Skip to content
Open mobile menu

10 avantaje majore ale caselor de tip container – De ce sa le alegi in detrimentul caselor traditionale

Autor: Quantum Modules | Actualizat la: mai 27, 2024
Distribuie:

Stiai ca iti poti construi casa perfecta dintr-un container maritim? Conceptul caselor de tip container a luat cu asalt industria constructiilor in ultimii ani si devine tot mai popular in randul celor care doresc o locuinta moderna si eficienta. 

Casele construite din containere maritime nu au o istorie atat de bogata (primele au aparut abia in anii ’60), insa au reusit sa evidentieze o multime de avantaje, care mai de care mai interesante.

Care sunt principalele avantaje oferite de casele de tip container?

1. Sustenabilitate. Containerele de transport maritim care nu mai sunt folosite sunt transformate in locuinte functionale, contribuind astfel la reducerea deseurilor si la protejarea mediului inconjurator. Aceasta abordare ecologica face din acest tip de case o alegere excelenta pentru cei preocupati de protectia mediului inconjurator.

2. Rapiditate in constructie. Procesul de constructie a unei case traditionale poate dura luni sau chiar ani. In schimb, casele de tip container sunt prefabricate in fabrica, ceea ce inseamna ca mare parte din lucrarile de constructie sunt deja facute inainte ca acestea sa ajunga pe santier. Acest lucru duce la o economisire semnificativa a timpului de constructie. 

3. Costuri reduse. Constructia unei case poate fi extrem de costisitoare, dar casele de tip container ofera o alternativa mai accesibila, de unde si popularitatea lor. Costurile de achizitie ale containerelor pot fi mult mai mici decat cele ale materialelor de constructie traditionale. La micsorarea costurilor contribuie si rapiditatea cu care se realizeaza constructia. 

4. Mobilitate. Unul dintre avantajele semnificative ale caselor de tip container este mobilitatea lor. Acestea pot fi usor transportate si mutate in alta locatie si, de asemenea, pot fi transformate in diverse tipuri de locuinte sau spatii, de la case de vacanta la birouri sau ateliere.

5. Rezistenta la intemperii si siguranta. Containerele de transport maritim sunt construite pentru a rezista la conditii extreme pe mare, ceea ce inseamna ca sunt extrem de rezistente la intemperii. Aceasta caracteristica face din casele de tip container optiuni excelente in zonele cu conditii meteorologice dificile. De asemenea, materialele grele din care sunt facute ofera o buna protectie impotriva incendiilor si a altor pericole.

6. Eficienta energetica. Casele de tip container pot fi usor izolate si echipate cu sisteme eficiente din punct de vedere energetic. Acest lucru duce la costuri mai mici pentru incalzire si racire, facandu-le sa fie mai prietenoase cu mediul si mai economice pentru proprietari.

7. Design personalizabil. Ai putea crede ca designul unei astfel de case este foarte rigid. Din fericire, casele de tip container ofera o paleta variata de optiuni de design, iar proprietarii pot personaliza interiorul si exteriorul pentru a se potrivi nevoilor si gusturilor lor. De la finisaje moderne la solutii creative de amenajare, posibilitatile sunt nelimitate.

8. Durabilitate si longevitate. Containerele de transport maritim sunt construite pentru a rezista la uzura si manipulare grea pe o perioada lunga de timp. Acest lucru inseamna ca sunt extrem de durabile si au o durata de viata lunga. Investitia intr-o astfel de casa poate aduce beneficii pe termen lung.

9. Potentialul de autonomie energetica. Datorita eficientei energetice si a flexibilitatii, casele de tip container pot fi usor transformate in locuinte autonome, cu panouri solare, sisteme de colectare a apei de ploaie si tehnologii de reciclare, proprietarii pot trai mai sustenabil si independenti de furnizorii de utilitati. 

10. Comunitate. Comunitatea stransa in jurul caselor de tip container este in crestere, iar acest lucru reprezinta o sursa bogata de inspiratie si inovatie. Proprietarii acestor case impartasesc idei si solutii creative pentru a transforma locuintele lor in spatii unice si functionale.

Daca esti in cautarea unei case care sa ofere toate avantajele unei locuinte traditionale, dar la un pret mult mai accesibil, ar trebui sa explorezi proiectele realizate din containere. Cu siguranta, te vor uimi.

Procesul nostru

1. Design

Proiectarea unei case modulare reprezinta, fara indoiala, etapa esentiala din cadrul procesului nostru. De aceea, noi o abordam cu maxima seriozitate, iar arhitectii si inginerii nostri vor face tot posibilul pentru a analiza fiecare detaliu al proiectului dumneavoastra.

2. Constructie

Aceasta este domeniul in care excelam, deoarece dispunem de echipe de specialisti foarte bine instruiti, cu vasta experienta in domeniul constructiilor civile si industriale. Inginerii si tehnicienii nostri de top opereaza masinarii de inalta precizie si, ca echipa, ne dedicam integral fiecarui proiect pe care il fabricam sau il construim.

3. Transport

Transportul produselor construite in fabrica sau al materialelor care vor compune viitoarea dumneavoastra locuinta modulara este coordonat si asigurat de catre echipa noastra, care impreuna cu colaboratorii nostri strategici utilizeaza caile de comunicatie rutiera din toata Europa.

4. Asamblare

Procesul de asamblare a unei constructii modulare este complex si implica imbinarea cu atentie a diferitelor componente care alcatuiesc modulul, de regula chiar in locatia dumneavoastra Tehnicienii nostri si dirigintii de santier, alaturi de managerul de proiect, se asigura constant ca sunt respectati cu strictete pasii obligatorii de construire si asamblare.

Furnizori de top

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Accesul in showroom este gratuit pentru toti vizitatorii. Pentru a va asigura ca aveti parte de cea mai buna experienta si consultanta de specialitate, va rugam sa completati o scurta fisa de programare

Bulevardul 1 Mai 346 H, Comuna Berceni, Ilfov

Viziteaza prima expozitie permanenta de case modulare din Europa!

Parteneri Quantum Modules

Premium Modular Building System


© Quantum Modules Premium Modular Building System – Toate drepturile rezervate

ANPC
Solutionarea online a litigiilor
Programeaza vizita in showroom