenta la intemperii si siguranta. Containerele de transport maritim sunt construite pentru a rezista la conditii extreme pe mare, ceea ce inseamna ca sunt extrem de rezistente la intemperii. Aceasta caracteristica face din casele de tip container optiuni excelente in zonele cu conditii meteorologice dificile. De asemenea, materialele grele din care sunt facute ofera o buna protectie impotriva incendiilor si a altor pericole.

6. Eficienta energetica. Casele de tip container pot fi usor izolate si echipate cu sisteme eficiente din punct de vedere energetic. Acest lucru duce la costuri mai mici pentru incalzire si racire, ceea ce face ca aceste locuinte sa fie mai prietenoase cu mediul si mai economice pentru proprietari.

7. Design personalizabil. Ai putea crede ca designul unei astfel de case este foarte rigid. Din fericire, casele de tip container ofera o paleta variata de optiuni de design, iar proprietarii pot personaliza interiorul si exteriorul pentru a se potrivi nevoilor si gusturilor lor. De la finisaje moderne la solutii creative de amenajare, posibilitatile sunt nelimitate.

8. Durabilitate si longevitate. Containerele de transport maritim sunt construite pentru a rezista la uzura si la manipulare grea pe o perioada lunga de timp. Acest lucru inseamna ca sunt extrem de durabile si au o durata de viata lunga. Investitia intr-o astfel de casa poate sa ofere beneficii pe termen lung.

9. Potentialul de autonomie energetica. Datorita eficientei energetice si a flexibilitatii, casele de tip container pot fi usor transformate in locuinte autonome, cu panouri solare, sisteme de colectare a apei de ploaie si tehnologii de reciclare, proprietarii pot trai mai sustenabil si independenti de furnizorii de utilitati. 

10. Comunitate. Comunitatea stransa in jurul caselor de tip container este in crestere, iar asta inseamna o sursa bogata de inspiratie si inovatie. Proprietarii de astfel de case impartasesc idei si solutii creative pentru a face din locuintele lor spatii unice si functionale.

Daca esti in cautarea unei case care sa iti ofere toate avantajele unei case traditionale, insa la un pret mult mai mic, ai putea cauta proiecte realizate din containere. Cu siguranta, te vor uimi.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Acesta este domeniul in care excelam, pentru ca avem echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu o mare experienta in domenul constructiilor civile si industriale, ingineri si tehnicieni de top care opereaza masinarii de inalta precizie si suntem o echipa dedicata fiecarui proiect pe care il construim sau fabricam .

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau a materialelor care vor compune viitoarea dvs locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si consta in imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dvs. Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat;

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2023, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, ce sunt achizitionate de persoane fizice in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice

Nota: Orice persoana fizica poate achiziționa, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuința a carei valoare depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata cu cota redusa de 5%. Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom